היי

OceanBlueR

New member
היי

איך אני יכולה למצוא איש שמתעסק בקבלה, או כל דבר אחר שקשור לרוחניות? לא יודעת בדיוק מה הכיוון אבל משהו אני צריכה.

אני באמת מחפשת משהו שיחזיק אותי ויתן לי לפחות קצה קטנטן של חוט להיאחז בו כי באמת שאני נופלת (וזה לא משהו רגעי, אני מגדירה את עצמי ב"מסע" הזה כבר כמה שנים).

אני מחפשת מישהו או מישהי באמת עם ניסיון ושיכולים ורוצים לעזור.

חשוב לי גם לציין שאני לא כל כך בטוחה שאני מאמינה בכל מיני דברים, מבחינה דתית, אבל שוב, אני מאמינה שאם יש מישהו עם ניסיון הוא ידע איך לעזור ולו בקצת.

נכון לזה הרגע נדמה לי שגם איבדתי לחלוטין אמונה במה שפעם האמנתי בו.

תודה וסוף שבוע טוב

אם במלה "קבלה" כוונתך למיסטיקה יהודית קלאסית

ברוח הזוהר (ועם זיקה חזקה לתורה שבכתב ושבעל-פה), אזי לא הגעת למקום הנכון, לדעתי

המיסטיקה שתמצאי כאן היא ברוח ה- New Age...

OceanBlueR

New member
היי

באופן כללי אני לא קשורה ליהדות ובכלל האמת (כנראה מכל מה שעברתי) איבדתי אמונה במה שהרבה מאמינים מכנים אלוהים... אני לא פוסלת את זה, פשוט באופן אישי אני כרגע לא מרגישה שום קשר לזה, יותר בכיוון של אמונה בעצמי.

אבל שוב, אני מרגישה שאני חייבת הכוונה ועזרה.

לאה, אני מעדיפה משהו לא דרך האינטרנט אלא משהו שאני הולכת אליו פיסית :)

ותודה רבה!! :)

אני טירונית בעניני מיסטיקה של New Age,

ויותר משקיפה ומקשיבה מאשר מסוגלת ליעץ

המתיני עד שמישהו מהמנוּסים יגיב...

:)

בתקופה שלמדתי קבלה למדתי דרך מישהי שלימדה דרך הרב לייטמן.. כשאני למדתי לא ממש דיברו שם על יהדות אלא יותר על כלים להתפתחות.. איזה עזרה והכוונה את מחפשת? למה את מרגישה שאת טובעת?

מהי שיטתו של ליטמן, "בגדול"?

אני נקלעת לעתים לערוץ 66 ורואה שם את לייטמן, אולם ממספר הדקות המועט שאני יכולה להתעכב שם - אינני מצליחה להסיק מהי שיטתו...

גל סופר

New member
יונקת משיטת בעל הסולם, אבל מנותקת ממנה

הוא עוסק יותר בהיבטים סוציאליסטיים, ומטיף לאהבה, רעות וכו'. בשנה האחרונה גם קמה 'תנועת-בת' המכונה 'הערבות' (תנועה פוליטית משהו, למרות שלא במוצהר).
נטייתו של לייטמן היא לקחת מושגים מעולם הקבלה (של בעל הסולם, בטענה שמדובר גם בקבלת האר"י - מה שלא מדוייק) ולערב אותם עם מושגי פסיכולוגיה (אגו, לדוגמה). בנוסף, קיים ניתוק של ממש בין המצוות ביהדות לבין שיטתו (הוא רואה במצוות משהו רוחני-ערטילאי, ולא מצוות מעשיות ממש). לטענתו, אין דבר כזה קבלה מעשית (כי הוא הרי איש מדע, ולא ייתכן שיאמין בקיום של דבר כזה) והוא מכחיש כל קשר בין תורת הקבלה לבין כל שיטה מאגית (שטות גמורה, שהרי יש קשר בין הדברים - ומקובלים רבים עסקו במקביל גם במאגיה לסוגיה, לרבות האר"י עצמו שאסר 'קבלה מעשית').

כל מה שלא מסתדר עם התיאוריה שלהם, פשוט לא קיים. את מוזמנת להציץ בפורום 'חכמת הקבלה' כאן בתפוז כדי להבין כמה זה קיצוני. כאשר הבאתי להם טקסט של מאגיה יהודית, הם התייחסו אליו בבוז מוחלט (או התחילו לדבר על משמעויות נסתרות, ושאין שום כוונה מעשית בטקסטים הללו).

