היי :)

היי :)

אני חדשה פה וגם אני סובלת מ- ocd. כשאני אומרת "חדשה" אני מתכוונת לכך שזו הפעם הראשונה שאזרתי מספיק אומץ לכתוב פה אבל האמת היא שנכנסתי לפה בעבר כדי לא להרגיש לבד.

אציג את עצמי.. אני בשנות ה-20 המאוחרות לחיי, מאזור המרכז וה- ocd שלי מתבטא גם בסימפטומים המוכרים של בדיקות (מגהץ, דלת, גז וכ"ו..) וגם בסימפטום המוכר פחות של מחשבות טורדניות אלימות. חשוב לי לציין שאני לא אדם אלים אבל המחשבות האלו מאוד מפחידות אותי.

הסימפטומים של הבדיקות החלו אצלי כבר כשהייתי נערה (אבל אז לא ידעתי לקרוא לזה ocd) ואילו המחשבות הטורדניות הופיעו לפני כשלוש וחצי שנים. כשהמחשבות הטורדניות הופיעו כבר הבנתי שיש לי ocd ופניתי לטיפול cbt שמאוד עזר והעלים לי את ה- ocd כמעט לגמרי.

הרגיעה הזו נמשכה שלוש שנים אבל לאחרונה ה- Ocd שלי חזר וכעת אני עוברת טיפול cbt חדש אצל מטפלת אחרת (המטפלת הוחלפה משיקולי מיקום גיאוגרפי ועלות אך אני חושבת שזו הייתה טעות כי למטפלת הנוכחית אני פחות מתחברת ובמהלך הטיפול הנוכחי המצב רק החמיר..).

כעת אני שוקלת להחליף מטפלת ואולי גם להתחיל לראשונה בחיי טיפול תרופתי. בנושא התרופות אני לא מבינה כמעט כלום.. אני לא לגמרי יודעת איך התרופות עובדות והאם יש תרופות שעובדות על הסימפטומים שמהם אני סובלת, ואם כן אתחיל לקחת תרופות, האם זה אומר שאהיה תלויה בהן כל חיי או שלוקחים אותן לתקופה מסויימת וזהו? (אשמח לתגובות בנושא הזה וכן, להמלצות על פסיכולוגית ופסיכיאטרית טובות באזור המרכז).

בנוסף אני צפויה להתחיל בקרוב טיפולי רפואה משלימה שאני מקווה שגם יוכלו לעזור.

קראתי לעצמי "אופטימית" כי אני מאמינה שכמו שניצחתי את ה- Ocd פעם אחת, אוכל לעשות זאת שוב. אני מאמינה שבאמת יש תקווה.

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי יקירה

קודם כל כל הכבוד על הצעד לכתוב כאן זה לא מובן מאיליו. אני מציעה לך להתחיל את הטיפול התרופתי לי הוא מאוד עוזר היה לי אוסידי ברמה היסטרית והיום ניצחתי אותו. אם תרצי המליץ לך על הפסיכיאטרית שלי היא עובדת בבריאות הנפש יפו

תודה רבה.

אשמח לקבל את השם של הפסיכיאטרית שלך. היא מקבלת באופן פרטי או דרך קופת החולים?

teimhalav

New member
אם תעשי טיפול נכון של CBT ותרופות את תרגישי טוב

אני בן 25. נמצא עכשיו בטיפול עם פסיכולוג תותח. קודם כל תיהיי אופטימית כי בסה"כ הסתדרת בלי תרופות אז מצבך יחסית טוב. מה שחשוב לי להגיד לך זה שמה שהכי חשוב זה שתמצאי מטפל טוב ומקצועי וגם את התרופות שמתאימות לך (במידה ותקחי תרופות) גם אני הייתי אצל מטפלת שרק החריפה את המצוקה. אחרי זה הסתבר שהיא עשתה דברים לא נכונים(לדברי המטפל שלי שהוא מתמחה באוסידי). היא הייתה עושה איתי תרגילי נשימות והרגעות כשהטיפול שמה שבאמת מומלץ זה ההפך, (לפי דעתי היחיד שבאמת פוטר את הבעיה) הוא חשיפה ומניעת תגובה. בקיצור, בבקשה! תמצאי לך מטפל טוב שמתמחה באוסידי, אני יכול להמליץ לך (בפרטי). לגבי תרופות תתיעצי עם פסיכיאטר (שמתמחה באוסידי!!) אצלי אישית מה שבאמת עזר זה היה התרופות אבל את ידועת כל מקרה לגופו..... אם יש לך שאלות או צורך לדבר עם מישהו אני פה לשירותך

למעלה