היי

מיהשלי

New member
היי

שלום לכולם..

איבחנו לבתי רגישות לגלוטן לפני כמעט שבוע...לאחר שבמשך חודשיים בערך שלשולים הקאות ולאחר אחרי בדיקות נעשתה בדיקת הציליאק.
לא יכולה לומר שלא עצוב לי וקצת קשה אבל גם ברוך השם שזה רק זה. :)

מאמינה שיהיו לי שאלות בתחילת דרכי...התור לדיאטנית וגסטרו בערך עוד שבוע....מקווה שאוכל להיעזר ולעזור בפורום זה.

והאמת שיש לי כבר שאלה קטנה ..הבנתי שבמעדני חלב לא צריכה להיות בעיה של גלוטן אלא עם כל המעדנים והתוספות עליהן. אם רשום מידע לאלרגנים :חלב וזהו...זה מבחינתי מספק שאין גלוטן?

בנוסף מה זה אומר זיהום משני -כמה זה נורא?

סליחה אם השאלות נראות מטופשות...

תודה לכולם מראש

net the jet

New member
שלום לך. אין כזה דבר שאלות טפשיות...

כמה דברים- ראשית, האם עברתם ביופסיה ? לא ממש ברור מההודעה שלך, כי גם כתבת שרק בעוד שבוע אתם אצל הגסטרו...
במידה וטרם עשו לה ביופסיה- יש להמשיך לאכול גלוטן !!! זה חשוב מאד!

לגבי מידע על אלרגנים: בד"כ לא מצוין עם יש גלוטן. ע"פ החוק כן צריך להיות כתוב ברשימת הרכיבים, אם המוצר מכיל גלוטן ( אבל לא ברשימת אלרגנים ) לכן חשוב לקרוא הכל !!
לגבי מעדני חלב, כל אחד רציך לבדוק לגופו, לקרוא מה כתוב מאחור.
במידה ואובחנתם עם צליאק כבר בצורה מסודרת עם ביופסיה, ממליצה להצטרף לעמותת הצליאק. לעמותה יש מדריך מזון, בו רשימות מסודרות של מה מותר.

זיהום משני- יכול להיות כשמו-זיהום! ולכן ההמלצה היא להמנע עד כמה שיותר. לא לערבב כפות בין מאלכים עם ובלי גלוטן, לא לאכול ממאכל שבצד אין בו גלוטן ( סתם לדוגמא לנשנש את החלק העליון של עוגה גבינה, כשהגלוטן הוא 'רק' למטה בבסיס...) לא לעבוד על קרש חיתוך, או סיר, או משטח לא נקי..
בקיצור- ההקפדה היא של 100%

מיהשלי

New member
בוקר טוב

לשאלתך נעשה ביופסיה והתשובה היתה שקיימת רגישות ..התור לגסטרו -הוא לשם הדרכה ומה צריך לעשות הלאה.

לגבי מעדני חלב למשל :רכיבים- חלב מפוסטר , סוכר , עמילן מעובד(האם זה בעייתי לגלוטן??) מלח לימון מייצב עלול הכלי חלקי פרי מידע לאלרגנים: חלב

תודה.

אגב בתי בת שנתיים וחמישהחודשים ..וכבר היתה לי מחלוקת ראשונה עם אחד האחים שלה... הוא רצה חטיף שהיא אוהבת ועכשיו כבר אסור לה -אז ביקשתי ממנו לא לאכול לידה...והוא התחיל ככה זה מעכשיו ..?לא נעים ):

net the jet

New member
שוב, ממליצה להצטרף לעמותה, תהיה לך גישה

לרשימת מזון שמותר, זה מאד נחוץ בהתחלה. במקום להכנס כלפעם ולשאול כאן.
מוצרי חלב, שוב, רשימת ריכיבם אמורה לציין בסוגריים אם יש גלוטן. לדוגמא, אם מקור העמילניים הוא חיטה, אמור להיות רשום בסוגריים ( מכיל גלוטן ) את יכולה להנכס לעמוד הראשי של העמותה ולקרוא את החוק לגבי סימון מוצרים.

בגדול, החברות הגדולות מסמנות כמו שצריך, הבעיה עם חברות קטנות או יבואנים קטנים ...

לגבי התנהלות בבית, את יכולה לקרוא פה שיש משפחות שהעבירו את כל הבית לבלי גלוטן, על מנת שהילד יהיהץ בטוח בבית ויאכל הכל ללא נגבלה, ויש כאלו שלא, אם מטעמי תקציב, או כי חושבים שהילד צריך ללמוד שתמיד הוא צריך להשמר ולבדוק... גם בבית, גם אצל קרובים , חברים וכ״ו.
כל אחד עושה מה שמתאים לו.
זו התחלה, בטוחה שעם הזמן המשפחה תתארגן ותכנסו לאוטומט.
זה לא אומר שלא יהיו מהמרות בדרך... זה לא תמיד קל, בעיקר פוגם בספונטאניות. דורש אירגון ומחשבה תחילה על כל דבר ( אירועים, חגיגות בגן, בי״ס, אירוח אצל משפחה, חברים, תנועת נוער, נסיעות לחו״ל... ) אבל- מסתדרים !!!

net the jet

New member
מתנצלת על כמות הטעויות... ככה זה כשאני

מהאייפאד. המחשב שלי הרגיל גוסס

טליאמתי

New member
ברוכה הבאה למשפחת הצליאק

מצטרפת לדבריה של נטע ואין כרגע הרבה להוסיף מעבר לכך אלא לאחל לך בהצלחה ולציין שלוקח זמן להתרגל לתזונה הזאת, לטעמים שלה,למרקמים, למחיר ולמקום שהיא תופסת (לפחות בתחילת הדרך) בחיים שלנו.

נאוה57

New member
היי מיה

מבינה אותך מאד. בהתחלה השמיים קצת נופלים ויש המון שאלות והמון דאגה אבל לאט לאט זה מסתדר.
קיבלת תשובות מצויינות. אני רק רוצה לחזק את מה שנטע אמרה לך - חשוב עד לביופסיה להמשיך לאכול גלוטן כי השינוי התזונתי יכול להשפיע על התוצאות.
אני זוכרת שכל חתיכת לחם שהילד שלי החזיק בשלב שבין בדיקת הדם לביופסיה נראתה לי כמו חתיכת רעל עכברים ביד שלו ורציתי לחטוף לו אותה אבל מאד חשוב שהבדיקה תהיה תקינה וכדאי כמה שיותר מהר לעשות אותה. דיאטנית - אחרי הביופסיה לדעתי. אין טעם עכשיו.

למעלה