היי. :)

היי. :)

אני דפנה, חדשה ועשויה להשתקע פה.
הגעתי לקולנוע וטלוויזיה יפניים דרך אנימה, מארצות המזרח האחרות טרם יצא לי לנסות. לפני כשעה סיימתי לראות את הפרק הראשון של Last Friends, קיבלתי ממנו את הרושם שזו תהיה סדרה מלאת קיטש ולא הרבה מקוריות אבל מותר מדי פעם להתמכר לאחת כזו, לא?
מי ראה ומה חשבתם? ובבקשה בלי ספויילרים מעבר לפרק הראשון!!!

kiCkiC

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

לצערי אני לא יכולה לעזור כי אני לא רואה את LAST FRIENDS, אבל אני יודעת שכמה פה צופים

תודה~

למה לא רואה Last Friends?
ומה את כן רואה? שכחתי לציין שיש לי גם עניין בעבודות של חברי להקת "אראשי". אני מאוד מחבבת אותם כהרכב מוסיקלי אבל הרבה יותר נהנית מהם כשחקנים (במיוחד מקאזונארי נינומייה). אני אומרת את זה בעיקר על סמך סרטי הקולנוע שראיתי עם כל חמישתם / עם נינומייה לבד, כי מסדרות הטלוויזיה שלהם לא יצא לראות יותר מדי. ראיתי את הפרק הראשון של Kimi wa Petto ודווקא לא אהבתי (לא מתחברת לסוג כזה של קומדיה), וגם את הפרק הראשון של Hana Yori Dango שדווקא מאוד מצא חן בעיניי (הזכיר לי את "בעל זבוב"
).

kiCkiC

New member
כרגע..

אני רואה את IN-SOON IS PRETTY הקוריאנית ואת HANA YORI DANGO היפנית... זו גם היפנית הראשונה שלי, ונראה לי האחרונה - אני לקראת סיום וממש ממש לא מצליחה להתחבר להומור והמשחק המוגזם של היפנים...

GnomeBubble

New member
לא יכלת לבחור סדרה יותר נוחה להתחיל איתה, אה?

ת'כלס, אני חייב להודות שלא אהבתי במיוחד את העונה הראשונה של Hana Yori Dango. אני הרגשתי שהיא היתה קצרה מדי ויצאה מפוספסת (מי שמכיר קצת את המנגה יודע שהם פספסו הרבה דברים טובים משם). בעונה השניה נתנו זמן לדמויות להתפתח וסוף סוף נוצרה כימיה ביניהן. אבל עדיין לא הייתי אומר שזה משהו מוצלח להתחיל איתו, בטח לא אם את מחפשת ריאליזם.

kiCkiC

New member
זה מה שהמליצו לי...

ועליה שמעתי הכי הרבה (ועל האנה קימי אבל לא בא לי עוד פעם בחורה שמתחפשת לגבר...) אם הרבה המליצו אז היא אמורה להיות מעין תדגם מייצג ליפניות לא?

ממש לא בהכרח.

יכול להיות שלבן-אדם שהמליץ לך יש טעם שונה משלך, חוץ מזה שגם אם הסדרה הזו מייצגת את המיינסטרים בטלוויזיה (למרות שמהקצת שראיתי אני לא חושבת כך), יכול להיות שאת פשוט לא מתחברת למיינסטרים. גם זו אפשרות.

kiCkiC

New member
אני מתחברת למיינסטרים בכל מקום אחר בעולם חחחח

כנראה שלא ביפן

GnomeBubble

New member
הסדרה מאוד פופלרית

אבל זה לא אומר שהיא טובה למתחילים. זאת סדרה שגם לי היה קשה להתחבר אליה בהתחלה, כי השטיקים הויזואלים שם לא עשויים בטעם טוב לדעתי (לא בעונה הראשונה - בעונה השניה זה כבר יותר נורמלי). הסדרה היחידה שהרגישה יותר מוגזמת ממנה בשבילי היתה נודמה
בכל מקרה, את צריכה לראות מה שאת אוהבת - לא את המיינסטרים. במיינסטרים היפני סדרה כמו גלילאו נחשבת למצויינת, למרות שאני לא מבין מה כל העניין כאן, חוץ מהחידות שעשויות לא רע - מכל בחינה אחרת הסדרה די עלובה. במיינסטרים המערבי, באותה המידה, גוקסן נחשבת לאחת מהטופ, כשלדעתי זאת בסך הכל סדרה בינונית. מצד שני, במערב לא מצליחים להבין מה היפנים התלהבו כל-כך מ-Hero ולמה היפנים לא מתלהבים מ-GTO כמו שאנחנו מתלהבים. בסך הכל אני לא חושב ש-Hana Yori Dango היפנית היא סדרה כל-כך מוצלחת. יש לה הפקה מאוד מושקעת ושחקנים טובים, אבל הם דפקו לגמרי את הסיפור של המנגה.

