היי:)

miss Vy

New member
היי:)

אני קוראת סמויה כבר הרבה זמן, כי אני חושבת שאני צריכה להצטרף אליכם, אבל אני עדיין לא מוכנה לקבל את זה לחלוטין חחח
ורציתי לשאול אתכם, מי שהיה או נמצא בזוגיות טובה עם אדם מיני, איך מסתדרים עם זה ואיך מגשרים על הפערים...?

k500

Active member
מנהל
ברוכה הבאה

את יכולה להצטרף גם בלי לקבל לחלוטין

את מוזמנת להיות פעילה ולהשתתף, אולי זה יוכל לתרום לך כמה רעיונות לגבי א-מיניות ובכלל לכיוון שעליו את חושבת. כידוע, לא חייבים לקבל את כל ההגדרות במאה אחוזים, אנחנו לא ערך באנציקלופדיה (או בויקיפדיה..)
לגבי זוגיות מעורבת עם מיניים, הנושא עולה כאן מידי פעם כי הוא בנפשנו, מה שנקרא. מנסיונם של אחרים נראה שזו זוגיות בעייתית כי אכן צריך לגשר על פערים, אבל כאן מדובר בפער שרוב האנשים לא מוכנים עדיין לקבל או לעכל באופן אמיתי או מלא. זה לא באופן גורף, אצל מאה אחוזים מהזוגות המעורבים הללו, אבל הרוב כאלה.
גם מקריאה על זוגות וזוגיות מעורבת בחו"ל, המצב די דומה.
יכול להיות מצב מסוים שבו בן/ת הזוג שלך ינסו להתפשר או שאת תהיי מוכנה להתפשר ולהכנס למערכת יחסים זוגית שכוללת אקטים מיניים מסוימים שתחליטו עליה כזוג, אבל זה מצריך הדדיות והשקעה משני הצדדים. השאלה מה חשוב לך, עד לאן את רוצה להגיע ולהשקיע בזוגיות ועד איזה מחיר אישי, אם בכלל.

ברוכה הבאה!

מקווה שתשלימי עם מי שאת, מה שזה לא יהיה...

לגבי זוגיות מעורבת:
בגדול, חשוב להבין שבזוגיות תמיד יש פערים כלשהם בין בני הזוג בכל מיני תחומים. הבעיה היא בפערים גדולים.
כאשר יש פער גדול בתחום מסויים שלא ניתן לגשר אליו, לרוב מוצאים פתרונות שלא כוללים את שני בני הזוג.
למשל, אם מישהו מאוד אוהב ספורט ולא מוכן לוותר על אף משחק והצד השני לא מגלה בזה שום עניין, הוא פשוט יראה את המשחקים לבד (או עם חברים, אבל לא עם בן/בת הזוג)
זה גם יכול להיות בטיולים, חוגים, וכל מיני דברים אחרים.

הבעיה עם מיניות, היא שלרוב זה לא משהו שאת שולחת את הבן-הזוג שלך לעשות בחוץ, כי אותך זה לא מעניין.
זה יכול להיות פתרון, כמו שאת יכולה לראות כאן:
הצד שלה (המיני)
הצד שלו (הא-מיני)

כמו שאת מבינה, זה לא דבר פשוט ויש בו הרבה בעיות והוא בטח לא מתאים לכל אחד אלה למעטים ביותר.

לכן, בהנחה שאת לא הולכת על הגרסה הזו, הדרך היחידה היא למצוא נקודת איזון שלשני הצדדים מתאימה, אבל אם הפער גדול מידי, זה פשוט לא עובד.
זו הסיבה שרוב הזוגות המעורבים לא שורדים ואלה שכן נשארים ביחד, לרוב מאוד סובלים מהנושא הזה.
אם זו אישה א-מינית, היא לרוב תקיים יחסים בניגוד לרצונה דבר שמאוד פוגע מבחינה נפשית ויוצר ניתוקים לא בריאים מהגוף.
עם זה גבר א-מיני, לרוב הוא פשוט לא מקיים יחסים והאישה מתוסכלת מחוסר הסיפוק.

איך שלא מסתכלים על זה, כשהפער הוא גדול מידי, זה מתכון לכשלון.

מקווה שבכל זאת תמצאי את דרכך בתוך זה.

miss Vy

New member
אוי,

קראתי את הצדדים הללו...
ופעם מערכת יחסים פתוחה נראתה לי בסדר, אבל אחרי שפגשתי את הבחור הנוכחי שלי...אין מצב שאשאיר אותו בידיה של בחורה אחרת!
ואם לומר את האמת, די ציפיתי לתגובות האלו...אבל קיוויתי לסיפורים אופטימים יותר ולתשובה של: "כן! זה אפשרי!"
אבל מילא, כנראה שאצטרך לחוות וללמוד מהניסיון של עצמי.

