היי

a n i 2 1

New member
היי

אני לא ממש יודעת אם תוכלו לעזור לי. אני בת 21, באה מחברה דתית סגורה (אבל לא חרדית) ומאוד חמה ו"תומכת", נשואה+1. הסיפור שלי הוא שאיבדתי כל אמונה ורצון להשאר בכבלי הדת ואני רוצה (יחד עם הילד) לעזוב הכל (משפחה וחברה). בגלל המקום שממנו אני באה, אני לא יודעת איפה אמצא את עצמי, כי נדמה לי שגם בחוץ אין כלום ובכלל אני נורא מפחדת מה"לבד". לא יודעת עם מי אפשר לדבר. אולי יש כאן מישהי שעברה תהליך דומה?

יש

הרבה אנשים פה. אולי רובם המכריע שעברו ועוברים דברים. תרגישי בבית למרות שלכל אחד יש סרט משלו. יש סרטי פעולה ויש סרטי אימה יש אנימציות יש דרמות יש מדע בדיוני ויש קומדיות העיקר שיש פופקורן לנשנש, אמונה שהכל יהיה בסדר וחיוך.

Sonic hedgehog

New member
לא ממש יכולה לעזור

מכיוון שבאתי מרקע שונה ולא נאלצתי לצאת אחר שכבר הייתה לי משפחה, אבל אני בטוחה שיש פה כאלה ואני יכולה לסייע בזה שההודעה עוד תהיה למעלה כשיגיעו.

rigoletto111

New member
ברוכה הבאה, מקווה שהמסרים שתקבלי יסייעו לך

אם קיבלת הרבה מסרים, הייתי מציע לך להזהר במסירת פרטים בעיקר לאנשים שאינם נמצאים בפורום זמן רב, ואולי הם מתחזים. בררר למשל היא בסדר...

L i k o

New member
מבלי להכיר אותך ורק על סמך שורות בודדות שלך -

האם את בטוחה שהבעיה המרכזית שלך זה הדת, ולא מערכת היחסים שלך עם בעלך? מהשפה שאת משתמשת בה אפשר לשים לב שאת מרגישה מעין בכלוב או בבית סוהר - "כבלים", "בחוץ" וכו'. האם הדת היא הכלא שלך או המסגרת החברתית הצרה (המשפחה) והרחבה (יישוב, קהילה) הם אלה שגורמים לך לתחושת בית הסוהר? מה שבטוח שאת לא יכולה לזניח את המצוקה שלך - התייעצות עם איש מקצוע יכולה לעזור. אי אפשר לדעת איך תסתדרי מחוץ למערכת שאת נמצאית בה כרגע - זה תלוי בהרבה מאד גורמים. רק מי שמכיר אותך יכול לענות לך על זה. בכל מקרה אני חושב שיש לך מזל שהתעוררת בגיל מוקדם יחסית. מקווה כי כאן תמצאי אוזן קשבת. ואל תתני את הפרטים שלך לאף אחד מבלי לשאול את המנהלים (עכשיו או לשעבר) אם מדובר באדם שאפשר לתת בו אמון!!! בהצלחה!

../images/Emo45.gif

אני מסכימה עם ליקו שאת צריכה לבדוק היטב מה המניעים שלך. קחי בחשבון שאם את עוזבת זה אומר קודם כל לעזוב את בעלך ולהשאר לבד עם הילד וזה לא דבר קל בכלל (מנסיון) אז לפני שאת מחפשת איך לעזוב את הכל את חייבת לברר לעצמך למה?! ואין יותר מדי מה לחפש בחוץ כך שאם הסיבה היא שאת מחפשת מקום מפלט אני הראשונה שאעצור אותך.

למעלה