היי!

Larik

New member
סליחה!

אולי קצת הגזמתי עם המחטים, אבל שאר חברי הקבוצה צחקו עלי עקב העובדה הזאת והציעו לשה"מ להפיל עלי איזה מחט או משהו כזה... אבל עדיין העובדה שכל חברי הקבוצה מתו תוך שני פגישות מעידה על כך שאכן משהו לא היה בסדר!

רמץ

New member
אוי, יופי! אני נכנסתי לתפקיד

הסניגור ועכשיו אני מגלה שהלקוח שלי שיקר לי! אני מתפטר! לך תמצא לך סניגור אחר! המפף

Larik

New member
אבל עדיין העובדה שהנאשם

ניסה להתנקש בחיי (ואף הצליח) עדיין קיימת! והנה אני אתרר את הסיטואציה שבה מתתי! נשארתי רק אני ועוד איזה דב"ש מסריח, נלחמנו מול איזה גמד דרוגרד מסכן (כך קוראים להם?), מכייון שהשתמשתי בלחש של הרדמה על מישהו אחר באותו יום התחלתי לזרוק עליו סכינים ואת הפיגיון שלי, הגמד כמובן תקף את הדב"ש, וברגע שזרקתי עליו את הסכין הוא באופן פילאי התחיל להילחם בי, זה נשמע לכם הגיוני? אם אתם הייתים באמצע קרב עם איזה אביר רשע (זה מה שהיה הגמד) ואיזה קשת מסכן היה יורה עליכם חצים על מי הייתם הולכים קודם? על האיום הגדול או המזערי?

רמץ

New member
אז עכשיו זה דוארגר ולא גובלין!

לדעתי, הטקטיקה הטובה ביותר היא ללכת על החלשים קודם. מה אתם חושבים?

Larik

New member
גררררררררררררר!

גם אני דוגל בטקטיקה הזאת ב QUAKE 3 ARENA אבל אם אני באמצע קרב שבו נמצאים אני/ מישהו רצחני ביותר/ אחד שניתן להוריד בלי שום בעיה, אני הייתי הולך קודם על החזק ביותר מכיוון שאני יודע שעדיף לי ללכת על החזק כאשר דעתו מוסחת ממני, אני לוקח את ההזדמנות שלי והורג אותו בלי לקבל הרבה נזק, ואז אני מסיים את מה שנשאר מהחלש!

Sabre Runner

New member
מהנסיון שלי במשחקי אסטרטגיה...

לך קודם על מי שעושה הכי הרבה נזק ויש לו הכי פחות הגנה. לך על הקוסמים והשאמאנים קודם, אח"כ על הפגסיי והמנטיקורים ובסוף על ה-Hallberdeirs ולוחמים הרגילים. ------------ Sabre Runner משחק יותר מדי Master of Magic לאחרונה.

Larik

New member
אבל מה אם יש שם איזה 1000

שלדים! מה אז? חוץ מזה זה ממש לא קשור לסיטואציה שלי, בגלל שהייתי קוסם רמה 1 שבכלל לא היו לו שום קסמים!

Larik

New member
סליחה, שחכתי להוסיף

ויש על כל אותם השלדים EXPERT HASTE

רמץ

New member
הממ... במקרה כזה - השלדים קודם.

צריך ללכת על מה שיקטין בצורה המשמעותית ביותר את הנזק שהיריב עשוי לגרום בתור הבא. הרבה מאוד פעמים ההגנה הטובה ביותר היא skip אם היא מונעת גישה אל החיילים שלך בתור הבא.

Shadowmage

New member
מעניין מבחינה טקטית.

השאלה היא האם אתה זאב או פרחח. פרחח תוקף את מי שמסכן אותו הכי הרבה לדוגמה: הבחור הקרוב ביותר ועם הנשק השלוף שעומד מאחוריו. זאב תוקף קודם כל את מי שמסכן את שלום הלהקה והגורים שעליהם היא מגינה ומתעלם מביטחונו האישי. לדוגמה: הבחור בקצה השני של החדר שמחזיק תותח פלזמה אבל לא מסתכל לכיוון הזה כרגע.. עכשיו: מה אתם? זאבים או פרחחים?

רמץ

New member
מובן שרצוי להשקיע מאמצים בפגיעה

בחברה´ הכבדים בעורף לפני שהם מגיעים לחזית, אבל רצוי לעשות את זה או עם החברה´ הכבדים שלך, או עם יצורים שפוגעים לטווח הרחוק (או הרפיות) או, הכי טוב, עם קסם. אם תשסה את הקנטאורים שלך בערימת ההידרות בקצה השני של המסך, יצא שהרבה מאוד קנטאורים שיכלו להדוף יצורים חלשים יותר במערכה, מתו כדי לשרוט או אפילו להרוג יצור אחד מתוך הקבוצה שהעצנעים שלך לא יכלו להגיע אליה כרגע, אבל יכלו להתמודד איתה יפה מאוד בעוד 3-4 סיבובים. נראה לי שנסחפתי קצת. אוף, איזה בעסה שידידה שלי איבדה לי את HeroesIII

Shadowmage

New member
תיארתי מצב ריאליסטי יותר.

לא משחק אסטרטגיה שעובד לפי תורות. במצב כזה מול יריבים אמיתיים (או במשחק תפקידים, אם הDM יודע מה הוא עושה) איך אתה היית מגיב? איך הדמות שלך הייתה מגיבה? אתה זאב או פרחח?

רמץ

New member
אה, ובכן גם זה תלוי בסוגי הדמות.

כמי שנהג לשחק קוסם רוב חייו, הקסמים הולכים לאיום הגדול ביותר (אלא אם הלחש הוא סביבתי כמו רשת, כדור אש, הרדמה וכו´...) והקפא"פ על החלשים או הפצועים (כמה נזק כבר אפשר לחולל עם מקל קפא"פ...) בשיטת המשחק שאני שיחקתי בה, לא החשבנו אסטרטגיה של קרוב ורחוק. כולם יכלו להתקיף את כולם בכל סיבוב נתון לפי סדר היוזמה, כך שיתכן שבשיטה אחרת עדיפה טקטיקה אחרת. אני מניח שהמטרה בגדול היא: עדיפות ראשונה - לא לאבד שחקנים. עדיפות שניה - לנצל באופן מירבי את הנזק שיכולה לגרום כל דמות תוך ניסיון לגרום ליריב ליותר אבדות בנפש גם על חשבון אבידות בנק"פ הכללי (במקום שיהיה לך אורק פצוע עם 2 נק"פ וגובלין בריא עם 3 נק"פ, עדיף אורק בריא עם 6 נק"פ וגובלין מת.).

רמץ

New member
מובן שזה לא מחייב...

אם אתה נלחם עם חרב דו-ידנית קסומה 1ק12 + 4 מול ענק גבעה וארבעה גובלינים, עדיף לגמור קודם עם ענק הגבעה, גם אם למשך 4 סיבובים, תצטרך ללחום בכולם במקום להוריד גובלין בכל סיבוב, עדיף לקבל נזק של 1ק4 כפול 4שמונה סיבובים ונזק של 1ק10 ארבעה סיבובים מאשר להיפך.

למעלה