היי...

kyekye

New member
היי...

אני בן 17, חילוני, המשפחה שלי היא מעורבת אפילו (האמא יהודייה, האבא לא...) בזמן האחרון אני חושב על זה ויש לי רצון לחזור לתשובה, מתוך התעניינות ביהדות, בסבא רבא, סבתא רבא... חיים עם משמעות. חיים כאדם דתי נראים לי קסומים. אלא שכמובן יש את הבעייה הזו עם הנטייה המינית - כי אני חושב שאני הומו (או ביסקסואל...) זה מסובך כי מעולם לא התנסיתי (מתוך פחד ועוד אלף ואחת סיבות). יש מישהי אחת שיצא לי לאהוב, גם מבחינה רגשית וגם להימשך אלייה פיזית אבל בדרך כלל גברים הם אלה שמושכים אותי (אם הייתי צריך לחלק את זה באחוזים, אז היום זה 60%- 40%). זה נראה לכם מוזר שאני מעוניין לחזור בתשובה כשברור לי הקונפליקט הזה בין הדת למיניות שלי? הרי כמעט ברור ששום אדם דתי אורתודוקסי לא יקבל אותי. שווה לעשות את זה בכלל? כמו כן ישנו גם האיסור ההלכתי... אני לא יודע. רובכם בוודאי נולדתם לתוך המשפחה והיא זו שכופה (או כפתה...) עליכם את החיים הדתיים. כדאי לעשות את זה? או שאני עתיד להתאכזב?

גנימדס

New member
אל תלך כל כך רחוק

הי ילד. 17 זה גיל מאד צעיר אני זוכר שאני הייתי גדול ממך בשנה , והתגיסתי וראיתי שבמיוחד במישור השתי- יש כל כך הרבה גוונים באמצע.. אם תשרת בצבא- תראה את זה. תראה בחור עם כפה שבכלל לא מאמין באלוהים ושם כפה בשביל שאבא שלו לא יכעס תראה מסורתים שמתפללים בבקר ומורידים את הכפה מיד אחר כך תראה מסורתים שהולכים להתפלל בערב שבת ואז הולכים לראות טלוזיה תראה אנשים עם אמונה מצד אחד -ושנאה לדת מצד שני תראה קראים, רפורמים, קונסרווטיבים. תראה גויים לכל דבר שבזכות סבתא שהם אינם מכירים יש להם תעודת זהות יהודית .... תראה חזוירם בתשובה תראה חוזרים בשאלה .... והרשימה יותר ארוכה מזה, הרבה יותר...... אני מציע לך להתחיל לחשוב. ולחשוב זה לא אורמ- לחזור בתשובה. אלא לברר, להתענין, לשמע. לא לרוץ ישר לקיצוניות. לא ישר להתחיל לחשוב על חזרה בתשובה. אלא להתענין במה שמענין אותך. יש לך נצוץ יהודי שמעונין להתפתח- אפשר לפתח אותו ולא ישר לחזור בתשובה. אתה רוצה משמעות? אולי היא בדת. אולי לא. כל אחד רואה את זה אחרת תתחיל לברר את מה שמענין אותך, אבל אל תרוץ לקצוניות. תוכל ללכת לבית חבד הקרוב, תראה מה יש להם להציע . בתל אביב יש משהו שנקרא "ראש יהודי" מומלץ מאד. וגם אם אתה עתיד להתאכזב- לא נרוא. אם אתה רוצה לנסות משהו בחיים- כל דבר!!- ת-ע-ש-ה. את האכזבה תשמור לאחר כך. אכזות זה חלק מהחיים. הן תגעה בכל מקרה , לא צריך לפחד מעשיה רק בגלל אכזבה עתידית!

גנימדס

New member
שתי=*דתי

חוזיירים=*חוזרים אורמ=*אומר נרוא=*נורא אכזות=*אכזבות מה יהיה איתי. מה זה השגיאות האלה

kyekye

New member
תודה אבל

אני לומד במקיף דתי (שכחתי לציין) ומובן שאני מודע לזרמים, לשוני שבין הקבוצות חזרה בתשובה נראה לי כמו הדבר הנכון לעשות לאדם שמאמין באלוהים ואתה צודק, כנראה, כי יש רגעים בהם אני דווקא מאמין ויש פעמים בהם אני תוהה אם העולם הדפוק הזה יכול היה להיברא בכלל ואם כן אז לאיזו מטרה וכמובן יש את נושא השואה (איפה היה אלוהים?...) אני חושב שאתה צודק, כשכתבתי "חזרה בתשובה" - התכוונתי בדיוק לזה, לתהליך הדרגתי. לחכמה שבדת כבר התחלתי להיחשף. השאלה היא אם כן להמשיך עם זה הלאה או לא, ואם כן אז מה לעשות עם הקונפליקט.

yenergy

New member
הי.

