היי :)

MichelleLev

New member
היי :)

אני הדס/מישל, בת 16. כתבתי קטע העוסק בהתמכרויות. אשמח לתגובות בונות ותומכות. גשם חזק בחוץ. אני אוהבת גשם, אבל משום מה, עכשיו הגשם אינו עושה לי טוב. הוא יורד על העיר וגורם לכל להיראות בדרך אחרת, שונה, עצובה יותר. הצבעים נעשים כהים ועצובים יותר, צבעים מדכאים. הריח הטוב שמגיע יחד עם הגשם כבר אינו מיוחד. הגשם הזה מעלה לי זכרונות מהעבר שאינני אוהבת. הוא גורם לי לרצות ללכת לישון, ולא להתעורר יותר לעולם.

MichelleLev

New member
חלק 1א.

קוברת את ראשה בכרית ובוכה. מניחה לדמעות לזלוג ללא הפסק, להרטיב את הכר ולנקות את נשמתה. "איך יכלתי להיות כ"כ טיפשה? להאמין שמשהו באמת הולך לקרות?" "הרי זו אני! אני. הילדה הטיפשה, הילדה המכוערת שאף אחד לא אוהב." לוחשת ובוכה. לוקחת עוד לגימה מהמשקה המר. מר ככל שיהיה, היא אוהבת את הטעם. מזכיר את טעם החיים - מר, אך טוב ומסחרר. היא קמה מהמיטה וניגשה אל חלון הזכוכית המכוסה כולו בטיפות קטנות של מים. הרגשת הסחרור מתחילה. "אני כ"כ אוהבת את ההרגשה הזו," היא חושבת, "שגורמת לרצות לקפוץ, לרוץ, לדהור אל החופש." עוד לגימה. "ולמה לא, בעצם? מה רע בלצאת החוצה ולהירטב עד לשד עצמותיי ולתת לטיפות לנקות ממני את ההרגשה המגעילה הזאת?" עוד לגימה. "אולי אפילו אראה אותו בחוץ. אולי בדיוק עכשיו הוא החליט לצאת לטיול בגשם?" אוחזת בבקבוק הכחול ויוצאת מהבית, אל הגשם, לדהירה אל החופש שכבר מזמן לא היה לה.

MichelleLev

New member
חלק 2א.

המראה. היא משקפת את הכל, הכל - כמו שהוא. הדברים היפים הם יפים בה, והמכוערים – מכוערים כמו שהם באמת. החדר הגדול משתקף בה, חדר נאה דווקא. קירותיו לבנים וסדוקים, המיטה גדולה, סדיניה מבולגנים. חלון הזכוכית פתוח, וטיפות מים גדולות נכנסות דרכו ומתנפצות על רצפת העץ. אך המראה אינה מתארת את הדברים היפים לבדם. היא הרי מתארת את הכל כמו שהוא, מכוער ככל שיהיה. היא לא תעלים את הילדה שעומדת במרכז החדר כמעט עירומה, ומסתכלת על חלקי גופה בזעזוע. היא אינה ילדה יפה. שיער קש, בהיר ושרוף מכסה את פניה, שאינן יפות כלל גם הן. וגופה, סיוט בפני עצמו. ארבעים ושישה קילוגרמים שלמים עומדים מול המראה, שאינה מטיבה עם הרגשתה. "עד מתי?!" היא זועקת, מושכת בחוזקה בשיערה ומטיחה את ראשה בקיר. נופלת על הרצפה, מפרכסת. מלחמה קשה מתרחשת בתוכה. בין ההיגיון לרצון. אך הרצון ניצח. יותר מגעיל מהקאה אחרי שתייה של אלכוהול. יותר מבחיל מהקאה אחרי רכבת הרים מפותלת. היא ניצבת שוב מול המראה, נוגעת בבטנה, עוברת לירכיה, ושוב אל הבטן. "להוריד את זה.. להוריד.." היא ממלמלת, אחוזת טירוף, שוטפת את פניה ואת פיה, נועלת נעלי ספורט, ויוצאת מהחדר. היא לא הספיקה לפתוח את דלת הכניסה אל הבית, וכבר שומעת את קריאותיה העצבניות של אימה: "לאן את יוצאת בגשם הזה?" "לרוץ." היא עונה בפשטות ואינה מחכה לתשובה.

