היי

LihiVenom

New member
היי

אני בראשית גיל ה-20 לחיי, וכבר מגיל ההתבגרות ידעתי שהולך להיות לי קשה:
יש לי נטיה טבעית לרחמים עצמיים, לקורבנות, לעצבות, לפסימיות. אני כאילו לא מצליחה להניע את עצמי לזוז, ומרגישה שהחיים הולכים לעבור עלי בקושי רגשי רב. כבר הייתי אצל מטפלת NLP שבעיקר לקחה לי כסף יותר משעזרה לי, אני מגיל צעיר בבלוגים רוחניים מחפשת דרכים לעזור לעצמי, אבל נראה ששום דבר לא יהיה מספיק כדי להתעלות מעל הטבע השלילי שלי
אני אובדת עצות, ושוב, מיואשת נורא מהכל. אני מבולבלת, לא מצליחה להגיע לשום החלטות, פחדנית ומה לא.
אנא עזרתכם בעצות.

ommerl

New member
מציאת כיוון בחיים

מה היית עושה בחיים אילו לא היית פוחדת, מיואשת, וכל מה שציינת? כלומר- אם היו לך את כל הכוחות המנטאליים הדרושים לך- מה היית רוצה לעשות?

LihiVenom

New member
זו חלק מהבעיה. שגם לאחר שנים של חשיבה,

עדיין לא הגעתי למסקנה מה אני רוצה מעצמי. כל פעם צץ חשש, חרטה, כשהייתי דתיה למה לא להיות חילונית, כשאני חילונית למה לא להיות דתיה, כשעסקתי בעבודה משמעותית למה לא משהו יוקרתי יותר, כשאני במשהו יוקרתי יותר למה לא בעבודה משמעותית, ללמוד או לא ללמוד, כל השאלות האלו זה חלק עיקרי מהבעיה - אני יודעת שיש לי כוחות מנטליים חיוביים ג"כ, מן הסתם כמו לכל אדם, אבל הם מעטים מכדי לגבור על העצלנות והפחדנות, שמובילה להססנות שמובילה ל...כלום.
אז כתשובה לשאלה, בגדול חיה חיים איכותיים ומשמעותיים. מעבר לכך אני לא יודעת לפרט בדיוק.
&nbsp
תודה על ההתייחסות כמובן.

ommerl

New member
אני מבין

התחושה שלי היא שמה שחסר לך זה ליצור סדר עדיפויות של דברים בחיים באופן כללי.
קחי לך כמה דקות. תחשבי על תחום מסויים שאת רוצה לשפר בחייך ותכתבי דברים שחשובים לך בחיים בנוגע לאותו תחום. דברים כלליים כמו "בריאות", "הגשמה עצמית", "בטחון כלכלי".

אחר כך תסדרי אותם לפי סדר עדיפויות. כשתסיימי תעברי לעשות את זה בתחום נוסף שאת רוצה.

מה שזה אמור לתת (ואני אומר את זה כדי שתכווני לזה את התרגיל) זה סדר עדיפויות שיעזור לך להחליט מה את רוצה בתחומים שונים. למשל בעבודה כתבת שהיה סוג של התלבטות בין יוקרתי למשמעותי. כשמול העיניים שלך כתוב מה יותר חשוב- זה עוזר להחליט.

סדר חשיבות של דברים יכל לשמש לך כמו מגדלור בחיים. כשאת יודעת מה את רוצה- הרבה יותר קל לעזור לך באמצעות NLP להשיג את זה. אולי זו הייתה הסיבה שלמטפלת NLP שלך היה קשה לעזור לך. אחת המגבלות שאני מוצא ב- NLP היא שקשה לעזור למי שלא יודע מה הוא רוצה בכלל.

אשמח לשמוע איך התרגיל עזר לך

המלצה אחרונה: הספר "מבחן התשוקה" יכל מאוד לעזור לך לדעתי. ממליץ לך לפחות לקרוא את התקציר שלו ולראות אם הוא מתאים לך.

המשך שבוע מצויין

שלום לך יקרה

בדבריך ציינת שהטבע שלך שלילי.
אני מזמין אותך לעשות הפרדה בין מי שאת באמת לבין התנהגויות ואמונות שבאות לידי ביטוי וניתנות לשינוי.
כשנולדת, לא היה לך "טבע". זה משהו שרכשת אותו עם השנים וכמו שרכשת תוכלי גם להיפור מזה.
את מאוד צעירה ויש לך הרבה זמן לעשות שינוי גם אם בניסיון הקודם שלך זה לא הלך.
בלבול זה לא מצב רע בהכרח כי הוא נובע מזה שיש לך הרבה אפשרויות לשינוי.
לדעתי, כדאי לך להיעזר במנחה חיצוני שיעזור לך להתמקד על השינויים שאת רוצה, גם אם זה יעלה לך קצת כסף.

