היי

netahaa

New member
היי

יש לי בעיה עם אמא שלי... אני כבר לא יודעת למי לפנות או מה לעשות.. כבר איבדתי תקווה אני גם לא יודעת אם זה המקום אבל ממה שראיתי יש פה אמהות לבנות ואולי אתן תוכלו לעזור.. מאז ומתמיד אני ואימי לא הסתדרנו תמיד הכל התנהל בריבים..צעקות.. היא לא הייתה חברה שלי אני גם לא חושבת שאי פעם נהיה... חבל לי.. אני ככ מקנאה באלה שכן.. לא היו לנו שיחות עמוקות.. על מחזור דיברו בבצפר בכיתה ח' וגם קצת אבא שלי. (אגב הם גרושים), על בנים בכלל לא דיברתי איתה אולי היא פה ושם אומרת משו על ידיד וכאלה אבל אני בחיים לא הרגשתי בנוח לשתף אותה בחוויות שלי.. אני בת 16 והיא אפילו לא דיברה איתי על סקס! היא כאילו מתעלמת מהנושא בתקווה שלעולם היא לא תצטרך לדבר עליו.. לא שיתפתי אותה בנשיקה הראשונה שלי.. אז מה אם היא לא הייתה מיוחדת? או עם חבר שלי? זו נשיקה ראשונה ואין לי אפאחד לדבר עם זה עליו.. אבל זה היה ממזמן והיו לי עוד ועדיין.. לא סיפרתי לאמי.. גם לא לאבא אבל זה בגלל שאני נורא ביישנית ומביך אותי לדבר איתו על נושאים כאלה.. בשביל זה אמורה להיות אמא לא? ככ עצוב לי מהמצב הזה.. אני והיא גרות באותו בית לבד ואנחנו רק רבות.. היא לא מכבדת את הפרטיות שלי.. היא מציקה לי כל בוקר לקום מוקדם לבצפר למרות שאמרתי לה (וגם המחנכת והיועצת) לתת לי את האחריות והעצמעות לקום לבד.. ואם אני לא קמה אז בעיה שלי שאני אוכל את הצעקות. אם קורה מצב שאני לא הולכת יום אחד היא פשוט משתגעם! היא מצלצלת 30 טלפונים לאבא שיעיר אותי היא בוכה לי עושה תמוות.. הלו! יום אחד מה קרה כלוה בצפר די! אבל היא פשוט לא מקשיבה היא ככ תקועה בעצמה היא לא רוצה לתת לי עצמאות היא מפחדת שאני אהיה כבר עצמאית ואז לא אצטרך אותה יותר.. אני כבר לא צריכה אותה.. אני מסדרת את הבלאגן שלי, אני מסדרת לעצמי תתיק בצפר, אני אפילו מבשלת לעצמי (הייתי חייבת ללמוד כי היא לא יודעת לבשל - איזו אמא לא יודעת לבשל?!) אני -כבר- אחראית אני רוצה להיות עצמאית והיא פשוט לא נותנת לי היא חונקת וחונקת והיא לא מבינה שזה רק גורם לי להתרחק עוד יותר? אני ילדה חכמה , אבל אני לא משקיעה בלימודים, לא מספיק, הייתי רוצה מאוד אבל היא סופגת ממני את כל הכוחות אני לא יכולה אני פשוט לא יכולה. היא לא מבשלת היא לא מנקה תמיד יש כלים בכיור.. אאה סליחה - על השיש- היא החליטה שהיא שומרת בשר וחלב והרב אמר שאסור לשים כלים בכיור! אז הכלים על השיש (אותם היא שוטפת פעם בשבוע אם יש לי מזל) היא תמיד דוחפת אותי.. יש טיול משלחת בחופש הגדול ואני נורא רציתי ללכת.. אני לא אפרט יותר מידי רק שהם לא קיבלו אותי והיא פשוט לא מרפה היא נלחמת ונלחמת ודוחפת אותי יותר ויותר ואני כבר לא רוצה לנסוע! אני מודה שבהתחלה רציתי והיה לי נחמד, הקלה, שהיא זו שנלחמה בשבילי אבל היא לא מפסיקה אני כבר לא רוצה לטוס אני אומרת את זה לה אבל היא לא מקשיבה לי! היא זו שהוציאה לי תחשק... תמיד שרוצים משו ונחלמים עליו יותר ויותר אז רוצים אותו אפילו יותר כי הסיפוק שבלהשיג אותו הוא המטרה העיקרית. אבל אני כבר לא יכולה.. אני על סף קריסה.. אני כבר רציתי לעבור לפנינייה אבל אני לא יכולה להשאיר אותה לבד.. סבא וסבתא שלי נפטרו.. זו רק אני והיא... ואני לא יכולה להשאיר אותה לבד.. כמה דפוק זה חה-חה אבא התחתן.. הוא מצא מישהי ממש נחמדה שאני באמת אוהבת ומעריכה. למה היא לא יכולה למצוא את המישו הזה? אני מרגישה שבעוד כמה שנים היא תהפוך לנטל עלי.. אני אעבור דירה, אתחתן, אביא ילדים.. והיא? היא תמשיך לגור איתי? אני בוכה מהמחשבה.. ואני לא יכולה להשאיר אותה לבד.. ההורים התגרשו שהייתי בת שנתים אגב.. סבתא שלי גרה איתנו.. היא זו שבישלה, ניקתה, הכינה לי ארוחות, דאגה לי.. אבל היא מתה שהייתי בגיל 12.. והיא השאירה אותנו לבד. היא מעולם לא לימדה את אימי לבשל.. זו הייתה טעות מצידה.. היא שמרה מידי על אמא שלי ועכשיו זאת מנסה לעשות אותו דבר לי. אמא גרה איתה כל החיים.. כמה דפוק זה שאישה בת 40-35 גרושה פלוס ילדה גרה עם האמא שלה? תלויה בה? התקופה היחידה שהיא עזבה היתה כשהיא גרה עם אבא שלי 4 שנים בערך.. גם אבא אמר לי שהסיבה שהתגרשו הייתה שאמא שלי הקשיבה רק לאמא שלה.. היא הייתה שפוטה לכל מילה שאמרה וצידדה את אימה במקום את בעלה.. וכך היא ניסתה לחנך אותי.. אני בטוחה.. לא מתוך רוע.. היא פשוט לא מכירה דרך אחרת.. אבל לי היה את אבא שלי זה לא הצליח לה.. היא לא הצליחה לכבול אותי.. ובכל זאת.. למה אני מרגישה כלואה?

