היי

Night Falcon

New member
היי

יש לי ידידה בת 21 שיש לה אנורקסייה + בולימייה + סכיזופרנייה + סיבוכים מנטלים אחרים. הנערה יצאה ונכנסה מאישפוזים מספר פעמים בחייה אך ללא הועיל מהסיבה הפשוטה שתמיד עבדו על הגוף שלה ולא על הפסיכולוגייה שלה. האם אתם מכירים פסיכולוג\פסיכולוגית בארץ אשר מתמחים בתחום וחזקים בו מספיק על מנת להוציא אותה מזה ? חשוב לדעת שהרקע לאנורקסייה\בולימייה שקיים אצלה עשוי לנבוע מתקיפה מינית שעברה בילדותה ושממנה גם עשויה הייתה להתפתח אצלה הסכיזופרנייה. אז יש פה מספר אלמנטים שדורשים ידע וניסיון רב על מנת לפתור אצלה את הבעיה, זה לא מקרה קלאסי\פשוט של אנורקסייה ולכן מהווה אתגר רציני. אגב היא אחלה בחורה, מאוד כיפית וחברותית וייחודית ככה שלמרות הבעיה שקיימת אצלה - זה מאוד מעניין וייחודי לעבוד איתה. אשמח אם תוכלו ליצור איתי קשר במסרים האישיים או להפנות אותי לאנשים חזקים בתחום שיכולים להועיל בברכה Night Falcon

../images/Emo140.gif

צר לי לשמוע שאדם כל כך צעיר סובל מבעיות כל כך קשות ואני אומר את זה מתוך הלב. ללכת לטיפול באופן פרטי,זה סיפור של הרבה מאוד כסף,מה גם שהטיפול עצמו הוא די ממושך. יש מרכז בתל השומר שמטפל בנושא בולימיה לא במסגרת מחלקה פסיכיאטרית.שווה לבדוק את העניין. בהצלחה

nutmeg

New member
כל הבעיות שהזכרת

אינן בעיות "שיוצאים מהן" אלא בעיות שלומדים להתמודד עמן יום יום שעה שעה. סכיזופרניה זו לא שפעת. זו מחלה כרונית שמופיעה בגלים במשך החיים ומשפיעה על תחומי חיים רבים. גם הפרעות אכילה הן נושא שלא נגמר (הרי תמיד צריך לאכול מתי שהוא)... אין ספק שטיפול עשוי להואיל אבל חשוב להציב מטרות ריאליות. "לצאת מזה" אינה מטרה ריאלית.

Night Falcon

New member
אוקיי השאלה היא איך מביאים אותה

למצב שהיא תוכל להתמודד עם זה ? לפחות כך שהיא תוריד מהשפעת הבעיות האלו על חיי היום יום שלה

nutmeg

New member
אין מנוס

אלא להתחיל תהליך שיקום איטי, כשבדרך היא תלמד מהם היכולות שלה, והיכן הם האזורים הבעיתיים. אפשר להביא אותה לטיפול, אבל אי אפשר להכריח אותה לשתף פעולה. זה משהו שחייב לבוא ממנה. היא צריכה לרצות לעשות שינויים בחייה ולהתחיל להיות אקטיבית בטיפול. אם הצפייה שלה שמישהו אחר "יטפל" והיא רק תשב שם ותחכה לשינוי, זה לא יקרה.

Night Falcon

New member
היא מאוד רוצה

אבל לא יודעת לאן לפנות, וגם אני לא כל העניין הוא שאני רוצה למצוא מישהו ממש ממש טוב שיוכל לעזור לה, כי בספק אם כל פסיכולוג\ית יוכלו לעזור לה...(והיא כבר ניסתה ומסתבר שלא) וגם אין כל כך כסף....אז זה גם בעיה נכון לעכשיו אני מרגיש דיי חוסר אונים כי אין לי לאן לפנות ומה לעשות בשבילה לכן אני שואל כאן ומנסה לבדוק איפה שאני רק יכול... - ולא נראה שיש פתרון באופק יש הצעות ?