tomer shamir

New member
אני מחזק את מה שאמרו מעליי ומוסיף

את נשמעת מיואשת באיזשהו מקום חסרת אמונה ומאוד שלילית.
את בדרך כלל מבקשת עצות? זה עוזר לך לבקש עצות? גם כשתקבלי עצה האם תפעלי לפיה? האם תאמיני רק מתוך מה שאמרו לך שזה הדבר הכי טוב בשבילך? וגם תפעלי ותיישמי ב100%?
את מכירה את עצמך הכי טוב, לכן את יודעת מה הכי יעזור לך במצבך.
מה הם הדברים שעשו אותך מאושרת בעברך? באיזו תקופה היית הכי מאושרת, מה היה הגורם העיקרי לאושר?
חשוב שתדעי מה הוא הדבר שאת הכי צריכה כרגע.. מה הוא הדבר שהכי חסר לך כרגע?
לאט לאט בלי לקפוץ ליאוש להתחיל ממה שאת בטוחה שיעזור לך. :]

LihiVenom

New member
אכן, מבקשת המון עצות

שרק מבלבלות אותי יותר....
וכן, התקופה המאושרת ביותר היא התקופה בה נתתי מעצמי יותר (במסגרת עבודה עם קבוצת סיכון)
אבל זה קצת מורכב, ובעיקר לא כלכלי לעסוק בזה לטווח ארוך.
זה קצת כמו השאלה האלמותית של ללכת אחרי הלב או הכסף. וזו שאלה שמטרידה אותי באמת כל יום.
&nbsp
תודה על עזרתך.

tomer shamir

New member
בהצלחה

השאלה שלי הייתה לא בכדי רמז לתשובה למה שאת צריכה לעסוק בו.
שאלתי מתי היית מאושרת כי לרוב אז.. אנחנו לא מבולבלים, אנחנו חזקים יותר והתכונות הטובות שלנו באות לידי ביטוי.
חשוב שתכירי את עצמך יותר טוב. ותתחילי לעשות את מה שעובד בשבילך.
לשאול שאלות זה נחמד, אבל התעסקות גדולה של שאילת שאלות גורמת לנו להרגיש מבולבלים גם כן. כדי לנקות את הראש ולהרגיש יציבים יותר אפשר להתחיל לעשות את מה שאנחנו יודעים שיעשה טוב.
מה עשה לך טוב כשהיית מאושרת? במה את טובה? איפה הרגשת הכי הרבה ביטחון ומה בדיוק הדבר שגרם לך להרגיש את הביטחון?
שאלות שיש להן תשובה ברורה יותר המבוססת על מציאות ולא תהייה.
בלי לחץ נקי את הראש, בצעדים קטנים קטנים.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
נטיות טבעיות

יקירה,
אני לא בטוחה שיש כזה דבר "נטיה טבעית לרחמים עצמיים". מה שיש לך כרגע זו נטייה לרחמים עצמיים - הרגל, שניתן לשנות אותו גם אם לא קל. עם כל הכבוד לבלוגים רוחניים, פורומים ושאר עזרות ויראוטאליות ועצמיות (ודווקא יש כבוד
), יש שינויים שקשה מאוד לעשות אותם לבד. הם דורשים תהליך עומק ואדם נוסף שיילך לצידנו בדרך.
נשמע שהכיוון הטוב עבורך לבדוק הוא של טיפול פסיכולוגי, ואולי טיפול קוגניטיבי - CBT שמתמקד בחרדות ודיכאון.

נטיות טבעיות

אני ממליץ לך על טיפול ב NLP שהוא מצוין לחרדות ודיכאון.
הוא גם מומלץ מאוד לעשיית שינוי מאדם שנוטה לבקש עצות "מבחוץ", לאדם שבונה יכולת להיות היועץ של עצמו.

לקיחת אחריות אישית

שלום לך, נשמע שלא פשוט לך, ואת מנסה לעזור לעצמך בדרכים השונות, וזה לכשעצמו ראוי להערכה רבה. נדמה לי שכדאי לך לנסות להסתייע שוב באיש מקצוע, אך לשים דגש על בחירת האדם והשיטה המתאימה לך, על מנת שהחוויה הבאה שתחווי תהיה חיובית ומשמעותית עבורך. זה יכול להיות טיפול פסיכולוגי, אימון אישי או סוגי עזרה אחרים. אני מאמינה שחיבור עם איש המקצוע – כימיה, תחושה שמדובר באדם מקצועי, הרגשה נוחה לשוחח ולשתף – אלו הם דברים חשובים בבחירת האדם שיכול לסייע לך. מציאת איש מקצוע מתאים כרוכה במאמץ, אך המאמץ עשוי להשתלם!

למעלה