היי.

Meitavi

New member
היי.

כלבה שלי בת 14 וחצי-15.
מצב בריאותי שלה טוב.
יש לה גידולים וגושים קטנים ורודים שומניים בגופה כבר יותר מ5 שנים.
לפני 4-5 חודשים, גדל לה גוש גידול עם פצע נפוח נראה היה קשה ולא רך בהתחלה, ווטרינרית בדקה אותה והם שפירים ושומניים.
כרגע גוש שציינתי קודם כל זמן מפריש נוזלים של שומן ללא סיבה, אף אם היא יושבת או שוכבת על רצפה ואז גוש "מתפוצץ", אני תמיד מנקה את נוזלים שלה כדי שלא יתלכלך על פרווה שלה ואף עושה קשרים בגופה.

מה ניתן לעשות? איך אפשר למנוע מגוש שלא "יתפוצץ"?

בוב מור

New member
תשובה

חסרים קצת פרטים. את אומרת שהווטרינרית בדקה ומצאה שהם שפירם ושומניים. כיצד היא קבעה שהם שפירים? יכול להיות שהיא אמרה שהיא מעריכה שהם שפירים אבל אין ממש דרך לדעת זאת אלא בציטולוגיה או ביופסיה.
מעבר לכך אם הגידול מפריע לכלבה , נפצע ומזדהם ומפריש ,זה הזמן להוציא אותו בניתוח . אפשר לנתח כלבה בת 15 ללא בעיה מיוחדת אם עושים בדיקות מקדימות ורואים שהכל תקין (בדיקות דם, ספירה, ביוכימיה, צילום רנטגן בית חזה ) וכמובן מבצעים את ההרדמה תוך ניטור מתאים של כל המדדים החשובים.
לסיכום- לא להסס להוציא אותו. כדאי גם לשלוח אותו לאבחון היסטולוגי.
בהצלחה
עמיחי

Meitavi

New member
פרטים נוספים שחסרים בהודעה הקודמת.

וטרינרית כן בדקה את גידולים וגושים בביופסיה וציטולוגיה.
קיבלתי תוצאות, שהם שפירים ורק שומניים בלבד, הם לא מסכנים אותה.
כמובן התייעצתי איתה לגבי להוצאתם בניתוח, היא עשתה בדיקות מקדימות אצל כלבה שלי, היא הסבירה לי שהכל תקין אצלה ורק בעיה היחידה שהרדמה יכולה לסכן את כלבה שלי בגלל גיל מופלג שלה והיא רגישה מהרדמה, וגם אין טעם לעשות ניתוח מפני שגידולים יחזרו אלייה שוב.
לא רואים שגידול מפריע לכלבה שלי, כאילו שהיא לא יודעת שיש לה גידול מפני שהיא לא מתייחסת אליו, התנהגות שלה רגילה ושמחה, אוכלת ושותה.
רק מפריע לי שגידול מפריש נוזלים שומנים כי הם נהיה מסריחים ונדבקים לפרווה שלה.

sapirdvm

New member
כדאי לעשות

הערכת סיכון מול סיכוי.
בכל הרדמה יש סיכון.
אין מניעה להרדים גם כלב זקן וחולה ובמידה והגידול פתוח ומפריש יש סיכוי שיזדהם ואז ממילא תצטרכו לנתח.
בהצלחה
חנוך

מסכים עם דבריו של ד"ר חנוך

גיל בפני עצמו אינו גורם סיכון בניתוח . אם כל הבדיקות תקינות ניתן לנתח. אם יש רגישות כלשהי ידועה לחומר הרדמה כלשהו מהעבר תמיד ניתן להתאים חומר אחר. ניתוחי עור הם לרוב קצרים ומהירים. מעבר לכך אם הגידול מסריח יש בהחלט סיכוי שהוא כבר מזוהם. מצב כזה גם גורם סבל וכאב לכלבה .ככלל ברגע שגידול נפצע ומתחיל להפריש (גם הוא שומני/שפיר) מאוד קשה לו להחלים ולכן כדאי להוציאו גם אם קיים סיכוי שהוא יצמח מחדש בעתיד . לגבי שאר הגידולים השומניים שיש לה אין חובה כרגע לנתחם .
לילה טוב
עמיחי

למעלה