netahaa

New member
המשך..

אני כבר 4 שנים חיה בסבל.. לא שאי פעם הכל היה ורוד אבל עדיין.. היו דברים בסיסיים.. אוכל על השולחן, סדר ניקיון, לא הערכתי את סבתא.. כמה שהיא נתנה לי ועשתה למעני.. נכון היא לא היתה מושלמת, והיא עשתה המון טעויות עם אמא שלי, אבל היא אהבה אותי.. ואני זלזלתי בה לקחתי אותה כמובן מאליו והיא מתה לי.. האבן הכי יציבה שהייתה לי בחיים שלי מתה.. ואני בוכה.. אני כמו מטומטמת כותבת את זה ובוכה.. אז בהתחלה היא קנתה לי ג'נק פוד.. היו ימים שלארוחת צהריים אכלתי במבה.. השמנתי כמובן. עכשיו אני יודעת לסתום את הפה כשצריך אבל ילדה בת 12 שמבקשת אוכל ומקבלת במבה לא יודעת מה זה לסתום את הפה. אתם בטח שואלים רגע, מה עם אבא? איפה הוא נכנס לתמונה? טוב אז הייתי באה אליו פעם בשבועיים לשבת ו3 פעמים בשבוע אליו הביתה והוא היה מחזיר אותי.ככה זה היה הרבה מאודד זמן. הוא לא ויתר עלי ונלחם למשמורת שווה עם אמא שלי עוד כשרק התגרשו. אני מעריכה אותו אפילו יותר על כך שלא ויתא עלי והיה רוצה אותי רק פעם בשבועיים כמו כ"כ הרבה אבות. אם הוא לא היה חלק מהחינוך שלי אני לא יודעת איפה הייתי עכשיו.. אולי כמוה.. הוא יודע לבשל מצוין אפילו אבל בגלל שהיה מודע למצב אצל אמא הוא האכיל אותי יותר משהייתי צריכה (כנראה חשב שאני כמו גמל.. אוגרת אוכל ואז משתמשת בו קצת קצת חח).. אבל אז הייתי קטנה . וגדלתי הייתי זקוקה ליותר מרחב.. לא יכלתי לבוא אליו באותה תדירות כי גם לי התחילו חיים אחרים רכשתי חברות, יצאתי, התבגרתי.. ולפני כשנתיים הוא התחתן ועכשיו הוא גר בדרום.. ועדיין אנחנו מאוד קרובים... אבל הוא לא יכול לעשות הרבה.. לא ממרחק כזה. אני בת 16.. בגילי בדור שלי אני לא אמורה לדאוג לאוכל או אם אני יכולה להזמין היום חברים אלי אחרי בצפר כי הבית מבולגן.. ולא נעים שחברים חדשים רואים איפה את גרה.. אל תבינו לא נכון יש ימים שהבית נקי.. היא פשוט לא יודעת לשמור עליו.. אין לנו פח במטבח דאמטט אני לא גרה באוהל בדואי אני גרה בפאקינג רמת גן בבית קנוי לא מושכר ואני חייה קמו מסכנה.. האישה הזו קמצנית.. כואב לה לשחרר.. מבחינה כספית היא יכולה לפרוש עכשיו ולהיות מסודרת כל החיים.. אני אומרת אם יש קונים נכון? אז בסדר חוסכים קצת אבל מבזבזים