../images/Emo50.gif

בוקר טוב. אני רוצה להתייחס לכפייתיות. אם אכן מדובר באמת בכפייתיות מי שיכול לעזור לה זה פסיכולוג מומחה להפרעות חרדה.עקב עלות הטיפול והזמן של הטיפול,כדאי לפנות למגזר הציבורי ולא באופן פרטי.בהודעה קודמת שהשארתי לך,מומלץ לבדוק בתל השומר ויכול להיות שיש עוד מקומות. בהצלחה

nutmeg

New member
קשה לענות לך בלי לדעת

היכן היא גרה וכו' אולי מה שהיא צריכה זה מתאם טיפול שיקשור את כל החוטים של כל מיני גורמים טיפוליים/שיקומיים וינחה אותה... לא יודעת. כדי לקבל מהמדינה את השירותים שמגיעים לה היא צריכה להיות מוכרת בביטוח לאומי, וכדי לקבל שירותי שיקום היא צריכה לעבור ועדת "סל שיקום"... בכל אופן הטיפול המקיף ביותר ללא תשלום ניתן בשירות הציבורי. אותו טיפול כוללני ב"פרטי" עולה הון. מתאם טיפול יכול להיות כל איש צוות במערך הפסיכיאטרי. ממה שהבנתי ממך, היא צריכה עזרה בלהתמקם ולמצוא את עצמה ברמה של תעסוקה, ואולי מגורים כמו גם תמיכה רגשית/חברתית. בשביל עזרה כל כך מאסיבית היא חייבת להיות "מחוברת" למקום טיפול מסודר ולהתמיד.

Night Falcon

New member
היא אכן על ביטוח לאומי

וגרה בבאר-שבע זה עוזר ? לאן צריך לפנות הלאה ?

Night Falcon

New member
אגב

למעשה נכון לעכשיו היא הולכת לפגישות עם פסיכולוג שניתן לה, אבל זה לא עוזר לה בגרוש - היא אומרת לי שכל מה שהוא עושה זה להקשיב לה ולשמוע מה היא אומרת - ולהסכים איתה. ואם היא אומרת שהחיים הם שחורים ועדיף כבר להתאבד - הוא מסכים איתה ! שאלתי אותה איך זה אז היא אמרה לי שהוא אמר לה שהוא כפסיכולוג צריך לגלות הבנה כלפי המטופל ולהראות לו שהוא מבין אותו... אז איפה ואיך דבר כזה יכול להועיל לה מבחינה נפשית ?! הפסיכולוגים האלו עוברים אצלהם 1,000 אנשים ביום, אז זה כבר יותר מידיי רוטיני בשבילם ואין להם מענה אמיתי לבעיות משמעותיות שיש למטופלים...אז שלא לדבר על ידידה שלי שהיא מקרה קיצוני... לא יודע,,..זו הרגשה של חוסר אונים אם היה לי כסף הייתי מביא לה את אנשי המקצוע הטובים ביותר שיש ומשלם הון תועפות - העיקר שהיא תשתפר. אבל מישהו רציני שייקח אותה בחינם קשה להאמין שיש,,,אז זה מבוי סתום למעשה... - והיא כנראה תסבול לעד או שפשוט תתאבד יום אחד

nutmeg

New member
אני שמה לב

שאני מדברת אליך - מין דיבור של "יד שנייה" כזה. אתה מייצג מישהי שקולה לא נשמע פה ואומר דברים בשמה שעברו עיבוד גם דרך ההבנות שלך. אני לא יכולה לענות ככה ובטח שלא לייעץ באופן ספציפי. אם אותה בחורה תרצה להגיע ולשאול בעצמה ולייצג את עצמה - אהיה מוכנה לנסות שוב. פשוט נראה לי לא נכון ולא מתאים להמשיך כך - ואיתך הסליחה.

גרא.

New member
Night Falfon,קראתי את הכתבך הראשון

ואת התגובות המענינות אליו..לי יש בעייה עם המכתב הראשון, ובוודאי עם התוספת האחרונה שהוספת כמו קצת כפייתיות..לא ברור לי כלל מי אבחן את הל התחלואים הללו, ומניין אתה יודע את כל המידע הזה, שהוא בעיקרו, באם אכן הוא נכון, נחלת הרופא/הפסיכיאטר, או הפסיכולוג שבדקו אותה..לא סביר בעיני כל הספור הזה,ובוודאי שהפנייה הזו לפורום כבמה כדי לפרסם את העניין אינה במקומה..לא ברורה לי גם ההערה,ןאני מצטט "היא אחלה בחורה,מאד כייפית וחברותית ויחודית, שלמרות הבעייה שקיימת אצלה, זה מאד מעניין וייחודי לעבוד איתה"...כל המשפט הזה, אינו רלוונטי כלל,מיותר, ודווקא עלול לפגוע בה, אם בכלל זה מקרה אמיתי. וזה הזמן גם לסיים את השרשור לגבי הפנייה שלך נכתב עד עתה מספיק והותר.

למעלה