היי..

היי..

שלום..אמנם אני לא אלמנה, אבל בכל זאת אני כאן. דודתי התאלמנה לפני שבועיים. היא בת 38, ויש לה ארבעה ילדים קטינים. ומאז אני קוראת כאן יום-יום.. אני מרגישה שאני ממש רוצה לעזור לה, אבל אני גרה בתל אביב (לימודים) והיא בדרום, והתחלתי לחזור כל סוף- שבוע לאחר שזה קרה. אני לומדת עבודה סוציאלית, ועשיתי בדיקה מקיפה באשר לזכויותיה בתור אלמנה (וגם זכאית לנכות 100%) . מדובר בבירוקרטיה שמצריכה סבלנות וזמן פנוי בעיקר. אין לי ספק שמבחינת מיצוי זכויות אני יכולה לעזור ואף עוזרת. איך עוד ניתן לעזור לה? כל סוג עזרה יעלה על הדעת. תודה מראש...

אבשלום68

New member
את עוזרת המוןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן

דעי לך שמבוך הביורוקרטיה הוא אחד המתסכלים במצב הנפשי של מי שחווה אבדן. ההתיחסות או יותר נכון חוסר ההתיחסות חוסר האמפטיה והתענוג שלהם לעשות הכל קשה מקשה עוד יותר. עצם עזרתך בתום הזה היא המון. מלבד זאת, בגלל ריחוקך הגיאוגרפי את יכולה לשמור על קשר יומיומי טלפוני, להתעניין לשאול לפטפט ובעיקר להקשיב. ואת הרי גם לומדת לדובב........ לגרום לה ולילדים לדבר על הכאב והאבדן זו עזרה עצומה. ולפעמים קל יתר כשהטלפון מסתיר את הדמעות.

עזרה

יפה מצדך שנרתמת לעזור,העזרה שלך בנושאים הביוקרטיים היא עזרה ענקית ומאד מקלה. היא נותנת גם את התחושה שיש מי שמלווה וזה נהד. עצם היותך ברקע התענינות שלך בהם החיבוק הם שעוזרים. ותמיד לדעת לשמור על גבולות ,להאזין מבלי לבקר, ולהציע לאלמנה להצטרף לפורום.

yamkachol

New member
גיטרה בועטת - כולי הערכה אליך.

לדודתך יש אותך - ואת נפלאה לה. אכפת לה מאוד ממנה, ממש רוצה לעזור לה. עושה מה שעושה ורוצה עוד. ההבנה שלך לבוא אליה כל סוף שבוע, מאוד מרגשת אותי. להערכתי זו עזרה רבה בשבילה. ראשית אני מציע לך להסביר לה שאת מאוד רוצה להקל ולעזור במה שאת יכולה, כשאת יכולה - אם יש לה איזה רעיון, בקשה? ונראה לי שתמיד תציעי לה. גם אם תמיד תודה ולא תבקש. יתכן וכן מתי שהוא היא תחליט שאת כן יכולה לעזור במשהו. כמו כן - הידיעה שאת רוצה לעזור לה - תחמם לה את הלב - וזו עזרה. נראה לי שאהבה ודאגה - הן התרופות הכי עוזרות בתקופה הזו. את יכולה גם לנסות להציע לה . אולי כדאי שתקראי מה שכתבתי לשחר 100 (כתבה למעלה)- זה יכול לשמש גם אותך ואת דודתך. בקיצור הלוואי עלי - אחיינית שכמוך. כל הכבוד לך על ההתמודדות.

לאחר דברי חברי לפורום נשאר לי רק לעודד

את התייחסותך לדודתך שזקוקה לכתף לבכות ליד תומכת ולראש צלול והגיוני. ואת כל אלה את שבילה בעת הזאת . ואם את אומרת שהיא גם נכה 100% אז היא גם צריכה גוף שיעזור לה לתפקד . ישר כוחך אחיינית נהדרת .

למעלה