אין לי מזגן בחדר ושנה שעברה פשוט ישנתי בסלון מרוב החום! אני שנתיים מתחננת למזגן.. הייתי צריכה שנתיים וחצי להתחנן למחשב.. שנה לשולחן מחשב ושנה לטלויזיה בחדר.. למה על הכל אני צריכה להתחנן? אני עכשיו מחפשת עבודה ואין לי בעיה לעבוד (כל עוד זה לא ישפיע על הלימודים שלי שגם ככה לא ממש מצטיינים) אבל פאקיניג יש לה כסף! אני לא יכולה לחיות בקמצנות הזאת! יש הבדל בין להיות קמצן לחסכן... הכי מצחיק זה שהיא המבוססת כספית וקמצנית ואבא שלי היה מעורער כספית מאז שאני זוכרת את עצמי והוא בזבזן גדול.. ואני? אני תקועה באמצע אני ככ מפחדת לצאת קמצנית בלי לדעת לחיות.. אבא שלי כמה שלא היה לו הוא תמיד נתן ואניתו אני זוכרת את כל החויות והוא לקח אותי כשהיייתי קטנה לבתי מלון ולגן חיות וסרטים ולא פחד להוציא עלי כשהיה לו.. הבעיה היא שלא תמיד היה לו.. אני לא יודעת מה תוכלו לומר שיוכל לעזור לי. מה שכתבתי הוא סיכום מאוד מזערי למה שקורה לי בחיים אני באמת שלא יודעת מה לעשות ואני באמת לא יכולה יותר היא לוקחת ממני את כל הכוחות אולי כבר הייתי מתאבדת ממזמן אם לא הייתי מספיק חזקה.. אני באמת איבדתי תקווה.. מה לעשות? =\

אל תאבדי תקווה!! ממש לא .

כתבת הרבה , אני מרגישה את המועקה שלך אבל מצאי אדם שאת יכולה לדבר איתו ולשתף אותו במה שאת מרגישה. נסי למצוא מה את כן יכולה לעשות שיתרום לשינוי בבית או ביחסים עם אמא שלך. למה את לא עוזרת לה לסדר את הבית? זה לא התפקיד הבילעדי שלה ואת לא ילדה קטנה , קצת עזרה מצידך תשמח את אמא שלך ואולי תקל עליה. את מבקשת דברים שמובן לך מאליהם שתקבלי אות - מזגן בחדר, מחשב, טלויזיה, יש ילדים שאין להם את זה. זה לא ברור מאליו שיש לך בית קנוי - יש ילדים שההורים שלהם גרים בשכירות. היא לוקחת את כל הכוחות? לא, את משקיעה שם את כל הכוחות,אני בטוחה שאת יכולה למצוא תחומי עניין שיעסיקו אותך ויתנו לך מקום וזמן של דברים אחרי - את יכולה להדריך בתנועת נוער, להתנדב עם קשישים, ללכת לחוג, אולי למצוא עבודה כבייביסיטר ולהרוויח מה שקלים לעמך? אל תהיי שלילית, אם כתבת ופרק, בטח את רוצה שינוי נכון? אז תתחילי לשנות אצלך - ותראי אם זה ישפיע על הסביבה (אני מאמינה שכן). בהצלחה

צימעס

New member
זו לא אחריות שלך.

