היי
חדשה

היי ../images/Emo9.gifחדשה

אולי קצת מאוחר מידי להצטרף... (תראו מה התאריך...) אבל נכון לעכשיו - כל דבר שיחליף את מה שאני אמורה לעשות (ללמוד היסטוריה) יתקבל בברכה
אז... אני נעם, בת 16 וחצי ו... זהו
יש למישהו דרך איך להתחיל ללמוד?
בוקר טוב

!Welcome../images/Emo140.gif../images/Emo108.gif

אני רינת, בת 15 וחצי מר"ג. להלן הוראות כיצד להתחיל ללמוד: לקחת את מחברת היסטוריה ושאר סיכומים, לכבות את המחשב, להפסיק את המוזיקה לכונן ת'תחת טוב טוב על הכסא ופשוט להתחיל לקרוא לאט לאט.. חחחח סתם. רציני? דברים שקשה אפשר לסכם או משהו.. תחשבי על זה שיש לך רק יומיים... ויום חמישי זה היום האחרון שתשמעי ת'מילה "היסטוריה" לשנה.. רק המחשבה הזאת נותנת לי המון מוטיבציה!.

אוף...

זה מייאש אני מחפשת היגיון של רצף כלשהו בחלק מהמקומות הוא קיים ובחלק פשוט לא
אם זה היה עניין של היגיון וחשיבה, הייתה מוטיבציה. אבל זה פשוט לזכור בע"פ. לבלוע היום להקיא ביום חמישי במחברת הבחינה וזהו... כ"כ מיותר לדעתי מבאס לחשוב שהיסטוריה כן יכולה להיות מעניינת וחשובה - והיא גורמת מין דחייה כזאת בגלל השיטה שבה מלמדים.... רק אני ככה?

DanieLushka

New member
לגמרי ../images/Emo45.gif היסטוריה זה אחד הדברים

שאני יותר אוהבת, וחבל לי שמלמדים אותו בצורה כל-כך עלובה + נושאים עלובים. \: וואו, שנות ה20 וה30, כל-כך מעניין.

../images/Emo203.gif גם אני חושבת.

כאילו יש לי אחלה מורה, באמת, אבל לא יכלו להוריד איזה ספר לבן אחד מהמיקוד? את שלושתם לדחוף לנו?
שנות ה30 זה הכי קל...שנות ה20 גם אבל אני לא זוכרת הכל. [טוב בר, לחזור ללמוד
]

דווקא הספרים הלבנים...

זה דווקא נושא לא כ"כ קשה... אם תרצי אני מוכנה להסביר לך, המצאתי 'שיטות' איך לזכור אותם
אני תמיד מתבלבלת בוועדות... :-\

VIVIAN3

New member
הספר הלבן זה לא קשה ממש

ובקשר לועדות פשוט צריך לדעת את הסדר הכרונולוגי של כל ועדה וספר לבן וככה לא מתבלבלים חשוב לסדר את כל האירועים לפי הסדר כי אז באמת מתבלבלים.

DanieLushka

New member
לא אמרתי שזה לא קל, זה פשוט משעמם.

ולי אישית הרבה יותר קל לזכור נושאים שאשכרה מעניינים אותי. |: וגם לי יותר קל שנות ה30 מה20. S:

תמיר1991

New member
בהחלט../images/Emo45.gif

בהיסטוריה ב' הנושאים הרבה יותר טובים, אבל חייבים לעשות שינוי אמיתי בכל השיטת לימוד הפתטית הזו. אני לא יודע עד כמה המדגם מייצג, אבל הסקר בכרטיס אישי שלי אומר הכל
תמיר.

יש באמת רצף!

בהיסטוריה ב'
ברצינות, בהיסטוריה ב' יש הרבה יותר חומר, אבל יש אשכרה רצף סיפורי וכרונולוגי ובעיקר הגיוני... היסטוריה א' זה סתם עליות תקועות ודברים לא ממש קשורים, אבל צריך לזכור את זה.

תמיד טענתי ששנה הבאה יהיה מעניין יותר...

נראה לי תקופה יותר מעניינת, ושם באמת 'דבר הוביל לדבר' גם בא' יש קטעים כאלה... אבל לא מספיק... למשל במאורעות תרפ"א/תרפ"ט - יש היגיון בגורמים, בתגובת הבריטים ואפילו קצת בהסברים של הוועדות. זאת הסיבה שיותר קל לזכור את זה. יש דברים שפשוט לא נכנסים לי לראש כדבר הגיוני, וצריך לשנן בע"פ - ואת זה אני שונאת...

DanieLushka

New member
ברור, שואה+מלחה"ע השניה זה אחד הנושאים

היותר מעניינים שיש ללמוד בהיסטוריה, אני כבר מחכה לזה. -.-

זונע

New member
אתה צודק

הסטוריה ב' יותר קל לזכור משתי סיבות: א.רצף. בהיסטוריה א' פשוט אין רצף. אין לי מושג למה קורה כל דבר, מתי...כלום ב.החומר פשוט יותר מעניין!!! יש מכות יש מלחמות...את המלחמה היחידה בהסטוריה א' הורידו במיקוד

חח כן אה? הורידו את מלחה"ע ה-1..../images/Emo108.gif

יש את מאורעות תרפ"א ותפר"ט.. שזה סיכסוך.. קרוב למלחמה?.חח סתם.. עד היום יש סיכסוך עם הערבים.. SO?.. זה כמו ללמוד ת'היסטוריה של היום...חח

למעלה