אני חושב שהכל שאלה של מה אתה רוצה.. אם זה מעניין אותך - יש יותר מדרך אחת להיות "דתי". אני לא מתכווין לגייס פה חלילה לתנועה דתית כזו או אחרת, אבל, מי אמר שהדרך היחידה להיות דתי היא "לחזור בתשובה" לתנועה האורתודכוסית? יש את התנועה המסורתית, הרפורמית, ויש עוד הרבה דרכים לעבוד את אלוקים. אז זהו. אנרג'י.

kyekye

New member
התנועה הרפורמית היא לא עונה על הצורך

לחזור למקורות, כפי שהם נכתבו באמת

yenergy

New member
כבר?

מה ז"א כפי שנכתבו באמת?! מה אנו יודעים מי כתב את הכתובים ולשם מה? אנו מחונכים מגיל 0 לקבל את הדברים כהוויתם. דווקא אתה שבא ממקום חילוני צריך לזכור את זה. אמנם, העולם החילוני לעיתים חסר את הגבולות שהדת מייצרת אבל אסור לשכוח לרגע, שהגבולות האלו קיימים מתוקף הבחירה החופשית שלך! יש הרבה שכבות לדת. לא בטוח שכולם נכונות. אני לא אומר שבגלל זה לא צריך לקיים אותם, אבל חשוב לזכור תמיד - ללמד זכות, להבין שיש יותר מדרך אחת לעבוד את האלוק. בכל אופן, שיהיה בהצלחה! אנרג'י.

kyekye

New member
אם תלמד היסטוריה אתה תבין מתי החלה התנועה

הרפורמית לתפוס תאוצה ומה היא בעצם באה לעשות במילים פשוטות היא באה לעשות תיקון, לשנות את היהדות לפני זה, לא היה "אורתודוקסים" , "ניאו אורתודוקסים" ," רפורמים" וכו'... היו יהודים. מקסימום הייתה את המחלוקת בין החסידים למתנגדים, וזהו בערך. יהודים לפני מאה שנה נראו אותו דבר, למדו אותו דבר - התחנכו על אותם ערכים ועל אותם יסודות. עכשיו תגיד לי אתה, האם אנשים שטוענים שהיהדות היא לא מספיק טובה וצריך לשכתב אותה ולהתאים אותה "לרוח הזמנים" בעינייך הם אמינים? נכון, אי אפשר לדעת אם משה באמת קיבל את התורה בסיני, אבל זה כבר משהו אחר .

yenergy

New member
ואוו. שיעור בהיסטוריה? :)

כנאמר אצלנו - טול קורה. יהודים לפני מאה שנה נראו אותו דבר? לא הלכת מספיק אחורה. תנועת הרפורמה החלה יותר מ 200 שנה אחורה. אם תלך לפני החסידים תגלה שיהודים במקומות שונים נראו אחרת. גם בשיא פריחת החסידות - ערב השואה, יהודי אירופה נראו שונה מיהודי צפון אפריקה, והיו בינהם מחלוקות גדולות. כל דת תמיד מתנדנדת בין האורותודוקסיה הנוקשה לרפורמיסטים. כמו כל תהליך היהדות הושפעה מסביבתה ולהפך. קיי קיי - אני לא רוצה להיכנס לויכוח תיאולוגי. אני באמת מאמין, שבכל יהודי וקל וחומר בכל זרם מחשבה ביהדות נעוץ גרעיו של אמת. אני מעדיף לעבוד על סינתזה בין הזרמים מאשר להמשיך עם פירוד. אני רק מקווה שכל התנועות והזרמים ילמדו לכבד אחד את השני ולעבוד ביחד לעבר תיקון העולם במלכות שדי. ללט. אנרג'י.

kyekye

New member
אבל זה תמיד צריך

לכבד את כולם צריך בלי שום קשר לויכוח, או לדיון. ולדון או ללמוד היסטוריה זה חלק מהחיים. מחלוקות גם. אין שום דבר רע במחלוקת אם הדבר נעשה בכבוד, אפשר להגיד שאני לא מסכים לדעתך ולהציג את דעתי...

