ל- SUPERNOVA
פשוט נפלא שיש באמתחתך את כל ההישגים האקדמיים האלה, כולל המלצות המורים, ואת יכולה לגשת עכשיו - או לא לגשת - להתקבלות לתואר השני. מה קורה אם תחכי שנה? אז זה עושה רושם פחות טוב בראיונות? או - אם תוכלי להציג פעילות משמעותית לא אקדמית זה יכול להראות טוב?
תודה רבה לך על הפירוט של הארועים עם אביך ואמך, פירוט שלאורו את מופיעה כלל לא כ"מתלבטת צעירה" (למשל: האם להמשיך מיד לאם איי או לא), אלא כגיבורה החלטית, וזאת בכמה חזיתות בעת ובעונה אחת - קודם כל בחזית של הדיאלוג עם אמך, אחר כך בחזית המשפחה, שמתנגדת לאשפוז של אמך, ולבסוף במעגל של המטפלים באמך. את בהחלט גיבורה.
את כותבת שאת שחוקה ומרגישה יתומה ומאוכזבת. תסלחי לי שאני חוזרת לתמונתך כילדה קטנה שמנקה, ואמא שלך נכנסת הביתה, באה אליך בטענות, בביקורת קשה, באמירות נוראות, ואחר כך פונה לחדרה, מסתגרת, בוכה, מאיימת שתתאבד. בתמונה הזאת רואים שאת פועלת, את נאבקת, אבל מולך במאבק יש דברים חומקים, שאינם מצייתים להיגיון. כמו לחבק מים, כמו לבנות מגדל מנסורת. אני חושבת שמאבק מסוג כזה הוא קשה במיוחד. ככל שמנסים לאמץ כלי התמודדות הגיוניים, נבונים, כך גם סופגים מין מכה חוזרת של ערעור ובלבול. מבולבלים בשאלות היסודיות: מה נכון? מה טוב? מי הרע? מי ההגיוני? מי אני? האם אני באמת מי שהיא אומרת שאני? האם זה מתאר אותי? האם יש לי תקווה, בכלל?
האם ייתכן שאחרי שהגעת לאותה "הצלחה", להוצאה לפועל של האישפוז, מתבטא עכשיו הצד השני שבתוכך, הצד של ערעור-היסודות, הבלבול?
מתנצלת אם כתבתי באופן פולשני... אני מקווה שהמעבר למגורים לבד הוא דווקא חיובי!!
אני משערת שהבית הנפרד שלך הוא שני הדברים ביחד: מעגל של שקט מההורים, שבו התכנים האישיים שלך והיחסים החדשים שלך בעולם יכולים לשגשג. אבל אותו מעגל שלך יכול בשעות מסויימות להיות ריק, מייחל להורות ההיא החסרה כל כך. אני מקווה שהשעות הטובות המלאות מתגברות על שעות הכעס. אם כי כעס גם הוא נראה לי די חיובי... לעומת עצב למשל.
הקשר עם ההורים - עוד פעם רואים את הקושי המיוחד של הפעולה שלך: מצד אחד את בשום אופן לא זונחת את אמך להתנכלות של המטפלים (התנכלות שהיא פרי רוחה שמעוותת את המציאות), את מחליטה "להיות לה לאם" כי את יודעת היטב איך זה להיות ללא אם. אבל מצד שני את אומרת שאת לא רוצה קשר עם שניהם...
כתבתי הרבה מאוד.
שבת שלום
מעדיה