פרויז1

New member
גל! בעקבות האיזכור של "בעל הסולם",

קראתי מטע בויקיפדיה.
בו'נה ! הוא כתב והציע פרשונות מקורית. הגה ובכמויות.

ורק הלכתי לראות מה זה הסולם.
הכתסים שלו מהווים סולם שדרכם עולים במדרג.

מענין לקרוא את התימצות של הקיצור של הסיכום (כפי שאמרנו שהיינו סטודנטים לפני בחינות) של התקציר של האנציקלופדיה הזו בחצי עמוד.

OceanBlueR

New member
תודה רבה

ולגבי איזו עזרה והכוונה, אני מעדיפה פרטית, שאני אסביר פחות או יותר מה ה"סיפור" שלי.. דוגמה קטנה היא, שפעם הייתי אצל מישהי וסיפרתי לה מה קורה וקרה פחות או יותר, והיא הבינה.

היא נתנה לי עצה קטנה, מעין טכניקה אפשר לקרוא לזה, ומאז שקיבלתי את הדבר הקטנטן הזה התחלתי להתייחס לדברים אחרת והרגשתי הרבה יותר טוב...

אז... חשבתי לחפש בכל מיני כיוונים... אולי לקבלה יש מה להציע... מעולם לא נמשכתי יותר מדיי לתחום זה, אבל כרגע, אני באמת אשמח אם יוכל לעזור. אני תמיד מקבלת בשמחה דברים שבאים לעזור.

ומדוע אני מרגישה שאני טובעת... זה כבר חלק מדברים שלא הייתי רושמת בספציפיות באינטרנט, אבל באופן כללי אני מרגישה ממש אבודה מהרבה הרבה נסיבות.

תודה :)

goldranel

New member
כן

יש בי מידע רב להעביר בנושא חכמת הקבלה ורוחניות. כתבי קודש ודבריי מקובלים וצדיקים אכן רלוונטים לא בהכרח באופן החיצוני והסמלי שמתפרש מבני אדם ומושלח למישור הארצי במובן של טקסים/דתיות/מנהגים, או פעולות של נכון לא נכון וכו' .. אלא מדובר (למשל דרך ספר הזוהר) בהעברת תדרים גבוהים (שמקורם מעבר למציאות הזאת) על ידי אותיות ומילים שמורכבות מצירופים וקידודים שיש בסגולתם (על ידי קריאה בגישה מסוימת) להאיר לתוך ועל מה שאנו מכנים כאן - חושך: חוסר מודעות וקיום שכפוף בגבולות ולתבניות המציאות הזאת. מטרת חכמת הקבלה היא למשוך (רק את מי שרוצה ומוכן) אל מעבר למציאות הזאת ומ"שם" גם להעביר אור אל המציאות הזאת.

ה"נפילות" (של בני האנוש) הן בין היתר תוצאה של תהליך טרנספורמציה תודעתית שהגזע (בני האדם) עובר כרגע.. מכוון שהאדם עוד לא ער לגמרי לכך שאנו למעשה בקפיצה אל השלב הבא בהתפתחות שלנו, ושהקפיצה הזאת מהירה ומואצת בזמנינו, נוצרים יציאות מאיזון והפרעות שהן כמו שיקשוק או ניעור שלנו (התעוררות) לקראת המהלכים שיש לעבור. האדם בניגוד לדרגות קיום נמוכות יותר, אמור להיות פעיל ושותף מלא בתהליך האבולוציני (ברמת התודעה) של עצמו. וכל הליכה שהיא לא לקראת התפתחות ועליה לאהבה ושפע ואמת שמחכים לנו בדרגות קיום יותר גבוהות, מייצרת הפרעות הן ברמה הגשמית והן ברמה הפנימית שאינה תלויה פיסית. אותן הפרעות מכונות כאן בשם אגו אפשר לומר, אבל אגו כשלעצמו הוא לא רע אלא רק מי שתופס דרכו את המציאות במבט לא הרמוני ומקושר אל המהלך הגדול שאנו בו ובחרנו להיות בו.

אם יש שאלות אני אשמח לענות..

גל סופר

New member
אף מקובל לא דיבר על תדרים

ושום טקסט מספרות הקבלה לא הזכיר את המונח הזה, או מונח מקביל לו.

goldranel

New member
בשביל זה נתנו לך מוח והיגיון..

