היי ....

היי ....

יש לי 2 בעיות קטנות במערכת היחסים שלי עם בעלי והייתי שמחה להעלות אותן כאן ובבקשה בלי תגובות זועמות ועצבניות. תודה.
בעלי נפגע ממני כל פעם כשאני מצחיקה אותו (ולא. אני ממש לא פוגעת בו אבל לטענתו אני כן פוגעת בו ) כל דבר קטן פוגע בו אפילו אם אני משחקת איתו שאני מחקה אותו אחרי כמה דקות הוא פושט עוזב את המקום ומראה לי שהוא ניפגע ...אבל האמת שיוצא שאני זאת שיוצאת הפגועה בסיפור, כי אני צוחקת איתו במטרה ליצחוק איתו . אבל הוא נעלב ועוזב את המקום ואני נישארת לבד וניפגעת מיזה שהוא הלך והשאיר אותי לבד...אמנם אני לא מבינה מה עשיתי לא בסדר, האם אני לא רואה את זה נכון ??...
בעיה שנייה.... אם אנחנו רבים הוא תמיד אומר ש"הסיפור" שלנו לא יימשך עוד הרבה זמן וכמובן הוא מתכוון לזה שיום אחד אנחנו ניתגרש , הוא בפירוש אומר לי את זה בכל הזדמנות של כעס...קשה לי להאמין לו כי הוא אומר את זה בשעת כעס . למרות שאני לא רוצה להתגרש כי באמת שאין לי סיבה לפרק את "החבילה" הזאת,לאחרונה אני עונה לו שאם הוא רוצה אז ניתגרש והוא לא עושה טובה שהוא נישאר איתי...כי דיי כמה אפשר לשמוע מילים כאלה??!!!!!!!
אבל האם אני צריכה להתייחס למה שהוא אומר ברצינות ? האם אני לא שמה לב שהוא מתכוון לזה בכל פעם שהוא כועס ?...
תודה מראש לכולם ושבת שלום ....

היי

בעיה ראשונה: לשאלתך - את אכן לא רואה את הדברים באופן נכון, את רואה אותם מנקודת המבט שלך ולא מנסה להזדהות עם נקודת המבט שלו. יתרה מכך, את מנסה שוב ושוב "לחנך" אותו שלא צריך להעלב אם עושים קצת דחקות על חשבונו... הינה, עובדה - את לא היית נעלבת מכזה דבר... אז אם את לא רוצה להעליב אותו, פשוט... אל תעליבי אותו. מסתבר שאת יודעת בדיוק מה הכפתורים האדומים שלו, אז פשוט הקפידי לא ללחוץ עליהם.
בעיה שניה: נשמע שהדברים נאמרים מתוך כעס, אבל חשוב להסתכל על המכלול - האם חוץ מהמריבות יש לכם זוגיות טובה? האם אתם שותפים טובים? תחומי עניין? תקשורת? סקס?
ולסיכום - תכף יגיע לפה זכריוס המלך שיסביר לך שאתם נמצאים בשלב מאבק הכח ביניכם ובו כל אחד מנסה לעשות קצת שריר לשני וללחוץ לו קצת על הכפתורים האדומים... סתם בשביל לראות מי יותר גיבור. אם וכאשר תצליחו להתגבר על השלב הזה (וכן, יש סיכוי שתצטרכו טיפול זוגי בשביל זה) ולהתחיל להיות אחד עם השני ולא אחד נגד השני, הוא ירגיש מספיק ביטחון איתך בשביל לשחרר קצת את האגו שלו (ולהיות מסוגל לצחוק על עצמו קצת) ואת תרגישי מספיק ביטחון איתו כדי לא להתפרק מחרדה בכל פעם שקצת קשה לו בזוגיות שלכם והוא טיפה מפקפק בה...

נומלה

New member
כלומר? הוא לא נהנה שאת יורדת עליו

לשם השעשוע. אז אפילו אם זה משעשע אותך, תפסיקי עם זה.הוא אומר את זה בצורה גלויה ולאורך זמן ואת בשלך. תפסיקי!
ובטח ובטח שתפסיקי לשחק קוזאק נגזל: "ירדתי עליך לשם הכיף, ואתה לא נהנה מזה אז אני נפגעתי". לא הייתי מקבלת את זה ממישהו רחוק ממני. על אחת כמה וכמה ממישהי שאמורה להתחשב בי ולהנעים את הזמן איתה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
דעתי

הרעיון של לחקות אותו הוא פשוט מזעזע בעייניי. אני בעד הומור, אבל לחקות את בן הזוג זה לא הומור. זו ביקורת והשפלה במסווה של "סבבה". (ושתדעי, אני מהאנשים הפחות נעלבים. אני מסוגל לקבל הרבה ביקורת ולא מתפרק בקלות. אז אי אפשר להגיד שאני לא מבין הומור).

לגבי ה"רוצה להתגרש": הרבה אנשים ברגעי הריב מרגישים שהם רוצים לפרק. זה לא אומר שהם באמת רוצים לפרק, בטח לא ברגעים שבהם אתם לא בריב.

א-ב-ל: העובדה שהדבר הזה חוזר על עצמו אומר (הרבה יותר מהמילים של בעלך) שאכן יש בעיות רציניות באמת ביניכם שלא מטופלות נכון. אם לא תטפלו בהן, יש סיכוי גבוה שאכן תתגרשו.

כמובן שבעיית "חוש ההומור" שלך היא אחת מהן, אבל מן הסתם לא היחידה.
ואני בטוח שגם לך יש מספיק בעיות אמיתיות איתו (אחרת לא היית יורדת עליו).

---

[ אני בקלות יכול לראות אותך כותבת כאן תגובה בנוסח "חברה, ממש לא הבנתם אותי. זה קצת בדיחות חמודות כאלה, ממש לא עניין מעליב או משפיל". אז למקרה שאת עומדת לכתוב את התגובה הזאת, קבלי כבר תגובת נגד: אני דווקא חושב שהבנו, ואת זאת שלא מבינה את חומרת העניין... ]

שילה1

New member
אני-רק שאלה:איך היתץ מרגישה אם בעלך היה מחקה אותך

בדרך שאת מחקה אותו?
באופן כללי-האיומים של בעלך יתממשו.ענין של זמן.

גארוטה

New member
בשבילך

זה צחוקים ודאחקות ומה בסך הכל עשיתי...ובשבילו זה לעג. חיקוי=לעג איך שלא מסתכלים על זה,
חיקוי=העברת ביקורת בצחוק וזה מה שאת עושה.
הוא מבקש שתפסיקי ואת בשלך לא רואה אותו ממטר, ממשיכה ומתפלאת שנמאס לו, שהוא הולך ומאיים בגירושים
כי הוא לא רואה שום דרך אחרת איך להפסיק את הלעג שלך חוץ מלזעזע אותך.
אני מאמינה שברגע שתפסיקי לגמרי את הצחוקיאדה ואפילו תתנצלי גם הוא יפסיק עם ה"איומים"

אייבורי

New member
מגניב

&nbsp
יש לכם עדיין מאבק כח שמריוס כלכך אוהב (זה מפרנס את כל הקולגות שלו)
במלחמה שלכם
את "מצחיקה" את עצמך על חשבונו (חיקויים, העלבות, בדיחות הכל הולך)
והוא בתמורה יורה לך בחזרה בפחד מפרידה.
&nbsp
לדעתי כל עוד המאבק ימשך, יש לכם זוגיות נהדרת
הבעיה כאשר אחד יתעייף מהמלחמה או חלילה מנצחון המאבק.
&nbsp
&nbsp

למעלה