היי

צריכה עזרה

אני גננת חדשה. ולבקשתה של המפקחת אני אמורה להעביר בשנה הבאה את נושא החושים בגן. אשמח לקבל מכן מערכים והצעות לפעילויות בנושא וגם אתרים בתודה והערכה מראש

נעה גל

New member
הי אפרוחית,

מאתמול אני חושבת על ההודעה שלך ואיפה להמליץ לך לחפש חומר על פעילויות, וכל הזמן עולה לי לראש מחשבה אחת - הרי לא משנה מה תעשי בגן בכל פעילות שתעלי על דעתך את מתעסקת עם החושים (רשימה הכי חלקית שיש לגבי פעילויות יומיומיות בגן): מגע בטקסטורות שונות (ציור ופיסול בחומרים שונים) - מישוש אכילה של דברי מזון שונים ובישול - טעם השמעת מוסיקה בגן: בצורה מובנית (חוג או קלטת) או בצורה חופשית (נגינה של הילדים) - שמיעה התעסקות בצבעים - ראיה וכך הלאה... את יכולה להכניס במנוע החיפוש google את המילה "חושים" (בעברית, אחרי שסימנת ב- language tool את השפה hebrew) ואז תקבלי רשימה של אתרים שהמילה חושים מופיעה בהם. מתוך הרשימה צריך לבדוק מה רלוונטי ומה לא. מקום נוסף שכדאי לשאול בו את אותה שאלה הוא פורום מורים בתפוז. בפורום מורים הקימו מאגר פעילויות רחב מאוד ויתכן שנכלל בו גם נושא חושים. אם אין שם חומר מוכן, בטח יהיו שם כמה המלצות טובות לפעילויות. אני רק מציעה שתצייני את גיל הילדים איתם את עומדת לעבוד. בהצלחה בתפקיד החדש!

גן אלון

New member
בהצלחה בגננות-שתהני מהעבודה.

כפי שהגיבה נועה חושים יש בכל נושא שעושים. תבחרי את הנושא הקרוב ללבך וממנו תפתחי את הנושא כשיש דגש לחושים. למשל החגים והעונות (נושא שלימור ביקשה שנפתח יותר השנה). כל המסורת בנויה על טעמים- חוש הריח. שירים חוש השמיעה. סמלים - מראה ומשחקי מישוש.ועוד ועוד ועוד. ריחות של אפיה, בישולים ומאכלים.-והכל בשפע. לחנות גן לי שנמצאת באזור הצפון יש פלקט שמתאר את חמשת החושים. וערכה של תמונות שמתארות את חמשת החושים. ספרי לנו מה התחום שמעניין אותך ובשמחה אפשר לפתח את הרעיון ביחד.

אלהלה

New member
חושים ועוד../images/Emo141.gif

כמו שכתבו אחרות חושים יש בכל שטח ובכל נושא שעוסקים בו בגן כל השנה. וקצת מוזר לי שהמפקחת שלך מבקשת להעביר את נושא החושים - חשבתי שכבר יצאנו מזה ועובדים על תחומים שונים ותוך כדי הכל משולב. מצרפת לך מנוע חיפוש לילדים ובו מצאתי חומר מתאים לכל נושא בגן. מומלץ מאוד - אני חיפשתי ומצאתי דרכו חומר על החושים ובמיוחד על עיוורון צבעים -

את רוצה להעביר את "החושים"

כנושא בפני עצמו? כי אני משלבת אותו תמיד בפעילות לאורך כל השנה. לדוגמה: "פרי הדר". כשנותנים לילדים לטעום אותם, הם לומדים להבחין בין מתוק [קלמנטינה] חמוץ [לימון] מר [פומלה] וכו´ חוש הטעם משתלב גם בכל נושא שקשור באוכל, בעיקר בחגים. משחקי מישוש משתלבים לאורך כל השנה. הילדים מתבקשים לזהות חפצים שונים הקשורים לנושא ע"י מישוש. אם הילדים קטנים ונרתעים מכיסוי עיניים [אני משתמשת בכיסויים שמחלקים במטוס] אפשר להכניס את החפצים לתוך קופסה או שקיק בד. מומלץ לשלב גם פעילות לשונית, כגון: לפי מה זיהית את הלימון? [הוא יותר קטן, צורה אליפטית, מרקם מחוספס...] אפשר גם לתת להם לזהות חברים על ידי מישוש [מאוד משעשע!] ואז הם מזהים לפי גובה, מבנה פנים, צורת השיער וכו´ את חוש השמיעה אני מקשרת לרוב לפעילויות מוסיקליות כגון: משחקי זיהוי כלי נגינה. אפשר גם זיהוי קול של חבר ["טוק טוק מי אני?] ויש משחק שמע מעולה של "פרפר נחמד". [יש שם בקלטת צלילים של כל מיני חיות, חפצים, כלי נגינה ועוד.] - מתקשר לי גם לפעילויות של גשם.

תודה רבה על כל העצות

הן נהדרות ! אך המפקחת החביבה שלי ביקשה שאעביר נושא כנושא בפני עצמו אחרי החגים . לפי דעתי, וכפי שאני רואה גם לדעתכן, הנושא הזה הוא נושא אינטגרטיבי שאפשר ורצוי להעבירו בשילוב עם שאר נושאי השנה אבל לכו תבינו מפקחות... אשמח לעוד רעיונות

למעלה