היי

מייקל88

New member
היי

בהמשך להודעתי מקודם... לפני שתי אפשרויות מה המתאימה יותר,לדעתכם(עליי לציין כי אינני סגור על העדפה למקצוע מסוים באופן נחרץ ואני אוהב גם את התחום המשפטי וגם את הכלכלי): 1.הנני עתודאי ולומד כלכלה ,אפשרות ראשונה היא לשלב את זה כדו חוגי עם חשבונאות(יעלה בעוד חצי שנה בערך).יש לציין כי במצב כזה ארצה לשלב תואר משפטי ואז ישנה אפשרות או ללמוד במשך השירות תואר ראשון במשפטים טו ללמוד תואר שני במשפטים לבעלי תואר בכלכלה וMBA 2.אפשרות שנייה לשלב כלכלה עם משפטים(כלומר שני תארים)אך אני אאלץ להאריך את התאר בשנה וחצי לערך. -במצב כזה אוכל ללמוד במהלך השירות תואר שני במשפטים ואולי גם M.B.A במצב כזה ישנה אפשרות לשיבוץ בפרקליות אך הסיכוי הוא לא גדול(מאחר והנני כבר תלמיד בעתודה לכלכלה) זאת התלבטותי ,אני יודע שאני מאוד רוצה להיות שופט אך אינני סגור על זה וגם כלכלה וחשבונאות (ושוק ההון)אני מאוד אוהב אז מה כדאי בהתחשב בשכר עתידי ובכל האפשרויות האחרות? עוד שאלה-נניח ועשיתי תואר ראשון בכלכלה וחשבונאות מה עדיף? לעשות תואר ראשון במשפטים שיקח זמן רב או תואר שני שישאיר לי גם זמן לעשות MBA.? יש לציין עוד דבר אחד:אני על סף סיום של תואר ראשון במדעים(התמקדות פיזיקה) של האו"פ -שאותו התחלתי בתיכון -אך אינני רוצה להתעסק בפיזיקה וכי אני בשנה 2 כלכלה בממוצע 92.4 בתודה אני מקווה כי לא "שיגעתי"אתכם יותר מדי

משפטים/ כלכלה

אתה שואל איזו אפשרות מבין שתים עדיפה , אבל עליך להבין שאין לשאלתך תשובה אוביקטיבית. התשובה תלויה במטרות שאתה שם לעצמך, בכישוריך, אישיותך, צרכיך וכו'. כמה דברים אינפורמטיביים. כדי להיות עורך דין אתה חייב בתואר ראשון במשפטים. תואר שני המיועד לבוגרי כלכלה-מינהל עסקים לא מאפשר עיסוק בעריכת דין, כשם שהוא אינו מאפשר עיסוק בשפיטה. אתה שואל:" מה כדאי בהתחשב בשכר עתידי ובכל האפשרויות האחרות?". גם כאן השאלה תהייה עד כמה תהייה טוב בתחום בו תעסוק. טוב לא רק בהיבט המקצועי אלא בהיבט השיווקי. עורך דין טוב שיודע גם לשווק את עצמו (=להשיג קליינים) יכול להרוויח יפה כשם שאיש עסקים או מנהל יכול להשתכר יפה באשר לשופטים- שכרם נחשב טוב, אבל לא בשביל להתעשר ממנו. לשופטים היתרונות המרכזיים הם שכר בטוח, מקום עבודה מובטח לכל החיים בד"כ, ותנאים סוציאליים נלווים. נדמה לי שהשאלה המקדימה שעליך לשאול את עצמך היא האם אני רוצה לעסוק בעריכת דין (שלב הכרחי לפני שפיטה, ושלב לא קצר). אם התשובה היא חיובית, השאלה הבאה היא האם אני מתאים לתחום מבחינת הרכב כישורי ואישיותי.

מייקל88

New member
קודם כל תודה ו..

בוא נחדד את השאלה נניח ובחרתי בכלכלה וחשבונאות עשיתי 5-6 שנים בצבא ככלכלן במקום טוב נניח ובמשך השירות עשיתי תואר ראשון במשפטים,נאמר שאני אעשה סטאז האם לאחר הסטאז ולאחר הנסיון ככלכלן אני אהיה עו"ד עם 0 שנות ניסיון או אולי יותר מכך לאיזה שכר אני אוכל לצפות(למרות שזה קשה לנבות)האם תהיה לי עבודה?נאמר אדם עם תואר ראשון כלכלה וחשבונאות תואר ראשון משפטים ותואר שני MBA (ותואר ראשון בפיזיקה..) והניסיון בשירות לאיזה תפקידים יוכל לפנות?

בא נחדד את התשובה

אתה שואל "האם תהיה לי עבודה?" - לא אני ולא איש יוכל לתת לך תשובה שניתן לבנות עליה. יש סכוי בהחלט סביר ויותר מזה לפי הידוע לנו היום שתמצא עבודה. באשר לשכר- אם תעבוד כעו"ד במסגרת ציבורית (למשל הפרקליטות) שכרך יהייה על פי סולם המשפטנים והוא בהחלט בין הגבוהים במגזר הציבורי. אם תעבוד במסגרת פרטית, השאלה תהייה פתוחה למו"מ בינך לבין המעביד, על פי נתוניך האישיים ומצב המשק אז. השילוב משפטים וכלכלה מגדיל את הסכוי הן להשתלב בעבודה והן לשכר בהתאם, אבל תעודות ביטוח בענין אין. בעל רקע כלכי ומשפטי יוכל להשתלב בתחומים העסקיים של תחום עריכת הדין, יוכל להשתלב בתחומים כמו בקורת (עורכי דין מועסקים למשל במשרד מבקר המדינה), יוכל להשתלב במשרד המשפטים בתקידי ניסוח חקיקה בתחומים הכלכליים (למשל דיני מסוי), יוכל להשתלב בתפקידי בורר ומגשר בתחומים עסקיי-כלכליים ועוד. תואר MBA יוכל לאפשר לך להתקדם לתפקידי ניהול בכירים, בין בתחום הכלכלי ובין בתחום המשפטי (למשל בהנהלת בתי המשפט).

למעלה