MichelleLev

New member
חלק 1ב.

היא מהלכת ברחובות כמתה, שיערה מכסה את פניה וריח חריף בוקע מפיה. הבקבוק הכחול מתנדנד בידה הימנית שאוחזת בו בחוזקה. קר. הגשם אינו פוסק מלרדת, להיפך – הוא מתחזק ומספיג את בגדיה במים. היא מגיעה לפארק המקומי, הרבה דשא שמצדדיו דרך אבן. היא לוקחת עוד לגימה מהבקבוק. בזווית עינה היא רואה ספסל עץ ישן, והיא צועדת אליו, מתנדנדת מצד לצד כאילו עומדת ליפול בכל רגע, ולבסוף מתיישבת. בגדיה ספוגים מים, וקר לה. אבל זה לא כ"כ נורא, אחרי הכל יש לה את הבקבוק הכחול שיעזור לה. הוא מחמם את גופה, הוא מנחם אותה בשעת צרה, ובזמן האחרון הוא מנחם אותה כל הזמן. היא מתכנסת בתוך עצמה. הכל מסתחרר, ומאז שיצאה מביתה ההרגשה התחזקה והשתפרה עם כל לגימה נוספת. הוא תמיד יהיה שם לצידה, מונח מתחת למיטתה, מחכה לעזור לה בשעה שחורה, כמו זו שעכשיו. מהרגשה רעה שאליה מתלווה הרבה בכי, הוא הופך הכל להרגשה של חלום, שעוזרת לחשוב בזווית מציאותית, מלווה בטיפות הגשם המקפיאות שחודרות אליה מבעד לבגדיה, מבעד לגופה, אל נשמתה. היא שוב דומעת. היא שוב בוכה. כשחושבים על זה, הדבר היחידי שיש לה בעולם זה הבקבוק. לאף אחד אחר לא אכפת ממנה. הוריה אף פעם לא בבית, חברים אין לה בכלל. לא באמת. וגם לו לא אכפת. עוד לגימה. ועוד אחת. אסור לה לחשוב עליו, אסור! מתחיל להיות קר. עוד לגימה. "שיעביר כבר את ההרגשה המחורבנת הזאת!" היא תמיד ראתה אותו עובר ליד הכיתה שלה. או בלב ביה"ס, מדבר עם חבורה של אנשים. היו לו הרבה חברים, ואם לומר את האמת היא מעולם לא הבינה מדוע, בדיוק כמו שלא הבינה מדוע התאהבה דווקא בו... "שזה יעבור..." היא ממלמלת לעצמה ושותה עוד. כבר חצי בקבוק סיימה. והיא מתחילה לצרוח. ולצרוח. ולצרוח. היא תופסת בשיערה ומושכת בו כאחוזת טירוף. העוברים היחידים בפארק היו זוג זקנים שהלכו לאיטם תחת מטריה גדולה וצבעונית, שלובי זרועות, מנסים ליהנות משלוות הגשם. עם צרחותיה שלא פסקו הם נעצו בה מבטי תדהמה ורחמים. היא השיבה מבט, מחרישה את הצרחות. ראייתה מטושטשת, אבל היא יודעת שמבטיהם שקועים בה. "אל תסתכלו עליי!!! לכו מכאן!" צרחותיה התחדשו בשניה. "תנו לי לבד! לכו כבר!!!" מיד הסתובב הזוג המבוגר והמשיך בדרכו, מותיר את הנערה לבדה, שוב.

למעלה