DanieLushka

New member
וואו את חייבת לראות האנה קימי $.$

היא פשוט קורעת מצחוק. גם nobuta wo produce ואולי גם תאהבי את my boss my hero. למרות שאני כבר לא לגמרי אובייקטיבית, אני כבר לא לחלוטין יכולה לקבוע אם מישהו שלא מתחבר לתרבות היפנית יאהב סדרה\סרט כמו שמישהו שכן. ._.

אליס241

New member
סידרה חזקה!

היי אני כרגע בפרק 4 ואני יכולה להגיד לך, שאין לי אוויר לנשימה .... זאת סידרה לא קלה כול כך , שמתעסקת בנושאים חזקים מאוד , אלימות ,וכו' כי כול פרט מגלה... אני נהנת מאוד כי זה תופס , אבל באמת זה סידרה לא קלה , תקחי את זה בחשבון . שהיה שבוע טוב , אם את צריכה עוד פרטים בכייף.

תודה!

הייתי שמחה לדעת מי הבמאי של הסדרה ומה הוא עוד עשה, ובאילו עוד מקומות מופיעות שתי השחקניות הראשיות. חיפשתי ולא מצאתי.

Magma99

New member
קצת מידע

השחקנית הראשית Nagasawa Masami שיחקה בסדרות אחרות מתוכן ראיתי רק את Dragon Zakura שזה כמו גוקסן לעניים. מורה, חבר כנופיה לשעבר שמנסה לגרום לחבורת סתומים להתקבל לטודאי (אוניברסיטת טוקיו היוקרתית) וגם ראיתי פרק של Proposal Daisakusen, יש פה אנשים שראו את הכל הם בטח יוכלו להביע דעה יותר נייטרלית אני באופן אישי לא אהבתי ולא התחברתי בשתי הסדרות היא משחקת יחד עם יאמאפי (Yamashita Tomohisa). ראיתי אותה גם בספיישל Romeo and Juliet רק בגלל שטאקי שיחק שם היא היתה דיי מעצבנת, וגם טאקי איכזב (הוא גם לא מופיע בשום דרמה רצינית בשנים האחרונות) השחקנית השניה Ueno Juri מדהימה ביותר!! ראיתי אותה רק ב-Nodame Cantabile אבל אם את מכירה את האנימה, על סטודנטים באקדמיה למוזיקה, הג'יי דרמה אפילו יותר קיצונית אולי הכי מטורפת שראיתי. היא משחקת את שם את נודאמה, בחורה מבולגנת ומוזרה עם אהבה גדולה לנגינה בפסתר ולסנפאי שלה (צ'יאקי-סנפאי) היא משחקת שם לצד Tamaki Hiroshi.

תודה רבה. ../images/Emo24.gif

Dragon Zakura נשמעת כמו עוד אחת מסוג הקומדיות המוקצנות שלא אתחבר אליהן. האנימה של Nodame Cantabile מעניינת אותי כבר כמה זמן, אני אעדיף להתחיל איתה ואז לעבור ללייב אקשן.

GnomeBubble

New member
מה יש לך נגדה?

אני חושב שב-Proposal Daisakusen היא ממש זרחה בכימיה שלה עם יאמאפי (הם כבר היו קודם חברי ילדות, בכל זאת), ובסך הכל היא הצליחה לשחק את התפקיד יפה מספיק בשבילי. מצד שני, אולי לגברים אין קריטריונים כל-כך גבוהים (ובכל זאת, אני לא בא ואומר שאיטו מיסאקי שחקנית טובה, למרות שב-Tiger&Dragon היא באמת מפתיעה לטובה) היא הצליחה לעצבן אותי קצת בחלק הראשון של Ganges Gawa de Butterfly, אבל זה בגלל הדמות ההזויה שנתנו לה לשחק יותר מאשר בגללה. כשהיא מפסיקה להיות בכיינית, היא ממש חמודה. מ-Ueno Juri לא יצא לי להתלהב בינתיים, בעיקר בגלל שראיתי אותה בנודאמה, שם היא שיחקה בעיקר גאג אחד מתמשך... אולי צריך כשרון בשביל זה, אבל אני לא נתפס על שחקנים עד שהם לא מצליחים לשכנע בתור שחקנים ולא בתור קומיקאים. אני מניח שאם אני אראה אותה בסדרה קצת יותר נורמלית הדעה שלי תשתנה, אבל אני חייב לומר שלא אהבתי את נודאמה מלבד המוזיקה. ודבר אחרון שאני לא מסכים איתך (כן, יש כאן הרבה
), אני לא חושב ש-DragonZakura זה גוקסן לעניים. זאת סדרה הרבה יותר טובה מגוקסן לטעמי. חוץ מזה שיש להם את אבה הירושי שאני מאוד אוהב, העלילה שם לא עומדת במקום, ויש הרבה יותר מתח ועניין מאשר בגוקסן. כן, זה לא GTO - זה היה יכול להיות טוב יותר, וכן הציניות של אבה שוברת שם לפעמים כל גבול והמורה שעוזרת לו (איך-שלא-קוראים-לה) לפעמים ממש מעצבנת, אבל עדיין, זה כל-כך הרבה יותר טוב מגוקוסן. זה לא שכל פרק אבה-סאן בא, מוריד את המשקפיים, זורק איזה משפט דביק לחלוטין ומפוצץ כמה גנגסטרים רנדומליים במכות