נסה להבין את משמעות המילה תדר ומשמעות המילה גבוה וקרא בספריי הקודש.
לא נועדנו להיות רובוטים שמצייטים לפקודות.. הכוח הקיים דרך המציאות הזאת מפוזר ומוצפן בחידות וקודים שיש לחברם ולאחדם. למעשה חכמת הקבלה ומקובלים לא פוסלים חכמות אחרות וביטויים אחרים.. פסילה היא תוצאה של תכנות ולא מתוך בחירה. במקור אנחנו אהבה ששורה בכל, אז איך באמת נפסול משהו? איך מקובל שמדבר על עניינים גבוהים של מעל מציאות העולם הזה יכול לפסול משהו? .. אם נדמה שמקובל פוסל או מצביע על פעולה לא נכונה , הריי שזה רק משחקים וגירויים שהוא מביא מעצמו אל הכלי שלתוכו מדבר על מנת למשוך אותו למעלה. למעשה אין חוקים ואין גבולות או איסורים. אנחנו נימצאים באין סוף. אנחנו אנרגיה שקיימת נצח.

גל סופר

New member
זו לא הסיבה שנתנו לי מוח והיגיון

זו הפרשנות הגמישה (מדיי) שלך לספרות הקבלה. אינך מפרשת את פנקס הבוחרים שאת מקבלת בדואר בכל תקופת בחירות, אבל ספרות הכתובה בשפה מעט שונה היא מצע עשיר לפרשנויות מנותקות.

goldranel

New member
....

הקבלה היא לא רק ספרות או סיפורים כלשהם עם דמויות ומשלים של הוראה לעולם הזה.. מתחבאים נוסחאות ומשמעויות פנימיות מאחורי ובין (ובעקבות) המילים- שמעבירות אור רוחני שמושך למעלה מהעולם הזה.. אגב אם זה משנה לך אז אני בתקופת חיים הזאת נימצא בתוך גוף זכרי :) לא כל כך הבנתי את עניין הפנקס והבוחרים.. בכל מקרה , אני מדבר מתוך השגה ולא מזכרונות שאני שולף מתוך ידיעות שאספתי..

גל סופר

New member
את הפרשנויות והמשמעויות אתה מעניק

ספרות הקבלה היא כמו שהיא, והפרשנות וחיפוש אחר 'נוסחאות' ש'מתחבאות' הם רעיונות שלך ושל שיטתך (שהיא, בתקופה הזו, באה לידי ביטוי בעיקר אצל תלמידיו של לייטמן).

אני לא יודע לאיזה ספרים אתה נחשפת, אבל הספרים שאני נחשפתי אליהם (ידיעות שאספתי, ולא 'השגות' ערטילאיות סטייל התקשור הניו-אייג'י) לא מדברים על 'משמעויות פנימיות' בין המילים, לא על 'נוסחאות מוחבאות' ולא על 'תדרים גבוהים'. כל אלו הם רעיונות של העידן המודרני. אולי רעיונות נחמדים, אבל מנותקים לחלוטין מספרות הקבלה.

goldranel

New member
אם כל דבר היה פשוט כמו שהוא בלי לגעת בו -

היה מאוד משעמם להיות קיים.

אפשר לומר שגם השקפתך פה בנושא היא אישית, כי לא ניתן להוכיח שאני יודע ואתה לא..
הייתה תקופה שלמדתי מלייטמן ואני מצדיע לו , אני גמד לידו, על אף שהוא יכול להטעות ולהצטייר באופן דוחה (ואף טיפש או חסר הוכחה) מאוד להרבה שיצפו בו.
נכון להיום וכבר כמה שנים שאני לא לומד אצלו.. ובכל מקרה אם יש מושג שאני מאמין בו זה *חופש* . יש יצור קיים שיחלוק עליי שאין גבוה יותר מהמושג חופש? אהבה זה חופש בין שניים ויותר.
אפשר להבין מכך שחופש הוא גם החופש לא להצמד למקור מסרים אחד כאשר מפרידים אותו מכל השאר. זאת אומרת, שגם את חכמת הקבלה ניתן לערבב עם הניו אייג' וגם את האיסלם ניתן לערבב עם הנצרות ואת הבודהיזם עם הקבלה וכו וכו .. בקיצור מה רע בלערבב ולהשתמש בכולם בו זמנית ומעל הסתירות והניגודים? בסופו של דבר אם תעזוב לרגע את החוקים והצורך להאחז במה שנדמה לך ומוגדר אצלך כ-סדר, תוכל ליהנות מחיבורים של חכמות ולקרוא את מה שאני כותב ממקום של כאן ועכשיו ולא בקפיצות למוסכמות שקבלת מהסביבה שלך..

למעלה