היי

Mooa-Numi

New member
היי

אני בת 20 ולוקחת גלולות יסמין לפני יומיים ראיתי שיש לי הפרשות בצבע חום. כאילו הם שקופות אבל עם גוון חום קל, קצת מזכירות את הסוף משמ של המחזור. אני אמורה לסיים חפיסת גלולות היום (ולקבל מחזור ביום שלישי). זה קורה? לא כואב/מגרד האיזור. חברה שלי אמרה לי שיש לה פטריה בנרתיק ואולי זה משהו דומה. מאז שזה הופיע לא שכבתי עם חבר שלי (לא יצא), ואני תוהה אם כדאי. חוץ מזה עוד שאלה: יש לנו במשפחה את סרטן שד תורשתי. לכל אישה במשפחה היה כבר דורות על גבי דורות. לאמא שלי לא היה, והיא לא נושאת את הגן. לדודה שלי לעומת זאת יש את הגן וכבר חלתה והבריאה מהסרטן. אני יודעת שלפעמים זה מדלג על דורות ויכול להיות שלי כן יהיה, ואני מאמינה שאחרי הצבא גם יבדקו את זה. בכל אופן, כמו שאמרתי אני לוקחת גלולות יסמין. לפני כמה זמן קראתי בהוראות שימוש שאין להשתמש אם יש לי סרטן השד במשפחה. חוץ מזה שאמא שלי לוחצת עלי להפסיק עם הגלולות. א. זה ממש מעצבן שהרופא (הצבאי, יש לומר) בכלל לא שאל אותי אם יש לי בעיה כזאת במשפחה. ב. להחליף גלולות בדחיפות? בכלל, זה רק "יסמין" או שכל הגלולות? זה באמת כזה קריטי? בכל אופן הבעיה שרציתי לשאול עליה היא יותר הראשונה, אבל אני אשמח אם תענו על שתיהן.

גלולות וסרטן

קודם כל לגבי ההפרשות החומות , זה קורה הרבה. זה לא מעיד על בעייה ולא על ירידה בהגנה בפני הריון. לגבי גלולות וסרטן שד. כל הגלולות הן בעייתיות בעניין זה כיוון שהן מכילות אסטרוגן שנחשב לחומר שמעלה את הסיכון. במקרה שלך יש אמנם ספור משפחתי, אבל יש לך את היתרון שאת יודעת שאמא שלך לא נושאת את הגן. לכן , אם אין לך גן דרך אבא שלך( ושם , לפי הבנתי , אין ספור כזה) , אז את לא נושאת את הגן ואין לך מה לדאוג. רמת הסיכון שלך היא כמו של כל האוכלוסיה ואת לא בסיכון מיוחד. הסיפור של קפיצה על דורות הוא שהמחלה לא מתבטאת בגלל סיבות שונות, אבל אין דבר כזה שאמא שלך לא נושאת את הגן ואת ירשת אותו מסבתא שלך. הירושה היא מההורים ואת יכולה לרשת רק את מה שיש להם, לא את מה שאין להם, גם אם יש אותו לסבתא. אני מקווה שהבנת.

למעלה