היי...

blue sheep

New member
היי...../images/Emo9.gif

אני חדשה.
אממ... קוראים לי דנה... אני בת 11...
אני חולה על הביטלס (!!!)... ומוסיקת רוק...
אני אובחנתי כמחוננת ואני משתתפת בפרוייקט רמה למחוננים...
אני מקווה שאני אשתלב... וזהו.

lupoN

New member
את נשמעת על הכייפק../images/Emo42.gif../images/Emo39.gif../images/Emo140.gif../images/Emo13.gif

slallum

New member
הה

אני יותר חכם! לא רוצה!
והנה לך 2 חידות =] תרנגולת וחצי מטילה ביום וחצי ביצה וחצי. כמה ביצים תטיל תרנגולת אחת ביום אחד? (זה לא חידה מתחכמת) יש לך 2 כוסות - באחת יש תה ובאחת יש קפה. את לוקחת כפית מהקפה ומערבבת בכוס תה, לאחר מכן את לוקחת כפית מהתה (שבתוכו יש גם קצת קפה) ושמה בכוס קפה. מה יש יותר? תה בכוס קפה או קפה בכוס תה? בהצלחה :)

n s 92

New member
אוקיי, הנה הסבר-

1 - עכשיו כשאני חושב על זה יותר לעומק אז 1: אם נכפיל את הכל נקבל שבשלושה ימים שלוש תרנגולות מטילות שלוש ביצים, כל זה חלקי שלו יוצא שתרנגולת אחת מטילה ביום אחד ביצה אחת. 2 - אותו דבר: ניקח את הדוגמא הכי פשוטה, שבקפה יש כמות של כפית ותה יש כמות של כפית, אם נעביר כפית מהקפה לתה אז בתה תהיה אותה כמות של תה וקפה וכשנעביר בחזרה אז זה יהיה אותו דבר.

Ghostmize

New member
גם אני חשבתי כמוך בהתחלה

לגבי השאלה הראשונה, אבל זה לא נכון, כי אם תרנגולת מטילה ביצה אחת ליום, אז 3 תרנגולות מטילות 3 ביצים ליום, וב3 ימים יהיו 9 ביצים ולא 3 כמו שאמרת. :) אז זה כן שליש ביצה ליום.

Ghostmize

New member
אני אנסה שוב להסביר

בעצם יש 1.5 מכל דבר? מכפילים ב2, מותר כי זה כמו יחס, יוצא ש3 תרנגולות | | | מטילות 3 ביצים O O O ב3 ימים ראשון שני שלישי עכשיו נלך הפוך, כמה ביצים צריכה להטיל כל תרנגולת כדי שבסוף 3 ימים יהיו 3 ביצים ? יענו (3 תרנגולות כפול X ביצים ליום) כפול 3 ימים = 3 3x*3=3 3x=1 x=שליש

Ghostmize

New member
ביצה אחת?

עם 1.5 תרנגולות מטילות 1.5 ביצים אז תרנגולת אחת מטילה ביצה אחת... זה מתמתטיקה בעצם אם ההנחה שתרנגולת מטילה ביצה אחת ליום, אז עוד חצי ממנה תטיל חצי ביצה. עכשיו, אם אתה הולך לפי ההיגיון אז אין תרנגולת וחצי, ואין ביצה וחצי. ותרנגולת מטילה מי יודע כמה ביצים ביום... לגבי השאלה השניה, אולי אותו דבר?