טיףטף2

New member
בתור אחד שלא נולד לעולם דתי

וחוץ מקידוש וחגים לא היה הרבה יהדות בבית חד משמעית-אין קשר בין נטיה לחזרה בתשובה. תנסה ליצור קשר עם הרב רון יוסף שליט"א.הוא ישמח לעזור לך.

kyekye

New member
תודה.

אני אחשוב על זה. אולי בעוד כמה שנים. ממש לא עכשיו.

מרציפן3

New member
לחיות

לחיות כאדם דתי לא מחייב שיהיו לך חיים קסומים, לא יותר מאשר לחיות כאדם לא דתי. במהלך החיים של כל אחד יש עליות ומורדות (בכל התחומים ובכל הרמות: ריגשית, רוחנית, גשמית וכו), תקופות קלות ותקופות פחות קלות... גם לדתיים... לדעתי חשוב שתהיה מודע לכך... אחרי שאמרתי את זה, לפי דעתי, אתה צריך להקשיב לקול הפנימי שלך ולא להדחיק אותו... ואל תפחד מאכזבות... שום דבר הוא לא סופי ואתה תמיד יכול לשנות דברים אם משהו לא מוצא חן בעיניך... בקשר למיניות והדת, אין שום סיבה שתמנע ממך ללכת בכיוון הזה אם זה מה שאתה רוצה. היהדות היא מכלול אדיר של כל מיני דברים, וזה שיש לך זהות מסוימת או שאתה עושה דברים מסוימים או לא עושה אותם לא קשור בכלל לדברים אחרים שתעשה או שלא תעשה. תחשוב גם בשביל מי ובשביל מה אתה רוצה לחזור בתשובה.... מה שבטוח, שזה לא בשביל שום אדם אחר... אז כל מי שלא מקבל אותך ולא מכבד את הבחירות שלך – בעיה שלו לא שלך! העולם הרוחני והפנימי שלך לא צריך להיות תלוי בכלל באישורים והסכמות של אחרים.. ואני מאחל לך שבכל מיקרה יהיו לך חיים קסומים!!!

"שכר מצווה, מצווה"

אל תסתכל על מה שאתה נכשל, תסתכל על מה שאתה מרויח ואוסף בדרך.. יש מלא מצוות חוץ מאיסור משכב זכר.. מלא מצוות! שאותם אין בעיה לעשות.. תלמד, תקרא, זה גם כיף להיות דתי/ה /tapuzforum/images/Emo13.gif מנסיון!

ברור שת צודקת, אבל להיות דתי זה כיף?? בחייאת

אולי כיף לעשות עבודה רוחנית, (או מועיל) אולי 'תרבותית' כיף להיות שייך לציבור דתי (וגם לא בטוח אולי לחלקו הקטן), אבל מה כיף בלהיות דתי? נשגב מבינתי לא כיף לשמור שבת. לא כיף לא לאכול כל מה שאתה רוצה או לא לשכב םע מי שאתה רוצה או איך שאתה רוצה ועוד ועוד... אממה? אנחנו לא דתיים כי זה כיף, אנחנו דתיים כי בחרנו (או בחרו בשבילנו) להיות עבדים לאלוהים במקום להיות עבדים לעצמנו או לחברה שלנו (בשאיפה!) אבל כיף? דחילק

kyekye

New member
אני חושב שזה כיף... אני לא מבין למה אתה רואה

בזה עבדות להרבה מהמצוות יש הגיון וצד מעשי אני חושב שזה כיף לדעת שיש לעולם משמעות ויש בורא ולא לחשוב שהכל מותר (גם לאנוס, לרצוח, הפקרות מינית... הפקרות לא במושג של משכב זכר או לא... הכוונה לניצול ופשע)

גנימדס

New member
סוף סוף מישהו אחר אומר את זה!!!!

"והמכתב לאלהים חרות על הלוחות" אל תקרא חרות אלא :חירות שאין לך בן חורין אלא מי שעוסק בתורה " משהו שלא הרגשתי ולא הבנתי מעולם, כמו שאר ההסברים על כמה כייף לנו. נראה לי משהו שכולם מרגישים, משהו שקיים אצל כל מי ששאל את עצמו "נו מתי יוצאת השבת כבר?" או שנחרד למחשבה של שלושה ימי שבתון בערב ראש השנה לפני שבת, או ששומר על הקטניות בפסח, או כמובן- הומוסקסואל עם רגות אשם ושנאה עצמית שיש בהם הכל חוץ מ"כייף"

למעלה