היי....

shabloola

New member
היי....

שלום! אני מהנוער העובד והלומד, והייתי רוצה לדעת מה זה בדיוק התנועה הזאת, מה המטרות, איפה זה פועל... ואיך זה קשור לנוע"ל?

אז ככה

התנועה הזאת היא בעצם חטיבת בני המושבים ובמקור היא הייתה חלק אינטגרלי מהנוע"ל, לנוע"ל הרי יש קינים בערים ובקיבוצים אז היא הייתה בעצם "הנועל שבמושבים" נכון להיום נפרדו דרכי התנועות, אני לא יודע בדיוק למה, אבל אני יכול לשער שהייתה מחלוקת על הראייה הפוליטית של הנוע"ל, אנחנו כיום א-פוליטים. התנועה פועלת ביותר מ20 מועצות אזוריות ברחבי הארץ ובמועצה מקומית אחת. ישנם בתנועה מושבים ישובים קהילתיים מצפים ואפילו מספר לא מבוטל של קיבוצים. יש לתנועה שנת שירות במסגרת שנקראת גרעין עודד שנכון להיום יש בסביבות 100 חברי גרעין אשר חיים בקומונות קטנות (4-10 בערך) ברחבי הארץ ועוסקים בפעילות חינוכית. על המטרות שלנו אתה יכול לקרוא כאן http://www.hatbam.co.il/matarot.html ואם אתה רוצה עוד פירוט על התנועה אתה יכול להכנס לכאן http://www.hatbam.co.il/what-is.html וכמובן יש את האתר עצמו www.hatbam.co.il

shabloola

New member
תודה...

ואגב, אני בת... אי אפשר להחזיר את שתי התנועות כאחת? זה יועיל לשנינו!

הייתי צריך לשים לב לזה מהשם

אני בטוח שיש סיבות טובות למה לא מאחדים את התנועות שוב אני רק לא יודע מה הן:) שוב אני רק יכול לשער שהן קשורות במחלוקות ערכיות למיניהן

שלום לך, נועליסטית יקרה...

הגיוני שפירקו אותן מסיבות אדיאולוגיות,למרות שרוב הערכים והאדיאולוגיות של הנוע"ל ושלנו דומות. בקשר לתנועה עצמה אפשר למצוא פרטים(כמו שאיתמר ציין) באתר עצמו, וטוב ונחמד לדעת שיש אנשים שמתעניינים בדברים אחרים חוץ מעצמם(מישהי מהנוע"ל שבודקת תנועה אחרת...) את מוזמנת להישאר פה ולהשתתף בויכוחים/גיונים וסתם דדיבורים מעניינים...

אני חושב שאני יודע מהי המחלוקת

בתקופתו של רבין, כאשר התנהל משא ומתן עם סוריה, הוא הסכים להחזיר את הגולן. הועידה של הנוע"ל תמכה בעמדה זו, למרות שיש לה קינים בגולן! בני המושבים לא יכלו לקבל זאת (מצפים שהאנשים הגולן יסכימו לוותר על שטחם?), ואני מניח שהיו עוד מחלוקות על נושאים מסויימים שגרמו לבני המושבים להכריז על עצמם כחטיבה נפרדת ועצמאית בתוך הנוע"ל.

וואי, נדמה לי שכשהייתי בכיתה ד'

עוד היינו בנוע"ל, ואז הפסקתי לבוא שנתיים, והיינו בבני המושבים. אבל אני לא בטוח בנושא, אני אנסה לברר, ולמצוא את המד"בית שהייתה כשהייתי ב-ד'. חוץ מזה, יש לי חברים בגולן, שאין להם שום בעיה לוותר על הגולן. ברור שהרוב לא מסכים, אבל יש כאלה שכן.

fresh mishmesh

New member
האמת שיכול להיות שאתה צודק...

אני התחלתי פעילות בכיתה ג' ואני זוכרת משהו במעומעם שאמרו לנו שאנחנו חלק מהנוער העובד והלומד... גם ההורים שלי, אגב, עוד אומרים שאני בתנועת הנוע"ל... יכול להיות שזה באמת היה ככה ובני המושבים התפלגו מהנוע"ל רק לאחרונה...

kedeman

New member
לא בטוח שזה יהיה טוב

תמיד יש צדדים טובים ורעים... בכל אופן, אנחנו עדיין מקושרים לנוע"ל אם בערכים ומטרות דומות אם בחולצה והשרוך ואם בזה שאנחנו עדיין שייכים להסתדרות הנוער העובד (כן.. אם חניך אומר במדגם שהוא בבני המושבים עוד כסף מגיע להסתדרות ומשם אלינו גם) בכל אופן... לא אנחנו ולא אתם לא קובעים אם אנחנו מתאחדים או לא למרות שאני אישית אוהב את המצב (לא משהו אישי נגד הנוע"ל)

למעלה