סתם שאלה...
אם יורשה לי לדבר על דברים שאינם קשורים לאף דיון, אשמח מאד. אני כעיקרון ליטאית (לא חרדית מלידה, אפשר להגדיר אותי כ"מתחזקת"), ולא ממש ברור לי, עדיין, מהו ברסלב. קראתי ספרים של הרב דורון (כרגע יש אחד ממש לידי, איש היער..), ואני מרגישה מאד התחברות לקטע, אבל לא ממש ברור לי מה זה אומר להיות "חסידת ברסלב" (או חסיד, אני לא מדברת על עצמי בדווקא), הרי אין לחסידי ברסלב רב ומנהיג נוכחי (כמו לגור), רבי נחמן אינו בין החיים (לא שאני חושדת אותם בנטיות חבדניקיו"ת), אז במה מתבטאת החסידות הזו, בציטוטים? אחת החברות הטובות ביותר שלי נישאה לחסיד ברסלב, הם גרים כיום בצפת עיר הקודש והיא מאושרת עד מאד, היא כל הזמן ניסתה להסביר לי ועדיין וללא הצלחה, מה שהבנתי רק הוא שמדובר על דברים הקשורים לפנימיות התורה. וכמובן, לעבוד את השם מתוך שמחה. אבל את זה אני רואה גם בליטאיות. באמת סליחה על הבורות, אם הפגנתי כזו.. הציעו לי לפני חודש להיפגש עם חסיד ברסלב, כיוון שאני באמת אוהבת את האנשים האלו, הסכמתי, אבל כשראיתי את ההורים שלו (שרצו להיפגש איתי קודם), חטפתי רגליים קרות, הגעתי למסקנה שלבוש חסידי מרתיע אותי..שטריימלים- חבל על הזמן. איזה סטיגמטית אני, אה? אי אפשר להיות חסידי ברסלב בלי לבוש חסידי? ונחזור לשאלות (אני מפנה אותם דווקא אליך כי אתה מנהל הפורום). חברה שלי טענה שהיא שמעה פעם ברדיו ברסלב שהמשיח יגיע עם הספר "ליקוטי מוהר"ן" בידו... זו כבר לא אלילות מסוימת? אני באמת רוצה לדעת את ההשקפה שלכם. שוב, זו ממש לא התקפה, רק שתדע שאני מאד בקטע, ומאד אוהבת, אפשר לומר אפילו מקורבת, וכמובן- מתחברת למוזיקה (ומנגנת בעצמי..גם מלחינה), שזו אבן בניין בחסידות הזו. הייתי שבת בצפת לא מזמן והתפילה בבית כנסת ברסלב היתה אחת היפות שראיתי. באמת... בקיצור, אשמח לקבל תשובה, ועדיף ודוא"ל. תודה.