היי

shir an

New member
היי

נעים מאוד אני חדשה פה. יש לך אזרחות צרפתית. קראתי כל מיני מאמרים וכתבות ורצית לדעת כמה פרטים בנושא הגירה. בגלל שאני בעלת אזרחות אירופית מה היתרנות שיש לי? או בכללי אם משהו יכול לפרט את ההטבות של האזרחות תודה רבה :)

Finlandia2

New member
שלום...

אני ממליצה שתכווני למדינה מסוימת ותוכלי לקבל תשובות מדוייקות יותר. כידוע, יבשת אירופה רחבה.

shir an

New member
יש לי כמה

אפשריות. אירלנד? הולנד? איטליה שכמובן אני רוצה לברר לגבי אונ' ואם הם התואר מוכר בארץ... אבל זה הכיון

TrigATUSA

New member
אין לך "יתרונות"

כמו שכבר כתבו פה בפורום 1000 פעמים, יש לך את הזכות לגור ולעבוד ללא הגבלה במדינות האיחוד למצוא מישהו שיעסיק אותך זה כבר סיפור לגמרי אחר

Finlandia2

New member
בעיקרון, בכל מדינות השייכות לאמנת שנגן

את יכולה לעבוד וללמוד, ללא קבלת אישורים מיוחדים. בכל מקרה, לא ברור לי מכוונתך, האם את רוצה ללמוד או לעבוד. קחי בחשבון, כי ישנן מדינות שאת נדרשת לשלם בהם שכ"ל, כפי שדורשים מאזרחיהם. המלצתי אם הלימודים הם העיקר, תתחילי לעשות בדיקות לגבי פקולטות רלוונטיות ותנאי קבלה. אם את לא שולטת בשפה המקומית כגון: איטלקית את צריכה לעשות השלמות של שפה, במידה והתואר אינו נלמד באנגלית. בקיצור, המון עבודה הכנה לפניך, דרכך חופשייה יותר מאחרים במובן של אשרות שהיה ו/או עבודה. בהצלחה..

TrigATUSA

New member
אין שום קשר לשנגן

אמנת שנגן היא אמנה הקשורה לביקורת גבולות וויזות שהיה, בעיקר לתיירים, ואין בינה לבין ההסכמים על מגורים באיחוד שום דבר למשל - בריטניה ואירלנד אינן בשנגן, ובכל זאת הן חברות באיחוד ומאפשרות למחזיקי דרכון של מדינה באיחוד לגור ולעבוד בהן

Nobilis

New member
רק בהערת אגב קטנה...

בריטניה ואירלנד חתומות על הסכם השנגן, ומיישמות חלקים ממנו (לדוגמא - השתתפות בחלק ממערכות המידע שהסכם השנגן יצר). הן לא מיישמות (ברשות, כמובן) את החלק בהסכמים שנוגע להסרת הגבולות.

TrigATUSA

New member
בשפת הדיבור הנפוצה כשאומרים מדינות שנגן

הכוונה לאיחוד הגבולות שהאמנה ייצרה התשובה היא כללית, ובתור כזו לא מתייחסת לכל הדקויות והיוצאים מהכלל, שאם הייתי מפרט אותם, אולי הייתי מראה עצמי כחוכם גדול, אבל זה לא היה ממש לטובת העניין (הידעתם שמונקו אינה חתומה על האמנה ולמרות זאת מעורבת ביישומה? הא - איזה פרט מרתק)

Nobilis

New member
אה, אבל זה בדיוק העניין...

אני חוכם גדול
וקצת יותר ברצינות - חשבתי שזה פרט מעניין. אם טעיתי - מצטער

למעלה