Magma99

New member
סדרה נחמדה

אני מניחה שבשביל הז'אנר Last Friends יחסית טובה יש גם כמה סצינות מעניינות פה ושם ולמרות שהמשחק של כולם נהדר (בעיקר אואנו ג'ורי.. לא להאמין שהיא שיחקה את נודמה. היא כמו בן אדם אחר לגמרי) עדיין מאיזשהי סיבה זה לא תופס איתי אני בפרק 4 וממשיכה, רק עכשיו המסרים מתחילים להתחדד. אני ממליצה על byakuyakou זאת סדרה שלא תוכלי להישאר אדישה אליה.

היי מגמה. ../images/Emo13.gif

אני זוכרת אותך מפורום מנגה ואנימה. את עוד בקטע? סך הכל Last Friends היא הג'יי-דרמה השנייה שלי. הראשונה הייתה "ליטר אחד של דמעות". אולי זה בגלל שבינתיים שתיהן היחידות שראיתי, אבל אני מוצאת הרבה דברים משותפים בין שתיהן בינתיים (מלבד נישיקידו ריו.
שאגב, משחק הרבה יותר טוב ב-Last Friends, מצד אחד זה הגיוני כי יש הפרש של שלוש שנים בין השידורים של הסדרות וזה מספיק זמן להשתפר, מצד שני התפקיד שלו ב-Last Friends הרבה יותר מורכב וקשה). סיימתי לפני כשעה את הפרק השני, עדיין יש לי בעיה נוראית עם הקצב שפשוט מהיר מדי, מנסים להפיל הכל בבום על הצופה וזה מאוד מנתק מהסיטואציות שקורות לדמויות. זה מורגש במיוחד ממערכת היחסים בין מיצ'ירו לסוסקה, שאם הייתה מפותחת יותר לאט זה היה הרבה יותר אמין והרבה יותר מפתיע. ב"ליטר אחד של דמעות", אגב, הקצב הרבה יותר איטי וריאליסטי, ולכן היה לי יותר קל להתחבר למה שקורה. חסרון שכן משותף לשתי הסדרות הוא מוסיקה בקטעים שלא צריך. יש הרבה סצינות שמנסות למתוח ולרגש ובפירוש אם הן היו נטולות פסקול, זה היה עובר הרבה יותר טוב. שוב, זה יוצר לי אצלי ניתוק נוראי. אבל החסרון הכי גדול לדעתי ב-Last Friends בינתיים הוא השימוש בסטריאוטיפים של נשים לסביות, נשים סטרייטיות וגברים סטרייטים. לא הייתי חושבת שסדרה שיוצאת בימינו תשתמש באיפיוני דמויות כ"כ מעליבים ועוד ישנים. מצד שני, הנושא הזה מספיק קרוב אליי ומעניין אותי כדי לרצות להמשיך את הסדרה. על אף הקלישאות והסטריאוטיפים, היוצרים כן הצליחו ליצור דמויות להיקשר אליהן ולדאוג להן. תודה על ההמלצה על byakuyakou, תוכלי לתת קצת מידע על הסדרה? ואם אפשר, אשמח לקבל עוד המלצות לדרמות (לא משנה מאיזו מדינה) בנושא גייז. ידוע לי על הלייב אקשן ל-Love My Life (מנגה כ"כ ריאליסטית ומתוקה!!! אחת האהובות עליי), ששוכב אצלי על המחשב ומחכה שאראה אותו. :)

למעלה