היי

b0redavid

New member
קניתי אתמול דיסק, זה חדש..

השני של
Tenacious D
להקת הרוק הטובה ביותר בעולם!
ג'ק בלאק = שליטטתהה!!!!!111

EdisonGirl

New member
לא פייר! גם אני רוצה להשוויץ!

קניתי ת'סאונדטראק של "רקוויאם לחלום"
ושל "רוצחים מלידה"
יאאאאאאאמי!!!

אדיסון! אני צריכה לתחקר אותך קצת....

מה את עושה כרגע בחיים? את לומדת? אם כן מה ואיפה? את יכולה גם לענות במסר! (את לא חייבת כמובן אבל אני אשמח!) תודה

EdisonGirl

New member
ה"צריכה" הזה לא נשמע טוב ../images/Emo3.gif

אני לומדת פסיכולוגיה וביולוגיה באו"פ, ועושה עוד אלף ואחת דברים אחרים.. :) למה?

סתם כי עניין אותי...

והיה נראה לי שיש לנו תחומי עניין משותפים וצדקתי (בקשר לפסיכולוגיה..), ואני בשלבי חיפוש מה ללמוד וחשבתי שאולי תגידי שאת לומדת איזה משהו שעוד לא חשבתי עליו או לא ידעתי על קיומו... אז מה את אומרת?איך ללמוד שם? קשה? כדאי? אמרו לי שאין כל כך תנאי קבלה..זה נכון?

EdisonGirl

New member
על חקר המוח שמעת? :)

כי זו המטרה הסופית של השילוב הזה. קודם כל, אכן, לאו"פ אין תנאי קבלה. דרושה אנגלית ברמת פטור, אבל רק לקראת הקורסים המתקדמים. לא דורשים את זה קודם, ולכל קורס יש דרישות\המלצות משלו (שהן, בד"כ, קורסים שצריך\כדאי לעבור קודם, ויחידות בגרות במתמטיקה\כימיה\פיזיקה בקורסים רלוונטים, אבל לא יבדקו את זה... זו בעיקר המלצה). חוויית הלמידה שם וההתמודדות עם החומר והמטלות היא אינדיווידואלית לגמרי. אני יכולה לתאר לך פחות או יותר איך קורס ממוצע הולך- את מקבלת בדואר את כל החומר בחבילה ארוזה (ומרגשת..
). החומר מכיל: ספר(י) לימוד [ונספחים], חוברת קורס (עם הדרכות, לוח סמסטר, מטלות שאת נדרשת להגיש, הכנות למבחן) ולפעמים עוד כל מיני דברים (דיסקים, וידיאו, ערכות מסוימות, שחלקן מתקבלות בהשאלה). כמעט לכל קורס יש אתר משלו באינטרנט, שמכיל אמצעי עזר נוספים, פורום (שאפשר לשאול בו שאלות ולהתייעץ לגבי החומר והמטלות, ועניינים טכניים), צ'אט, מבחנים לדוגמא ועוד. לקראת תחילת הסמסטר את מקבלת לוח מפגשים ורשימת סטודנטים שלומדים איתך (ברחבי הארץ), שמאפשרת לך ליצור קשר עם סטודנטים אחרים אם הם איפשרו זאת. עכשיו, את יכולה לבחור בזמן ההרשמה בין הנחיה רגילה = 6-8 מפגשים במשך הסמסטר, להנחיה מוגברת = בערך 12 מפגשים בסמסטר. בסה"כ יוצא שאת צריכה ללכת ללימודים פעם בשבוע או פעם בשבועיים למשך שעתיים-שלוש. רובה המוחלט של הלמידה מתבצע באופן עצמאי- הבית (או כל מקום שתבחרי בו) הופך להיות הקמפוס שלך, וספרי הלימוד הם המורים. לכל מנחה יש שעות הנחיה פעם בשבוע, כך שאם יש לך שאלות ואת מעדיפה לשמוע קול אנושי, יש לאן לפנות. בלוח הסמסטר שאת מקבלת יש חלוקה סכמטית של חומר הלימוד ע"פ שבועות. כתוב לך מה את צריכה להספיק ללמוד כל שבוע ומועד הגשת המטלות. בכל יחידה\פרק יש לך רשימת יעדים בראשה (= מה נדרש ממך לדעת עם סיום למידתו) וסיכומים קצרים. זהו בערך. אני, אישית, מאוד אוהבת את שיטת הלימוד הזו!! חסרה מן הסתם חוויית הקמפוס, אבל אני לא אהבתי מסגרת לימודית ותמיד העדפתי ללמוד לבד, כך שלי הסידור מתאים.. :) (אם את בכל זאת רוצה אותה, תמיד אפשר ללכת ללמוד במכללת רמת-גן...). ומי שרוצה- יכול להשיג חברה. לי זה קרה אפילו בלי שרציתי..
נדרשים אחריות, משמעת והתמדה גדולים יותר מבאוניברסיטאות "רגילות", אבל לי יש בעיה באלה, ואני מצפה מעצמי לה-מון, ולכן דווקא מסגרת כזו נראית לי מצויינת לרכוש את הכישורים האלה. בואי נאמר ככה, אם את מסיימת תואר באו"פ, ההתמודדות שלך עם תואר שני תהיה עבורך הרבה יותר פשוטה- זה א'. וב'- זה אומר באופן מיידי שיש בך את כל הכישורים המנטליים והלימודיים הנ"ל... שרק מתפתחים עם הזמן, את יודעת, בעקבות האימון שהם מקבלים במסגרת הזו..
חוצמיזה, אני מאוד בעד לעודד את קיומה של אוניברסיטה, ברמה גבוהה+, שדורשת ממך כל-כך הרבה, ובכל זאת מסכימה לקבל אותך אליה ללא שום תנאים. כך זה צריך להיות! כל תלמיד מקבל הזדמנות. מי שלא יכול- פשוט נושר. אף אחד לא יעיף אותו!
וואו, עשיתי לך אשכרה תמצית או"פ חחחחח אם יש לך עוד שאלות, אז... לא, לא יכול להיות שיש לך עוד שאלות!
מה דעתך עד כאן? :)

וואוו ../images/Emo178.gif

איזה חמודה! נשמע מפתה אבל אין שום סיכוי בעולם שאני אלמד לבד (כאילו בלי כיתה, מורה וכל זה..) אני צריכה שידביקו אותי לכיסא. מה גם שאני חייבת חיי חברה פעילים. ואני ממש רוצה את חווית הקמפוס וכל זה... לא נראה לי שזה מתאים לי למרות שתמיד בסופו של דבר אני לומדת את החומר לבד (קשה לי להתרכז בכיתה, ואני מעדיפה ללמוד לבד את החומר ולא שילמדו אותי, כאילו להגיע לבד לתשובות.. ), אבל אני חייבת מסגרת (במקרה הזה המסגרת זה המכללה/אוניברסיטה) אם לא אני הולכת לאיבוד.. אני אחשוב על זה בכל מקרה. תודה נשמה! :)

EdisonGirl

New member
יש את מכללת רמת-גן..

אבל צריך לשלם שם בנוסף דמי מכללה, בשונה משלוחות רבות אחרות של האו"פ.. you're welcome!

למעלה