היי

• פותח הנושא talut
  • פורסם בתאריך

talut

New member
היי

קורא לכם שליפעמים אתם שומעים שיעורים של רבנים שלא על פי תורת ברסלב ואז אתם נירתעים מילישמוע?

מי שטעם ....יין הונגרי ....

את הסיפור הנ"ל של רבנו קראת ? הפנמת ? אם כן , לא צריכות להיות לך קושיות ....

חיי מוהר"ן רס.

גדולת נוראות השגתו. אמר משל שפעם אחת נסע סוחר גדול עם יין טוב אינגרישער [אונגרי]. פעם אחת אמר המשרת והבעל-עגלה להבעל-הבית הלא אנו נוסעים בדרך הזה עם היין הזה, ואנו סובלים הצער כל כך תנו לנו לטעם מעט. ונתן להם לטעם מזה היין הטוב. לאחר ימים נתגלגל שזה המשרת נתועד יחד עם שותי יין בעיר קטנה ושתו יין ושבחו אותו מאד, ואמרו שהוא יין אונגרישער. אמר המשרת הנ"ל תנו לי לטעם ונתנו לו. ואמר אני יודע שאין זה יין טוב אונגרישער כלל, וגערו בו ודחפו אותו. והוא אמר הלא אני יודע שאין זה יין אונגרישער כלל, כי הלא אני הייתי אצל סוחר גדול כזה וכו' והם לא השגיחו עליו. ואמר, אבל לעתיד כשיבוא משיח אז ידעו כשיתנו יין המשומר, אזי לאחרים יוכלו להטעות ויתנו להם יין וואליחשין סטראוויצטיר ויאמרו להם שהוא יין הטוב המשומר, אבל לאנשי שלומנו לא יוכלו להטעות כי אנחנו טעמנו היין הטוב וכו': והמשל מובן ....

זה לא כל כך מסובך ...

אותו אחד , מטעם קירבתו לסוחר היין , הכיר טוב מאוד את הטעם של היין המובחר , היין ההונגרי . הלה נתוועד עם אנשים שהיו שותים יין לא מן המובחר , לא יין הונגרי , אולם בטעותם , שיבחו את היין כאילו הוא יין הונגרי , יין משובח. הוא , שידע והכיר את טעמו האמיתי של היין ההונגרי , הודיע להם שהם טועים , שהיין שהם שותים זה לא היין המובחר , זה לא האמיתי . אולם הם , מחמת שלא טעמו מעולם יין כזה , דחפוהו ולא שמעו לו . המשל מובן , כשיבוא משיח , הוא יגאל אותנו ע"י חכמתו הנוראה והעצות העמוקות שיאיר בנו כיצד להטהר ולהתקדש. במשל שלנו העצות הללו נקראות "יין הונגרי". רבנו הקדוש , בספריו , נותן לנו לטעום מאותו היין. כשיבוא משיח , העולם יהיה בערבוביא גדולה והרבה "זיופים" של יין הונגרי יוצעו לעם ישראל. רבנו מודיע כאן , שמי שיעסוק בספריו וישתדל לקיימם , לא יתבלבל ולא יוכלו להטעות אותו , מכיוון שכבר טעם מהיין ההונגרי ... מקווה שהכל מובן כעת ...

talut

New member
רגע רגע רגע

אתם טוענים שרק הספרים שך רבנו הם הנכונים?

רגע ...אם הבנתי נכון ....

הבן שלי הגיע מהחדר ותירגם לי ...
אתה חושב שאני אומר שרבנו טוען כך ? טעות ! לא התייחסתי כלל לתוכן השאלה . אני רק הערתי ל-talou שאם מישהו אמר משהו זה רבנו ולא אני ....

פראזניק

New member
זה מה שאמר רבינו:

ראוי לאדם שיעבר וילך בזה העולם בכל הספרים הקדושים וללמד כלם כדי שיהיה בכל מקום, כמו שנמצא השרים הגדולים שהולכים ועוברים במדינות, ומוציאים הוצאות רבות על זה כדי שיוכל אחר~כן להתפאר ולומר שהיה במדינות כמו שדרך השרים להתפאר ולומר הייתי בורשא וכיוצא בזה. כמו~כן ראוי שיהיה האדם בעולם הזה בכל מקומות הקדושים של התורה, כדי שיוכל להתפאר בעולם הבא שהיה בכל מקום דהינו בכל הספרים הקדושים כנ"ל. ולעתיד בעולם הבא מזכירין אותו כל מה שלמד בעולם הזה: ואין כאן שום סתירה לכך שהאמת לאמיתה הוא רביה"ק. היין ההונגרי שמי שטעם ממנו כבר אינו רוצה לטעום משום יין אחר.

פנדורית

New member
סתם שאלה...

אם יורשה לי לדבר על דברים שאינם קשורים לאף דיון, אשמח מאד. אני כעיקרון ליטאית (לא חרדית מלידה, אפשר להגדיר אותי כ"מתחזקת"), ולא ממש ברור לי, עדיין, מהו ברסלב. קראתי ספרים של הרב דורון (כרגע יש אחד ממש לידי, איש היער..), ואני מרגישה מאד התחברות לקטע, אבל לא ממש ברור לי מה זה אומר להיות "חסידת ברסלב" (או חסיד, אני לא מדברת על עצמי בדווקא), הרי אין לחסידי ברסלב רב ומנהיג נוכחי (כמו לגור), רבי נחמן אינו בין החיים (לא שאני חושדת אותם בנטיות חבדניקיו"ת), אז במה מתבטאת החסידות הזו, בציטוטים? אחת החברות הטובות ביותר שלי נישאה לחסיד ברסלב, הם גרים כיום בצפת עיר הקודש והיא מאושרת עד מאד, היא כל הזמן ניסתה להסביר לי ועדיין וללא הצלחה, מה שהבנתי רק הוא שמדובר על דברים הקשורים לפנימיות התורה. וכמובן, לעבוד את השם מתוך שמחה. אבל את זה אני רואה גם בליטאיות. באמת סליחה על הבורות, אם הפגנתי כזו.. הציעו לי לפני חודש להיפגש עם חסיד ברסלב, כיוון שאני באמת אוהבת את האנשים האלו, הסכמתי, אבל כשראיתי את ההורים שלו (שרצו להיפגש איתי קודם), חטפתי רגליים קרות, הגעתי למסקנה שלבוש חסידי מרתיע אותי..שטריימלים- חבל על הזמן. איזה סטיגמטית אני, אה? אי אפשר להיות חסידי ברסלב בלי לבוש חסידי? ונחזור לשאלות (אני מפנה אותם דווקא אליך כי אתה מנהל הפורום). חברה שלי טענה שהיא שמעה פעם ברדיו ברסלב שהמשיח יגיע עם הספר "ליקוטי מוהר"ן" בידו... זו כבר לא אלילות מסוימת? אני באמת רוצה לדעת את ההשקפה שלכם. שוב, זו ממש לא התקפה, רק שתדע שאני מאד בקטע, ומאד אוהבת, אפשר לומר אפילו מקורבת, וכמובן- מתחברת למוזיקה (ומנגנת בעצמי..גם מלחינה), שזו אבן בניין בחסידות הזו. הייתי שבת בצפת לא מזמן והתפילה בבית כנסת ברסלב היתה אחת היפות שראיתי. באמת... בקיצור, אשמח לקבל תשובה, ועדיף ודוא"ל. תודה.

למעלה