היי :)

היי :)

חדשה פה אבל קוראת סמויה כבר כמה זמן וכמובן שמעריצה מושבעת!
המממ.. עלו לי כמה שאלות ורציתי לשאול מה דעתכם..
כשוולדמורט הגיע לבית של הפוטרים.. למה הם פשוט לא התעתקו?
ועוד משהו.. חשבתם על זה שבעצם הארי, ג'יימס, סיריוס וולודמורט, ורון הם כוולם בני משפחה?
כי הרי סיריוס אמר שבין כול טהורי הדם יש קשרי משפחה, אז גם בינו לבין ג'יימס וולדמורט..

ברוכה הבאה

ולגבי השאלות
אני מניחה שהייתה הגנה נגד התעתקות על הבית של הפוטרים כדי שלא יהיה אפשר להתעתק אליהם וזה פעל נגדם בסופו של דבר חוץ מזה מתואר שהשרביט של ג'יימס בכלל לא היה בהישג ידו והוא לא יכול להתעתק בלי שרביט.
ולגבי השני כן, חשבתי על זה דווקא אבל אני לא בטוחה שהארי ממש גאה להיות קרוב משפחה של וולדמורט למרות שאולי וולדמורט קרוב משפחה יותר סמפתי מהדארסלים
מי יודע...

hollypop girl

New member
כן, דוד וולדי לא נשמע כמו מישהו שייתן

לאחיין שלו רבע אשכולית לארוחת בוקר...

HassiD

New member
ברוכה הבאה!

או ליתר דיוק: ברוכה הנחשפת!!! מקווה שתיהני כם בתור "גלויה"...
בכל מקרה, לשאלותייך:
אני מניח שהשרביט לא היה בהישג ידם, אם כי אני מתקשה להבין את זה, בהתחשב בעובדה שאתה ממש הופל להיות סוג של נכה בלי השרביט אחרי שאתה רגיל לעשות הכל באמצות קסם, והרי אי אפשר לעשות קסם ללא שרביט. ככה שעולה במוחי עוד פתרון. יתכן שהוא הפתיע את ג'יימס, ואז לילי חשבה אולי ג'יימס לא מת, או שפחדה על הארי וכדו'..

ולגבי הקשר המשפחתי, ניתן לומר שכל העולם קרובי משפחה, אם נחזור לאדם הראשון (או לקוף הראשון אם תרצי...), אבל זה די רחוק, ככה שאם את לא רואה את עצמך קרובה של שאר העולם - אני חושב שהארי יכול לראות את עצמו מספיק רחוק משאר הקוסמים... אין ספק שהקשר שלהם קצת יותר קרוב, כי הם קבוצה יותר מצומצמת, אבל את יכולה לחשוב גם על 10 דורות אחורה במשפחה שלך, ולראות איך פתאום יש לך כמה אלפי קרובים שאת לא מודעת אליהם...

ברוכה הבאה!

אז אם את סמוייה את מכירה את הנוהל הרגיל שאני מלחיצה אותך לקרוא את התקנון

וכן, אני חשבתי על זה שכולם קרובי משפחה, מצד שני זה כמו שאפשר להגיד שכל היהודים איך שהוא קרובי משפחה של כולם (אני למשל קרובת משפחה בעקיפין של לפחות שני חברים שלי, איך שהוא)

hollypop girl

New member
ברוכה הבאה!

היי!

אממ... בקשר לשאלה הראשונה, נראה לי הגיוני שעם כל ההגנות על הבית היה שם גם כישוף נגד התעתקות (הרי
זה משהו בסיסי). מה שכן, הם היו צריכים לעשות לחש נגד כניסה בהתעתקות אבל לא נגד יציאה (אני מניחה שזה אפשרי אם
דמבלדור הצליח לעשות לחש על האולם הגדול שאפשר להתעתק רק בתוכו).
חוץ מזה, השרביט של ג'יימס לא היה בהישג יד והם היו במרחק של כמה צעדים מוולדמורט, הם לא היו מספיקים
להיזכר בשלושת הכפי"ם או משהו כזה לפני שהוא יניף את השרביט.

כן, חשבתי על זה. זה שהארי וולדמורט ק'רובי משפחה זה ברור גם מהעובדה ששניהם קיבלו אוצרות מוות
בתור ירושה (הארי מהאח הקטן, וולדמורט מהאח האמצעי).
ג'יימס וסיריוס (שבאים ממשפחות טהורות דם) ככל הנראה קרובים מאוד רחוקים אחרת היה הגיוני להזכיר את זה, לא?

תהיני

Ayelet 363

New member
ברוכה הבאה!!

ו... נראה לי שפעם ראיתי אילן יוחסין שמראה את זה.

timetraveler900

New member
ברוכה הבאה :)

אני רואה שכבר ענו לך ואין לי הרבה מה להוסיף אז פשוט ברוכה הבאה :)

ברוכה הבאה :)

נראה לי שאחרים כבר סיכמו את התשובות לשאלות...זה גרם לי לחשוב, האם יכול להיות שבני מוגלגים הם בעצם צאצאים של קוסמים (הרבה דורות אחורה) ושזה רק התפתח אצלם ולא אצל שאר המשפחה? (כמו משהו גנטי כזה שההורים מעבירים את הגן אבל הוא לא מתפתח אצלם. )

ואני רותם, בת 15. ברוכה הבאה :)

ברוכה הבאה!

רפאל, בן 14 (עוד מעט 15) מרעננה.
ולשאלתך השנייה, אני חושב שאפשר להגדיר את כל שבעת הספרים כ-"עבודת שורשים". אני יכול להיות משוכנע שהחתונה של ביל ופלר במקור יועדה רק למשפחה הקרובה, אבל מסתבר שכולם נחשבים שם משפחה קרובה. זה אומר גם שברטי קראוץ' ג'וניור הוא קרוב משפחה של נוויל, ושבלטריקס קרובת משפחה של מולי וויזלי, ויש עוד מלא מיקסים מגניבים כאלה שאפשר לעשות.

נחמד להכירך,
ונקווה לראותך עוד בפורום.

למעלה