ואם אפשר, עוד שאלה קטנטנה:)
הבנתי שא-מיניות זו סקאלה...אבל האם היא נעה ממקום של אדישות לעניין עד לקיום המשיכה המינית רק ללא הצורך לבצע...או שיש גם אנשים א-מינים החשים פחד, רתיעה ואפילו גועל מהנושא?

k500

Active member
מנהל
יש ויש

יש אדישים ויש כאלה שנרתעים, אבל זהו אינו מאפיין מובהק של א-מיניות, אלא חלק מהמרחב הכולל שקיים בא-מיניות, כלומר א-מיניים לא חייבים להירתע או להיגעל אבל ישנם כאלה שכן והאמת שהם די במיעוט. אם את בכיוון של בעיות פיזיולוגיות או מנטליות, זה משהו אחר ולא א-מיניות, אלא משהו שמצריך טיפול במידה ורוצים להתגבר על העניין.
בעניין מערכת היחסים שלך, כנראה שבאמת תצטרכי לחוות אותה על בשרך ולראות מה יקרה. שיהיה בהצלחה

p019

New member
מיניות זו סקאלה- א-מיניות זה אזור על הסקלה :)

או אם רוצים לדייק - א-מיניות מוחלטת זו נקודה על הסקאלה - נקודת ה-0.
אבל א-מיניות מכליל (ובצדק) גם א-פורים - וזה כולל אזור יותר רחב סבר ה-0.

אני חושבת גודל האזור כולל כל אדם שהמשיכה המינית שלו נמוכה מספיק כך שאם הוא היה גדל בעולם בו כולם א-מינים - הוא לא היה מעלה בדעתו לקיים יחסי מין.
כיוון שאנחנו גדלים בעולם כל כך מיני העיניין קצת יותר מסובך - כיוון שאנחנו גדלים עם התפיסה שמערכת יחסים רומנטית כוללת יחסי מין.
הרטיעה והגועל שחשים חלק מהא-מיניים מכל נושא המין נובע מהקונפליקט בין התחושה הפנימית להתנהגות הנורמטיבית.

את מוזמנת לקרוא את הקטע שכתבתי "הצופציק של הקומקום" - (כאן בפורום) אני חושבת שהוא מסביר טוב איך א-מיניות גורמת לרטיעה ממין.

זה כמו שסטרייטים

חשים פחד, רתיעה ואפילו גועל מהמחשבה על מין עם גבר אחר

אני לא פוסלת את האפשרות שגם חלק מהא-מיניים יחושו כך. בסופו של דבר, כל האקט הזה הוא לא זוהר, מנצנץ ואסטטי במיוחד

miss Vy

New member
פיו, איזו הקלה!

אני מקווה שזה באמת מה שזה, ולא איזו דפקה מנטאלית כלשהי [שאני לא רואה שום סיבה שתהיה, אבל מי יודע...]

אם יש לך [או למישהו אחר] איזשהם כתבות או מאמרים על א-מיניות מהסוג, אשמח ללינק!:)

מצטערת אם ביאסתי. לא התכוונתי לגרום להרגשה

רעה.
אבל אני חושבת שחשוב לדעת למה נכנסים ושידע הוא כוח.

שוב, זה לא אומר שזה בלתי אפשרי / לא קיים, זה רק אומר שהסבירות נמוכה.
כל עוד את יודעת איפה הקשיים נמצאים, את יכולה בצורה טובה יותר לבחון את עצמך והזוגיות שלך כדי להעריך מה הסיכוי שהיא תצליח ואיך לקיים אותה.
וזה מה שחשוב.

miss Vy

New member
אל תדאגי:)

לא גרמת לי להרגיש רע, רק אימתת את מה שפחדתי לשמוע...אבל בסופו של דבר גם זה נחוץ, אז תודה!

אממ אענה מנסיון אישי

אני כרגע נמצאת בזוגיות מינית.

לדעתי אני לא ממש מרגישה הבדל רציני בין אם זה היה זוגיות עם א-מיני למיני.

הקשר התקשורת בנינו מאוד טובה אנחנו מסתדרים טוב מאוד. אבל גם הבנאדם לא ממש אובר מיני או הוא מיני די סטנדרטי ודי קליל

אני יכולה להגיד לך שהכל תלוי בך. איזה סוג א-מינית את. האם את תוכלי לקיים עימו יחסי מין באופן שתקבעו שטוב לשניכם או שאת פשוט לא מסוגלת לעמוד בזה. את צריכה לחשוב עם עצמך האם מין עבורך הוא ממש סבל או שאת כן מסוגלת להקריב עבור בן הזוג בלי לחוש סבל/אי נעימות/הרגשה כללית רעה . תחשבי על זה ותראי.

אני אישית מסוגלת לקיים יחסי מין ואין לי שום בעיה עם זה כל עוד כשזה לא כל יום ומעיק והכל סביב "זה"

אז מנסיון אישי וזה לא מערכת זוגית מינית ראשונה שלי זה כן אפשרי כל עוד יש תקשורת טובה בין בני הזוג ויש הבנה מוחלטת ושכל אחד מבין את עצמו ומבין את הצד השני ובעיקר את ההשלכות של קשר עם בנאדם שהוא שונה מימך .

אני רק יכולה להגיד לך משהו אחרון שתחשבי עם עצמך ותגיעי לתשובה האם את מסוגלת לעמוד בקשר שכזה. כי זה לא רק המין אם יש אהבה אז היא עוזרת הרבה. אם אין ממש אהבה זה לא ממש שווה להמשיך בקשר כזה במצבך הנ"ל הנוכחי. בהצלחה

נ.ב הפער היחידי שפה זה העיניין של המין. עקב זה התמקדתי בזה.

miss Vy

New member
תודה:)

באמת שאלתי רק על הפער המיני, אם יש פערים אחרים אז המין זו הבעיה הכי קטנה:)

תודה רבה, זה הבהיר לי קצת יותר את הנושא!

Narcko

New member
ברוכה הבאה!

אני רואה שכבר קיבלת את העזרה שהיית צריכה, אבל עדיין אצטרף ואברך אותך לפורום!

למעלה