היי,

FreshF5

New member
היי,

הייתי רוצה לקרוא את דעתכם/ן לכמה דברים הבאים. יכול להיות שיצא לי מבולבל, סליחה ותודה. אני נמצאת באימון אישי, אצל מאמנת (הגעתי אליה דרך אחותי שנפגשת איתה וגם נמצאת איתה בקשר אישי וחברי) כמעט שנתיים, אני חושבת (חוץ מהקשר שלה עם אחותי) שמכיוון שהמאמנת שלי זיהתה את עצמה (של העבר וגם של העתיד) בי היא לקחה אותי "תחת חסותה" וגם תמכה בי רגשית לא מעט בטלפון/מייל (בשל העבר ובשל פחדים והיסוסים הקשורים במשפחה, היא גם אמרה לי שהבית שלה פתוח במידה ואזדקק לזאת, יש רגעים כבדים שלקחתי את העזרה המוצעת(מייל/טלפון), יש רגעים שבחרתי להיתמודד בעצמי + לא איפשרתי לה להיכנס מעבר לטיפול עצמו) , לפני כחודש וחצי, בעקבות היתארחות שלה אצלנו בחג (מכיוון שהיא מעורה במשפחה, דיברה עם אמי לעיתים, חברה של אחותי היא החליטה שהיא עושה אצלנו את חג הסוכה ללא הזמנה) שגרמה לסוג של טלטלות בבית, הרגשתי שאני רוצה שקט מהמודעות, צורך אישי במרחב, מה גם שכמה זמן הרגשתי שאני יכולה להיסתדר לבדי וגם שהפגישות האחרונות לא מחדשות לי דבר רק שפחדתי מהתגובה שלה לעניין והרגשתי שאני אחראית למצבה הכספי בגלל רגשות נאמנות. אמרתי את לה רצונותיי, להפתעתי היא אמרה לי שלא משנה מה היא תתמוך כשארגיש צורך ושאתקבל בברכה כשארצה לחזור. השתדלתי מאז לשמור על קשר (כשהרגיש לי נכון) וגם לשתף בשינויים החלים לטובה, לא נעזרתי בה מעבר לכך. בשבוע שעבר שלחתי לה מייל שיתוף ודרשתי בשלומה, היא לא חזרה אליי בתגובה, נפגעתי מזה מעט למרות שיש לזה סיבה ולא ידעתי איך לנהוג. כאמור אשמח לקרוא מה אתה חושבים/ות, על הקשר, האם זה נכון/ לא נכון וכו'. עניין נוסף, אתמול בעבודה הבנתי שהמצב בחברה כרגע לוט בערפל, ושאולי בעתיד יחולו שינויים לא נעימים. ברגש אני אופטימית, נוטה להביט על החיובי ולזרום עם מה שיהיה, שכלית, האגו מבלבל אותי לא מעט. איך אתם הייתם מסתכלים על העניין? עניין אחרון אני ואחי (אני בת 27, אחי בן 30), לא מדברים בשל משקעי העבר (לאורך השנים הצטברה אצלי טינה כלפיו על שלא הייתי מסוגלת להיתמודד איתו ועם האופי האגרסיבי והשתלטני שלו הנוטה החוצה, אצלי הוא נוטה פנימה(אקטיב/פאסיב)) יצא ורציתי לבקש ממנו שכשהוא מתאמן בלילה בבית שיניח את המשקולות בעדינות כי כל תזוזה אני שומעת, מכיוון כרגע אני לא מסוגלת לפנות אליו גם מפחדת מתגובותיו, וגם מניסיון ראיתי שהוא לא נענה בקלות לכל בקשה, מתגונן ומתפרץ, וכל שכן כלפי מי שהוא לא מדבר איתו, ביקשתי מאבי שיפנה אליו (גם בין הוריי יש מטען עם אחי בשל אי מסוגלותם לפנות אליו/להיתמודד איתו) ויבקש ממנו בעדינות להניח את המשקולות בעת אימון, אחי לא נענה וזה הוביל לעימות שכמעט נגמר במכות. אני מרגישה אשמה, ורואה בבקשתי קשר ישיר לכל המצב. כמו כן אמי אוטומטית ראתה בי הגורם לכל המצב וגם בכל משבר תמיד תמכה בו. האם הפיצוץ קשור אליי? תודה.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מורכבות משפחתית

