היי

היי

סתם כזה מחפשת פורמים נחמדים אז הגעתי לכאן לא יודעת אם זה המקום הנכון, כי יש לי שאלה. החדר שלי קטן יחסית בגודל 2X3 מטר בערך. אני שוקלת לאחרונה לוותר על המיטת יחיד ולהכניס מיטה וחצי, בתמורה מוציאה מהחדר שידת מדפים ושידת מגירות , ונשארת רק עם ארון בגדים שגודלו 3 דלתות. השאלה היא האם כדאי? את המיטה הנוחכית אני בכל מקרה חושבת להחליף, כי שלי ישנה, אך שוקלת האם למיטה וחצי או ליחיד שוב.

זה באמת חדר קטן

השאלה מה הצרכים שלך: אם את תמיד ישנה לבד אז קצת חבל על המקום, אם מידי פעם את מזמינה חברה אז הגיוני מיטת יחיד יחסית גדולה (כמו ספפה) שנפתחת לשתי מיטות ואם יש לך בן זוג (או בני זוג
) שמגיע די קבוע (או שאת מצפה לאחד כזה...
) אז מיטה וחצי זה רעיון טוב, אבל אולי כדאי לך לחפש משהו כמו מיטה וחצי מוגבהת (קוראים לזה מיטת גלריה) שמתחתיה אפשר למקם ארון. יד שתיים מלאה בזה.

היי תודה על התשובה

וכן יש כמה בני זוג בו זמנית, כל פעם בא אחד אחר לישוןץ הדילמה שלי אם לקנות מיטה וחצי התחילה בגלל שיום אחד שניהם החליטו שישנים אצלי..אחד מכל צד, ואני באמצע, וכל זה במיטת יחיד ..מתארת לעצמך?

למה להישאר עם מיטת יחיד? את המדפים

חברי לקיר, יש המון שיטות היום. חבל לבזבז מקום שיכול לאחסבן ספרים, קוסמטיקה, תיבות גדולות. הניחי כמה מדפים קצת פחות מהגובה שלך ובתיבות קרטונים גדולות, יש היום יפייפיות, אכסני את מה שהיה לך בשידת המגרות. מיטה וחצי, ברור. היום אפשר לעשות נפלאות עם חדרים קטנים. הציצי בלינק שצירפתי לך פה. תראי מה עשו מדירה שכולה 37 מ"ר. http://www.mako.co.il/home-family-h...ovement_column/Article-c416b60727c9f21006.htm וברוכה הבאה למקום הזה. מקוה לראותך עוד הרבה פה. אלינוער

היי לכם

ממשיכה לכתוב על התפתחות הדברים. אני עוד בדילמה בין המיטות..מיטה חדשה או מזרן חדש אני בטוח חייבת אך שמתי לב שהמזרנים יקרים. מחפשת עד סכום של 500 ש"ח בצבע כחול רויאל ושיהיה נורמלי. או שפשוט להמשיך לכיון המיטה וחצי. כרגע אני מנסה לבדןק מה אני עושה עם שידת מגירות ושידת מדפים...לאן אני אוכל להעביר אותם. שניהם במצב מצויין ובצבע בוק, הם כנראה יעברו לחדר של אמא. ויש לי עוד משטח עץ ארוך בצבע בוק שהופרד ממשהו, ואני חושבת ליצור ממנו מדפים בעזרת נגר או מישהו שמתעסק בזה. זה קשה להכין ממנו מדפים? אין לי מסור חשמלי, כמה זה בערך יעלה לנסר אצל בעל מקצוע? ושאר הפתרונות לאחסון אני אחפש באיקאה כנראה או אייס,הום סנטר