Ghostmize

New member
אה לא קראתי טוב את החידה

קראתי "ביום" במקום "ביום וחצי" אבל נדמה לי שזה אותו פתרון, אם אתה מכפיל כביכול את הכל יוצא לך ש3 תרנגולות מטילות ב3 ימים 3 ביצים, זה אומר שכל תרנגולת הטילה ביצה ליום.

lupoN

New member
שאלה 1 - הסבר ארוך ארוך + בדיחה

אם
תרנגול וחצי מטיל
ביצה וחצי ביום וחצי אז
תרנגול אחד מטיל ביצה
אחת ביום וחצי (ו"חצי תרנגול" עושה חצי מזה [1/2 ביצה], כך שהצירוף של שניהם [1/2+1] היא הטלה של ביצה וחצי ביום וחצי) או לחלופין,
תרנגול וחצי מטיל
ביצה אחת ביום אחד (היחס בין יום ליום וחצי הוא שני שליש, ואז קיבלנו שני שליש הספק של תרנגול וחצי) אבל שואלים אותנו לגבי הספק של
תרנגול אחד ביום אחד - - - אז - - - כבר אמרנו שהיחס בין יום ליום וחצי הוא שני שליש? נשתמש בזה שוב ומכאן
שתרנגול אחד מטיל 2/3 ביצה ביום אחד (וחצי תרנגול יטיל חצי מזה, שזה 1/3, כלומר הצרוף של שניהם ביום אחד ייתן הטלת ביצה אחת, וביום וחצי עוד חמישים אחוז מזה, כלומר ביצה וחצי. זהו ההסבר הכי ארוך שיכולתי למצוא. אם הוא נכון או לא, זו כבר שאלה מסוג אחר
אני לא תרנגול
(וזה כבר מבדיחה אחרת) ואם כבר מדברים על תוכים ובדיחות, אהמממ: שלושה בנים עזבו את בית אימם והצליחו מאוד בעסקיהם. לאחר זמן מה, שלחו שלושתם מתנות לאימם. כאשר נפגשו שלושתם, סיפרו זה לזה מה כל אחד קנה לאמא: הבן הראשון אמר:
"קניתי לה בית ענקי ומפואר." הבן השני אמר:
"קניתי לה פורשה חדישה עם נהג צמוד." הבן השלישי אמר:
"אתם יודעים שהדבר הכי אהוב על אמא הוא לימוד תורה, והרי היא כבר לא רואה כל כך טוב, אז קניתי לה תוכי שיודע לדקלם את כל התורה. היא רק צריכה לבקש את הפרק והפסוק, והוא יתחיל משם. התוכי אומן על ידי 12 רבנים, שהיה עלי לשלם לכל אחד מהם 10,000 דולר, פלוס תרומה חודשית של 100,000 דולר למשך 20 השנים הקרובות, ואחזקה שוטפת של התוכי - כולל שיעורי שינון - בעלות של 1,000 דולר לחודש עד יום מותו, שייבדל לחיים ארוכים." לאחר חודש קיבלו השלושה מכתב תודה מאימם: "בניי היקרים, תודה על מתנותיכם."
המכתב למוישלה: "מוישל'ה, הבית שקנית לי גדול מדי בשבילי. אני משתמשת בחדר אחד, אבל עדיין צריכה לנקות את כל הבית"
המכתב ליוסל'ה: "יוסל'ה, אין לי לאן לנסוע במכונית שקנית לי, והנהג כל הזמן מסתובב לי בין הרגליים."
ולחיימק'ה: "חיימק'ה שלי, רק אתה יודע מה ישמח את אמך הזקנה. העוף היה כל כך טעים!!!" שלכם,

Ghostmize

New member
../images/Emo62.gifאתה צודק נראה לי-ועוד חידה../images/Emo70.gif

בלי להכפיל אותה לפני כן ב2, כלומר (1.5 תרנגולות כפול X ביצים ליום) כפול 1.5 ימים = 1.5 יוצא 2.25x = 1.5 ואז x=2/3 כמו שאתה הגעת... ואני מניח שהסיבה לכל התוצאות השגויות היא כי כשהכפלתי ב2 הכפלתי את כל המשוואה, וכנראה זה לא נכון מבחינה מתמטית יש להכפיל/לחלק רק שני משתנים כל פעם ולהשאיר אחד מהם לא תלוי כמו שאתה עשית.
ואולי כבר יגיע מפרסם החידה וייתן את הפתרון
והנה חידה דיי קלה אבל חמודה
איך בןאדם יכול להיות הסבא של עצמו

למעלה