היי

פלונית30

New member
היי

מרגישה שאני לא מחוברת רגשית לאמא שלי. לאבא דווקא כן אבל לאמא לא. לא מרגישה צורך לחבק ולנשק אותה ומנותקת רגשית ממנה
יצא לי לחשוב על זה המון בזמן האחרון והבנתי שמי שגידלה אותי כשהייתי קטנה זו סבתא שלי בכלל כי אמא הייתה בעבודה הרבה שעות. האם זה מתקשר?
מה בדיוק קורה פה?אפשר ליצור רגש פתאום או שזה דבר שהוא אבוד?

מתנצל שמתפרץ אבל לדעתי

הדרך הטובה ביותר להבנתי (מאחר ואין לי כמובן רקע רחב יותר עליך) היא לפתוח ערוץ תקשורת בינך לבין אימך ולהניח הכל על השולחן. סביר להניח שיהיו ויכוחים של הגנה עצמית שלה ושל כעסים שלך אבל עם סבלנות זה יגמר בבכי של שמחה וחיבוקים.
אגב, אם כבר ציינת שהיא עבדה שעות רבות, סגיר להניח שאת גם יותר שהיא לא עשתה זאת בגלל הנאה גדולה אלא מהצורך לפרנס את משפחתה.

האם אפשר ליצר רגש בקשרים ששנים אין בהם רגש?

שלום רב לך פלונית 30

עצם המודעות שלך לאבחנה בין הרגש כלפי אבא לבין הרגש כלפי אמא, והמחשבות שהקדשת לנושא לאחרונה, מעידה על כך שהדבר מטריד אותך ואולי שהיית רוצה שיהיה אחרת. בעיני זה כבר נותן סיכוי שיהיה אחרת.

קצת קשה להתיחס לעומק, כיוון שאת לא כותבת על מהות הקשר בינך לבין אמך, אלא רק מה חסר שם. למשל האם בינך לבין אמך יש מתח, כעס, מריבות, או פשוט יחסים קורקטיים.

מצטרפת להמלצה לעיל לנסות לפתוח עם אימך ערוץ תקשורת בנידון, אבל לא בטוחה שהייתי מתחילה ב"לשים הכל על השולחן". תלוי מאוד מי אימך ואילו תגובות את צופה. אולי נכון יותר להתחיל בזהירות. בגישוש. למשל להסתפק בתור התחלה בלאמר לאמא שבזמן האחרון את חושבת הרבה על הילדות... או נזכרת... על זה שכילדה היית הרבה אצל סבתא... על זה שהיא עבדה המון שעות. לראות את התגובה - הסבר/ התנצלות/ הפתחות/ בהלה... ולהמשיך בהתאם. נראה לישלא הייתי מתחילה בלדבר על כך שאינך חשה צורך לחבק ולנשק אותה. אולי לבוא מהמקום של אמפתיה כלפי שעות העבודה הרבות, יפתח ערוץ תקשורת טוב בין שתי בוגרות.

אני מאמינה שיש סיכוי שערוץ תקשורת יחזק את הקשר הרגשי ביניכן, ואת הרצון להיות זו בחברתה של זו.

נשמח לשמוע על ההתנסות.

ב-ה-צ-ל-ח-ה !!!

חחחח כשאני אומר להניח הכל על השולחן

אין הכוונה להגיע עם מריצה ולרוקנה באחת. ברור שגם אם תבוא הצעה כזו זה לא יתרחש כי ההתחלה תמיד תהיה איטית וזהירה כי זה אופיו של אדם.

פלונית30

New member
היי תמר

כן יש בינינו הרבה ריבים על ההתערבות שלה בחיי...אם אני עושה משהו ולא מספרת לה אז זה סוף העולם מבחינתה...אהממ דיברתי איתה על עניין ההתערבות כמה וכמה פעמים וזה לא ממש עוזר...

אמהות מתערבות מדי/ מתקשות לשחרר/ דואגות

שלום לך פלונית 30
נושא התערבות היתר של אמהות הוא נושא שונה מנושא המגע, אם כי יתכן כמובן שהם קשורים אחד בשני ומשפיעים אחד על השני.
אם את רוצה התיסות יותר רלבנטית, כתבי קודם כל מה גילך ושתפי קצת יותר במערכת היחסים.
שלא ניפול בעצותינו על קלישאות.

למעלה