dify

New member
הכל רק עניין של סידור

חדר השינה שלנו הוא בדיוק בגודל הזה, והגודל נפלא לנו. יש לנו מיטה זוגית סטנדרטית שנמצאית בחלק הפנימי של החדר בין 3 קירות כך שהיא תופסת כשליש חדר, ועוד נשאר לנו קצת מקום בין המיטה לקיר, הוספנו שם ספריה ברוחב 10 ס"מ ובאורך מטר וחצי שמשמשת במקום הארוניות הקטנות שאנשים שמים ליד המיטה. בצד השני של החדר, מול המיטה, יש לנו ארון 3 דלתות [הזזה] לביגוד. בינהם, היה לנו פעם שולחן כתיבה עם מחשב עליו וכסא מנהלים. ויתרנו על הקונסטלציה, בעיקר כי לא השתמשנו בו, במקום זה היום המחשב עומד ליד המיטה, ולידו שידת מדפים שעליה עומדת מערכת המוסיקה ומסך המחשב, אנחנו גולשות היישר מהמיטה :] בצד השני עומדת שידת מגרות קטנה ועליה המדפסת ומכונת התפירה שלי. יש עוד כמה דברים, אבל נסתפק בזה.. באמצע, נכון לעכשיו, יש מרחב פתוח בגודל מטר ארבעים על מטר ארבעים [למעשה יש קצת יותר אבל לצורך העניין ספרתי רק את המרחב העיקרי]. וכן, כל זה בחדר של 2 על 3, זה רק עניין של סידור המרחב הפנימי.

סמאדי

New member
תשתמשי בגובה לאכסון.

מתחת למיטה, מעל מדפים, את יכולה אפילו לתלות כוורת גדולה על הקיר. יהיה לך המון מקום להכל.

הארון הוא רק מדפים?

או שיש בתוכו גם מגירות? כי אם יש שם גם מגירות את יכולה לעשות מה שחברה שלי עשתה - היא עוד רגע הייתה מעיפה חצי ריהוט ואוכלת את עצמה עד ששמה לב שעם המגירות בארון זה יכול בעצם להחליף את שידת המגירות וככה יש עדיין מקום להכל. היא גם לקחה מיטה וחצי מעמינח ועכשיו יש לה מקום (וחצי חה חה) לישון ולא צפוף.

כליל71

New member
לדעתי, בחדר קטן

כדאי לקנות מיטה נפתחת, או מיטה נשלפת כשהרעיון הוא מיטת יחיד שהופכת למיטה זוגית בעת הצורך בלבד.ככה את לא תופסת סתם מקום יקר במהלך היום כשאת שוהה בחדר, ואין לך בלבגן מול העיניים. יש היום מיטות שנראות כמו ספה במהלך היום ובלילה משמשות כמיטה. רק בעת הצורך ניתן לשלוף / לפתוח את המיטה הנוספת. לדעתי עדיף שהמיטה הנפתחת לא תהיה מתחת למיטה הקיימת, כי האיזור שמתחת למיטה יכול לשמש מקום אחסון מצויין (מגירות / קופסאות וכו' עם נעליים, בגדי חורף, אפילו ספרים ומחברות וכו'). יש גם מיטות "קיר", אבל זה אולי פחות מעשי. בעניין מקומות האחסון, ענו לך להשתמש בגובה (מדפים "צפים" למשל), אפשר אפילו אצטבה עד התקרה, רק תצטרכי לאזן את החדר באופן ויזואלי. ארון בגדים יכול להיות יעיל כי אפשר למשל, באיזור התליה להכניס שידת מגירות לא גדולה (אפילו מפלסטיק או, עדיף כמובן, קש או ראטן) ללבנים וכו'. בצד הפנימי של דלתות הארון את יכולה לחבר חבל שזור או חוט ברזל מלופף בסרט (שנץ בלע"ז...) כדי לתלות עליו חגורות וצעיפים. הרעיון הכללי הוא להשאיר כמה שיותר שטח פנוי מרהיטים בחדר. לא דיברת על צורך בשולחן וכסא, ולאיזה צורך הם ישמשו, אם בכלל.

סביון1

New member
יש מיטות נפתחות שבהן שתי המיטות הן אחת מעל

לשניה, וגם יש ארגז מצעים. לבנים שלי יש כזאת.

למעלה