היי

RonnnyS

New member
היי

התלבטתי ממש אם להשאיר פה הודעה, לא מרגיש לי נכון לשתף אחרים בכאב שלי בטח לא אנשים שאני לא מכירה.
אני עוד מעט בת 21, אימי נפטרה בפברואר האחרון מהמחלה הכי ארורה בעולם, אפילו שנה היא לא הייתה חולה וזה פשוט התפשט ומיום ליום נהיה גרוע יותר. אני בצבא ויצא שכל פעם שחזרתי הביתה המצב נהיה רע יותר ויותר עד לפעם האחרונה שהיא לא יכלה לזהות אותי ואז חזרתי לבסיס ובאותה שבת שאותה סגרתי היא נפטרה.
אני בת יחידה ותמיד התרגלתי שמפנקים אותי ועוזרים לי בכל מה שאני צריכה, אני לא יודעת כ"כ לבשל ואני מודה שרק בצבא גיליתי את העצמאות שבי ולפני כן הייתי כמעט לגמרי תלויה בהורים. אבל עזבו אוכל, אם אני רעבה אני אלך למסעדה עם חברות או אוציא שניצל תירס מהמקרר (שחברות שלי מרימות גבה שזה מה שאני אוכלת בבית, למה מי יבשל לי, אהרוני שיצא מהטלוויזיה?) אין לי עם מי לדבר. אני אוהבת את אבא שלי אבל אנחנו דומים מאוד בשריטות שלנו, הוא לא יכול לעזור לי בשום דבר שקשור לדברים נשיים ואני לרוב בכלל לא נוהגת להתייעץ איתו כי זה ייגמר באיזו הטפה ואין לי כוח. אני עומדת להשתחרר בעוד כמה חודשים ואני פשוט לא יודעת מה יהיה איתי, אם פעם ידעתי שאני אלך ללמוד, לעבוד, אכיר מישהו, אתחתן ובלה בלה, היום כבר אין לי כוח לכלום ואני באמת לא יודעת מה יהיה איתי. אני לא יודעת מה יוכל לעזור לי ואם יש בכלל משהו שבאמת יעזור, ואני שונאת פסיכולוגים, פעם לי הייתה שאיפה להיות אחת כזאת אבל אחרי שראיתי איך הם פשוט גורמים לי לבכות במשך פגישות שלמות והייתי יוצאת עם ההרגשה הכי כבדה ומגעילה בעולם, היא חלפה לי.
קיצר, זהו, פרקתי.

mykal

New member
רוני שלום,

טוב שהשארת הודעה,
אנחנו, כל אחת מאיתנו. מתמודדות עם האובדן.
אנחנו בגילאים שונים ומסיבות שונות, אבל הרגשות כנראה זהים.

את בעצם עדין לא סימת את ה'עיבוד' של האבל.
זה בהחלט לוקח זמן.
ואת גם בגיל ובמצב של צומת, בין לסים את השירות לבין להחליט מה את עושה.
היתה לך תכנית, אולי כדאי להגשים אותה.
כן בהחלט ללכת ללמוד, לרכוש מקצוע, ולבנות עצמאות

את יוצאת מהצבא, תתחילי ללמוד לבשל,
זו תורה קטנה מאוד. תחדשי 'חיי הבית'.

איפה את גרה אולי קרוב אלי, אשמח להיות איתך בצעדים ראשונים של אזרחות.

אשבל1

New member
היי רוני

אני מאוד מבינה על מה את מדברת... , אני בצבא הייתי חיילת בודדה וכל הקושי והבלבול מאוד מוכרים לי מהגיל הזה.

אני מאוד שמחה בשבילך שיש לך את אביך, ותהני ממנו מהדברים הטובים והחיוביים שבו, אני מבינה שאת בתקופה חסרת אנרגיות, אבל אם תרצי בכל זאת לשתף בהתלבטויות, ולנסות לארגן ולעשות קצת סדר, נשמח לנסות לסייע.

מנסיוני, בדיעבד יודעת שטעיתי, לא התייעצתי ולא נעזרתי באנשים עם ניסיון, ולא ניצלתי הרבה זכויות שהיו לי, אולי גם היחידה לחיילים משוחררים תוכל לסייע לך, אל תתייאשי

אני חדשה פה אז לא כ"כ יודעת איך זה עובד, אבל אם זה יעזור לך איכשהו..
הייתי בשלב מאוד דומה לשלך כשאמא שלי נפטרה.
אני חושבת שמאוד עזר לי גם איזושהי נחת שהרשתי לעצמי, עשיתי עוד שנה הפסקה לפני הלימודים של רגיעה, גרתי עם שותפות ורק עבדתי וטעמתי מהטעם המתוק של העצמאות (שלא תמיד מרגישים בצבא/ שירות
) וגם, אני לא יודעת אם זה נכון לך לפי מה שכתבת בהתחלה, שאת לא מרגישה שנכון לשתף אנשים בכאב שלך, אבל לי השיתוף מאוד עזר.. אין רבים שאפשר לשתף ושמבינים, אבל אם יש זה שווה זהב לדעתי. כאילו נותן קצת להשיל רגשות וכאב כל פעם ואז להתקדם עוד קצת.
אה ועוד דבר אחרון שאולי הציל אותי, day by day..
שולחת לך חיבוקים והצלחה גדולה בהחלטות

עדיה222

New member
שלום RONNNYS

הביקור האחרון שלך, כשהגעת מהצבא ואמך לא זיהתה אותך - קשה כל כך, חותך את הלב. מובן מאוד איך אין לך כוח, אין כוח לשוחח עם אביך, אין כוח לעשות את כל הצעדים של המשך הדרך אחרי השחרור, לחשוב מה להיות.
האם הבכי אצל הפסיכולוגים היה אחרי מות אמך או לפני מות אמך?
כנראה את הבחנת שהבכי הזה לא טוב לך.
מאחלת לך שתוכלי להחזיק מעמד, להמשיך לאט לאט לחיות בתוך התקופה הנוראה הזאת. לא עברה שנה מאז מות אמך. את קרובה מאוד לאובדן.
שולחת ניחומים והרבה השתתפות בצער
עדיה

RonnnyS

New member
תודה על התגובות

אני חוזרת מחר לבסיס אולי בהרגשה קצת יותר טובה מזו של תחילת השבוע.
זאת הייתה תקופה קשה וקצרה אבל היא מאפיינת כרגע כמעט את כל החיים שלי.
עדיה לשאלתך, הלכתי לפסיכולוגית רק לאחר שזה קרה וזה ממש ממש העיק עליי אז הפסקתי אחרי שני מפגשים, אני באמת לא יודעת אם הבעיה הייתה היא או אני אבל זה היה נורא מעיק ומייסר ולא תרם בכלום, אולי אפילו הזיק.
אתן מקסימות ובאמת אשקול לפרוק פה מדיי פעם

עדיה222

New member
חזרה טובה, שבת יפה

חזרת לבסיס לקראת שבת... אולי זה דווקא טוב... מעולה שאת מרגישה קצת יותר טוב. תודה שענית בקשר למפגשים הלא מוצלחים עם הפסיכולוגית.
שבת שלום, עדיה

למעלה