היי....

היי....

יש לי שאלה קטנה... אני כותבת סיפור על ישו... (בערך) והייתי רוצה לשעת את שמות 21 שליחיו... וגם - מי הם היו? כלומר, מי מהם התבלט בצורה יוצאת דופן, למה, איך... משהו שכזה.... תודהJ

קוכולין

New member
ואני ממליץ גם על ספרים נוספים

"במשעול הצר" מאת א.א.קבק, ספר כתוב בשפה ארכאית ביותר אך מקסים, רומן היסטורי על ישו, בראייה יהודית מאד, אך מצד שני אוהדת. גם השליחים החשובים, כמובן, מופיעים בו. מומלץ ביותר. אם את מתעניינת בנצרות ובישו, כדאי לקרוא גם את ספריו של ד"ר אביעד קליינברג, הסמכות מס' 1 בנושא זה בארץ. תתחילי עם "הנצרות מראשיתה ועד לרפורמציה", שם יש שני פרקים ממצים על ישו- ההיסטורי והמיתי. גם בספר "רגל החזיר של האח ג'ינפרו" מאת אותו המחבר, על סיפורי קדושים נוצריים (ספר מרתק במיוחד, דרך אגב) יש לא מעט מידע על ישו. את צריכה רק על ישו והשליחים או על נצרות בכלל? באופן כללי, חפשי את ספריהם של אביעד קליינברג ושל יוסי שוורץ, שני המומחים החשובים לנושא זה בארץ.

נקודת מבט מעניינת נמצאת

בפר של מיכלאיל בולגקוב: "האמן והמרגריטה" (קיים גם בשם "השטן במוסקווה"). בעקרון - החשוב בשליחים הוא פטרוס.

Vincent Glenn

New member
הה, זהירות!

"השטן במוסקבה" הוא גירסא מצונזרת וארכאית של "האמן ומרגריטה". עדיף להשיג את התרגום המלא והמחודש.

למעלה