היי ..

אתה יודע איך היו משכנעים אותנו שהיהדות

היא הדת העליונה?
כי שופט יכול לשפוט רק על פי ראות עיניו.
בכפוף לדעותיו האישיות, אופיו, זיקתו הפוליטית וטובת ההנאה שתצמח לו מהפסיקה (כבוד כלול בטובות ההנאה)

אבל היהודי, הדיין - אין לו אלא מה שעיניו רואות!
כך שאם אני מגיע אל בית דין ומספרת מה שאני רוצה, איך פסק דין יכול לצאת מוסרי וצודק?

ולמה אם אני אשה אני אהיה עגונה כל חיי אם בעלי לא ירצה לתת לי גט?
ובעלי יוכל לשאת אשה נוספת גם אם אני לא אהיה מוכנה לתת לו גט (המצב כיום, שיש גברים עגונים הוא פועל יוצא של התרבות המערבית, לא של הדת היהודית)

אתה יודע למה השאלה שלך מעניינת?
כי היא מחדדת את הנקודה של למה רבים מכאן התחילו לחשוב שמשהו ביהדות לא ממש מריח כדת המוסרית בעולם, וזה כבר היה פתח לעוד אלף ואחת מחשבות.
כי כשאני התחלתי לחשוב על שבע העממים המסכנים שכל רצונם היה להמשיך לגור על אדמת פלישתים בלי לקבל על עצמם עול מלכות שמי היהדות ולכן הם הושמדו בקלילות או שהיו צריכים לפנות את מקומם, פתאום ראיתי לעיני רוחי את יהדות ספרד, ואת מסעות הצלב.
מה ההבדל בין היהודים דאז לנוצרים של מסעות הצלב?
שהם היו פראיים? מלוכלכים? גם בזזו בדרך?
אבל עיקרון ההרג בגלל שלא קיבלת את דעתי שווה.

האם נהייתי יותר מוסרית?
חשיבתי מוסרית יותר, במילה נוספת- ליברלית יותר, מכילה יותר נותנת מקום גם לאחר, לשונה.
במעשים? האמת, לא. לא נהייתי מוסרית יותר.

ההלכה היא לא מוסרית

אם המוסר שלה אבסולוטי.

מוסר הוא דבר שמשתנה במשך הדורות, בכל העולם וגם אצל היהודים (למרות שהאורטודוקסים לא רוצים להודות בזה).

מה שנחשב פעם למוסרי, ייתכן והיום ייחשב ללא מוסרי וההפך, וייתכן מאוד שבעתיד יסתכלו על בני דורנו ויחשבו שאנחנו ברברים.

את לא יכולה להוציא מן ההלכה את הדברים שמתיישבים לך עם המוסר המקובל בעולם המערבי ולהראות עד כמה ההלכה מתקדמת יותר. ייתכן שבנקודות מסויימות יש יתרון, אך בנקודות אחרות יש יתרון למוסר המערבי המקובל אצלנו.

יש דברים בהלכה שהם לא מוסריים בעליל בעיניים של אדם מודרני - גם בעיני חרדי מודרני. דברים שלא יעלו על הדעת. דברים שלא מלמדים בבית יעקב.

כמו למשל ההלכה שאם אישה נדונה למוות והיא בהריון אז ההלכה קובעת (את יכולה לבדוק אותי) - שמכין אותה בבטנה עד שימות הולד ואז הורגים אותה...

אפשר למצוא עוד הרבה דוגמאות.

ההלכה קפאה איפושהו בעבר ולא התאימה את עצמה למציאות המשתנה. חבל.

החרדים הם מוסריים

מכיוון שהם בני אדם.
והרבה פעמים הם לא כ"כ מוסריים כשהם כפופים להלכות שונות ומשונות
שלא עולות בקנה אחד עם המוסר האנושי.
(ההלכה תמיד באה לפני שיקולים אנושיים מתחשבים)

אפשר לעשות סקר בין משתתפי הפורום הזה או בפורום של היוצאים
ולבדוק כמה מתוכם התחילו "לפקוח עיניים ולחקור" בעקבות זה שהם נתקלו במעשים לא מוסריים בשם הדת.

זורמת12

New member
חרדית

אני חרדית, שאוהבת את הדרך שלי, אבל מרגישה חנוקה, גם אתם מרגישים כך?

אוסף שאלות.... (וברוכה הבאה)

מה הדרך שלך?
אם את אוהבת את הדרך, למה את חנוקה?
אם את חנוקה, אולי הדרך שלך צריכה עדכוני גרסה?
למה את קוראת חרדית?

וכן, יש כאן הרבה כאלה, ולכן הם פה.
כל אחד שמח בדרכו בדרך שלו,
אבל כולם ישמחו לדעת מי את מה את ולמה את (במגבלות ההגיון)
אותי למשל מסקרנת יותר הבחירה בניק הזה, שבעולם אומר/צועק כיוון מאוד מסויים, למה דווקא ניק כזה?

למעלה