אנסה להתייחס לחלק מהדברים. ראשית, נשמע שהיית בקשר אימוני טוב, באופן כללי אומר שלא מומלץ לערב חברות ואימון. עדיף להתאמן אצל מישהו שאין איתו אי נעימויות מהסוג הזה, ובוודאי שאת לא אחראית למצבה הכספי. יש הרבה סיבות לאי קבלת מענה במייל - מיילים הולכים לאיבוד, אנשים לפעמים עסוקים, ועוד. אם יש כאן אי בהירות, הדרך הטובה היא להבהיר אותה - למשל להתקשר או להשאיר הודעה קולית בה את אומרת שכתבת מייל ואת לא יודעת אם היא קיבלה, ורק רצית לשאול בשלומה. נשמע שהמצב אצלכם בבית מורכב, ומערכות היחסים אינן פשוטות. אין פטנט קל לפתור את כל זה. הדרך הטובה ביותר היא להגיע כולכם לטיפול משפחתי. אם אין הענות לזה, תוכלי לנסות לעבוד על זה במסגרת טיפול או אימון שתלכי אליו.

FreshF5

New member
תודה בקשר לתשובה הראשונה.

בקשר לשני, כן, המורכבות היא לא פשוטה, מניחה שכשפילים יתעופפו בשמיים אז אולי כולנו היינו הולכים לטיפול. אכן עבדתי על זה עם המאמנת שלי, עם הזמן מצאתי שאני משחררת חלקית את רגשי הטינה כלפי אחי, גם ניסיתי ליצור קשר בכתיבה, למרות זאת, אני מבינה שעליי לתת גם לו את הזמן, כמו כן, ברגע שאהיה מסוגלת להיתמודד איתו פנים אל פנים, ולשחרר הכול החוצה, אז גם אוכל לנהל איתו קשר בריא לטוב ולרע. כרגע, וגם הבנתי זאת יחד באימון, וגם כמו שמישהו ציין כאן למטה, אצלי דברים מסוימים עובדים לאט לאט, כך גם מניחה יחד איתו. תודה רבה על האפשרות לשתף.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
סבלנות היא כלי נפלא

ללמידה והתבוננות. המשיכי להתבונן במה שקורה, בשינויים שקורים. ובעיקר, עלייך לזכור שאת יכולה לטפל רק בעצמך.

ronitlt51

New member
את מישפחתך ואחיך../images/Emo24.gif

שלום לך. אני מציעה אימון משפחתי.גם אם בהתחלה תהיי רק את בתהליך זה בסדר גמור. אני מוכנה להמליץ לך על מאמן מנוסה מאד ,בעצמי עברתי אימון איתו ואני ממליצה בכל לב. צרי עימי קשר ובשימחה אפנה אותך אליו. בברכה חמה,רונית לוי תלמי

CIsaac

New member
שלום לך,

ברשותך, ניסיתי קצת לסדר לעצמי את הדברים שכתבת והנה מה שיצא לי. א. הפסקת קשר אימוני לפני כחודש וחצי, קשר אימוני שאת מרגישה שנתן לך בזמנו הרבה ובשלב זה מיצה את עצמו. בעצם את מרגישה שהטיפול חרג ממסגרת רגילה של טיפול ואת היית צריכה לשמור על המסגרת. לאחר הפסקת הקשר האימוני, את ממשיכה לעדכן את המאמנת לגבי ההתקדמות שלך. אני מבין שבדרך כלל היא מגיבה על הודעתך, והנה עכשיו לא קיבלת תגובה, ואת חשה נפגעת. ב. בעבודה נוצר מצב לא ברור, ויתכן שיהיו שינויים לא נעימים. בַּמַקום הרגשי את אופטימית, לא כל כך בַּמַקום השכלי. ג. בבית יש מצב של התנגשות סביב אחיך. פנית לעזרה לאביך (שגם הוא במצב דומה עם אחיך), ונוצר עימות. ואת שואלת א. אשמח לקרוא מה אתה חושבים/ות, על הקשר, האם זה נכון/ לא נכון וכו'. ב. איך אתם הייתם מסתכלים על העניין? ג. האם הפיצוץ קשור אליי? כבר קיבלת תגובות לגופן של שאלות, לא אועיל לך אם אחזור כבר על מה שכבר נכתב. בכל זאת, ושוב, ברשותך, אני תוהה. יש לך, בודאי, הרבה דברים שאת נתקלת בהם. מתוכם בחרת את שלושת אלה לחלוק איתנו. יש משהו שעולה בדעתך? היית רוצה משהו שמתאים לך יותר מאשר לי? שתפי, אם תרצי. אשמח לקרא איציק

למעלה