היי

karka li

New member
היי

היי. נדמה לי שכתבתי פה בעבר, ועכשיו חזרתי. אני מרגישה שאני על סף ייאוש ואני חייבת עזרה. בעיקרון אני מחפשת להתחיל או טיפול פסיכולוגי או אימון אישי, עם נטייה יותר לאימון, כיוון שאצל פסיכולוגים הייתי בעבר בשפע, והיום אני מרגישה שאני צריכה משהו יותר פרקטי. הבעיה העיקרית שלי היא כספית, מצד שני הייתי מעוניינת למצוא מאמנ/ת אישי שהינו/ה פסיכולוג/ית (ואני יודעת שזה שילוב יקר). בכל אופן, הייתי רוצה להסביר קצת מה מפריע לי אם אפשר, תאמרו לי אם זה משהו שניתן לנסות לפתור ע"י אימון. מאז ומתמיד הייתי בחורה ביישנית ושקטה. תמיד היה לי ביטחון עצמי נמוך, אבל בתוך תוכי האמנתי שאני בחורה טובה שתסתדר איכשהו. היום, אני רואה בעולם הזה מקום אכזר, שבו אנשים טובים לא שורדים, אלא נרמסים ע"י אנשים שיש להם פה גדול, יכולות שיכנוע וכו' אני מרגישה שגם אין לי מזל בחיים, ואילו לאנשים מהסוג הנ"ל יש והם תמיד יצליחו. אני מרגישה שאני משקיעה ונותנת את כל כולי אם זה בלימודים, בעבודה... אבל תמיד איכשהו נכווית ומתאכזבת ולא מסתדרת, ורק רוצה לברוח. אני עדינה ושברירית כזו. לכן גם הביטחון העצמי שלי נשאר נמוך. וכמו שמישהו רשם כאן כמה שירשורים לפניי, אני מודדת את עצמי ביחס לאחרים. ליד אנשים מסויימים אני יכולה לגמגם, לשתוק, להפיל דברים, לומר את הדברים הלא נכונים אם אני ארגיש שהם "מעליי" או טובים ממני. ויהיו כאלה שארגיש בנוח איתם כל עוד הם לא יגרמו לי תחושת נחיתות (יפים יותר, חכמים יותר, מצליחים יותר). מה שקרה לאחרונה זה שהפכתי לאדם ממורמר, קנאי, עצוב וחסר שמחת חיים לחלוטין. תמיד היו רגעים קשים וקצת הייתה עצבות, אבל אף פעם לא ככה. ואני מרגישה שאני חייבת לצאת מזה ומהר, אחרת אני בדרך לקריסה טוטאלית....

הכל תלוי במשקפיים...

עצוב לקרוא את מה שאת כותבת, ואם זאת אני מברכת אותך על המודעות ונחישות לקבל עזרה ולהגיע למקום שבו תרגישי יותר טוב. במכתבך ציינת מסכנות רבות שיש לך לגבי החיים: אנשים טובים לא שורדים. אנשים טובים נרמסים על ידי אנשים רעים. העולם מקום אכזר, ומזל יש רק לאנשים קולניים ורומסניים. אין ספק שכאשר חיים בעולם כזה אפשר בקלות להגיע למרמור, קנאה, עצב ואעדר שימחת חיים. כאשר אנו מאמינים במשהו, הוא בדרך כלל מופיע בחיים שלך - יכול להיות שקיימים בחייך מיקרים שמפריכים את המסכנות הנ"ל, או אנשים שמפריחים את המסכנות הנ"ל. אך כאשר את מסתכלת על העולם דרך המשקפיים הללו את לא מסוגלת לראות אותם. אני מציעה לך להתחיל ולחפש הוכחות הפוכות - אנשים טובים, צנועים, שקטים - ועדיין מצליחים מאושרים וברי מזל. אני אישית בטוחה שיש כאלה. אימון אישי בהחלט יכול לעזור לך לשנות את תפיסת העולם הזו - ואיתה להביא תחושה של ביטחון, שימחה, ואפילו נוכחות של קצת מזל. שיהיה המון בהצלחה עדי אתרוג - מאמנת אישית

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מה יאפשר לך לצאת מהמצב הזה?