את אומרת שאת חושבת על פנימיה אבל לא רוצה לעזוב את אמא לבד. אני חושבת שאם בפנימיה יהה לך טוב יותר, את לא אמורה להשאר בבית "בשביל אמא". חשבת על לעבור לגור אצל אבא? מצד שני - אני מסכימה עם דצמבר: זלויזיה ומזגן הם לא מאסט. לישון בסלון היא פשרה לא רעה. לגבח הכסף - מאיפה את יודעת על המצב הכלכלי של אמך? אני מעריכה שהיא במצב כ"כ טוב בדיוק בגלל החסכנות שלה (גם אם היא מוגזמת). נראה לי שאת צריכה לעשות לעצמך סדר בראש: יש נושאים בהם את מצפה לכל מיני דברים, ולא מקבלת. שם עדיף להשלים עם המצב, ולעשות מה שחשוב לך. (למשל - זה לא נורא אם את תבשלי פעמיים-שלוש בשבוע, או - הבית מבולגן ואת רוצה להזמין חברה? את יכולה להגיד לה "אפשר להפגש אצלי, אבל הבית הפוך. נצטרך קצת לסדר לפני שנשב"). יש נושאים בהם אין סיבה שתאפשרי לאמא שלך "לגנות בבך אנרגיה". שם כדאי שתלמדי איך לדבר עם אמא, ותלמדי לא להתרגש מה שהיא אומרת. (כמו הנסיעה לחו"ל. תגידי למורה שאת לא רוצה לנסוע ושלאמא שלך עוד נשארה האינרציה, ותראי בנושא סגור).

טלטוש

New member
קודם כל קבלי חיבוק עננננק

עכשיו אני רגע נכנסת לנעליים של אמא שלך ומנסה להבין אותה. אשה שמאוד קשורה לאמא שלה, התחתנה ילדה ילדה ואחרי שנתיים בעלה עזב אותה, השאיר אותה עם תינוקת ועם אחריות ענקית של גידול חינוך ודאגה לה. גם אני הייתי חוזרת לגור עם אמא שלי במצב כזה. ותחשבי, אשה צעירה עם תינוקת על הראש, כמה זה קשה לצאת ולהכיר גבר. לא כל אחד מעוניין לצאת עם חבילה שנקראת משפחה. קודם כל תני לאמא שלך את הקרדיט לא רק אבא שלך נלחם כדי להיות איתך בקשר, בשביל להלחם צריך צד שני, גם אמא שלך נלחמה. הטענות שלך הן לא טענות של אני מוזנחת - אלא טענות של דאגנות יתר. לגבי ניקיון הבית. לדאוג לניקיון זו לא רק העבודה שלה גם את גרה בבית, את יכולה לתת יד, לעשות כלים לפעמים ולסדר ואז לא תתביישי להזמין חברים הביתה. את אומרת שאמא קמצנית מאיפה את יודעת? את רק בת 16 מאיפה את יודעת כמה דם היא יורקת על מנת לגדל אותך על מנת שיהיה לה כסף לתת לך לבגדים ולבילויים שלך. את אומרת שאוכל חם את לא מקבלת בבית, בואי ואגלה לך סוד, אני גדלתי על צ'יפס שניצל וגולש שרוף. אמא שלי עבדה משרה מלאה מחוץ לבית כאשר היא היתה חוזרת הביתה בשעה חמש היא היתה סחוטה. לא היה לה כח לנקות ולסדר וכל שכן לבשל. אני למדתי להכין חביתות וללכת לקנות פיתה עם משהו בפנים, זה היה פתרון אדאלי. לגבי הסדר והניקיון בבית - זה ממש לא היה קיים. אני אישית הייתי די בטלנית ציפיתי ממנה לעשות הכל ואני לא עשיתי כלום. רק היום כשיש לי ילדים אני מבינה כמה היה לה קשה. כבר מהיום אני מלמדת את הילדים שלי לסדר אחריהם כדי שאני לא אצטרך לעבוד שתי משרות מלאות אחת מחוץ לבית ואחת בבית בשמירה על הבית וגידול הילדים. אני מאוד מקווה שעוד שנה שנתיים הדברים יראו לך אחרת ותביני את הקשיים שלה.

למעלה