מה הצעד הראשון שעלייך לעשות?

ומתי זה בכל זאת אחרת?

מעריכה מאוד את פתיחותך והרצון לשנות - זו התחלה. ציינת שיהיו כאלה שלידם תחושי בנוח, זו התחלה מצויינת
שני רעיונות להתחלות נוספות: רשמי לך בכל יום מה "כן"- מה כן הצליח, ממה כן נהנית, מה כן גרם להרגשה טובה... חפשי את מה שכן. נשמע שמה ש"לא" את רואה בקלות כרגע

שלום לך

היי, ראשית כל, חבל שאת מסתכלת על חצי הכוס הריקה....על מה שאין, על השלילי.... בכל רע יש טוב, ואני מאמינה שאת צריכה לשנות את נקודת מבטך על העולם שמסביבך ובעיקר על עולמך הפנימי. ברגע שתלמדי לתעל את אותן אנרגיות שליליות לחיוביות אזי תזמני לחייך את הטוב ותדעי גם לקבל אותו ואיך. כל דבר בעיתו ויש לך דרך לעשות. נסי להפוך כל מחשבה לא נעימה שעוברת בראשך לחיובית- אל תתני לה לשלוט בך ומתוך כך להתנהל בהתאם, כי בגדול נראה שהעולם שולט בך - ולא את בו... זאת "עבודה" ואני אשמח לעזור לך. אם את מעוניינת- רשמי כאן את המייל שלך,מהיכן את בארץ- ובלי שום קשר,אם יש מאמן/ת שגר באיזור מגורייך ויהיה מעוניין לעזור לך-ייפנה אלייך באמצעות המייל. לשיקולך. בהצלחה ורק טוב, נקודת אור - אורית

עזרה

הי, אם אני מבין נכון, אז בשורה התחתונה, את מבקשת עזרה. יש לא מעט דרכים לקבל עזרה - מחברים, אימון, טיפול, טיפולים אלטרנטיביים, סדנאות, וכו... המלצה שלי - תבחרי דרך שהכי נראית לך, לא כלכךכ משנה איזו, ותני את כולך לדרך הזאת. מקסימום תגלי שזה לא מתאים לך ותלכי בדרך אחרת.

CIsaac

New member
שלום לך, שוב

ברוכה השבה. אכן כתבת פה בעבר
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1724&MessageId=111191838 נראה שהחוויה הייתה נעימה לך, ואת כותבת שוב. את מעבירה מסר מורכב בהודעתך, מסר שמעביר הרבה פרטים. ברשותך, אתייחס לחלק מאד מסוים בהודעתך, ואני מקווה שתמצאי עצמך מקבלת תועלת. "היום, אני רואה בעולם הזה מקום אכזר, שבו אנשים טובים לא שורדים, אלא נרמסים ע"י אנשים שיש להם פה גדול, יכולות שיכנוע וכו'" ספרי קצת איך היית לפני שנה, מה את זוכרת מהתקופה ההיא, בבקשה. שיהיה לך יום נפלא איציק

roei27272

New member
נשמע מורכב

כולנו משווים את עצמנו לאחרים - בסופו של דבר הכל יחסי. אולם אצלך זה קצת יותר מורכב. לדעתי את צריכה להציב לעצמך ייעדים ומטרות ולנסות להשיג אותם למרות הדינמיקה המורכבת שמתחוללת אצלך. לדעתי, נסיון לפתור את הבעיה מהשורש אינה נכונה בשלב זה - במיוחד לאור העובדה שניסית כבר בעבר. נכון, יהיה קשה להשיג את היעדים והמטרות אבל זה אפשרי גם אם באופן חלקי.

למעלה