היי

o f a

New member
היי../images/Emo73.gif

עד עכשיו לקחתי בדיוק 28 שיעורים. סיימתי את הכרת הרכב, פניות, חניות וכל אלה. עדיין נשאר לי ללמוד את הנושאים היותר קטנים כמו זכויות קדימה, עקיפה וכו'. שאלתי היא: מהו ה"וכו'"? ז'תומרת, כמה עוד נושאים "משניים" כאלה קיימים, ובכמה שיעורים [בערך] מסיימים ללמוד אותם? עוד שאלה: בשיעור ה-25 לערך, מורתי אמרה שנשארו לי עוד משו כמו 15 שיעורים לקחת. הגיוני? ואם ארצה לגשת לטסט לפני? ועוד אחת: טסט פנימי- המורה שלי ממש לא מדברת על זה. מתי ניגשים אליו? כמה שיעורים לפני הטסט החיצוני? ובאמת אחרונה: הכי מעצבן אותי שהמורה שלי "גונבת" דקות. לא יודעת אם בכוונה או שלא- אבל היא הרבה פעמים מתחילה את השיעורים שלי באיחור, ומסיימת אותם פחות או יותר בשעה המקורית [שבה אמור היה להסתיים השיעור באם היה מתחיל בזמן]. בקיצור, לא פעם קיבלתי שיעור של חצי שעה במקום של 40 דקות. גם לכם זה קורה? והאם, לדעתכם, כדאי להעיר לגבי זה? אשמח לתגובות, לילה נעים

talush2005

New member
אז ככה (דעתי)

איך שאני רואה את זה , נהיגה זה לא משהו תיאורטי זה לא חומר לבגרות, כמו שהצגת את זה נשאר לי עוד ללמוד את הנושא הזה והזה זה ממש לא הולך ככה , אתה לומד הכל כל הזמן בכביש ולא לפי נושאים הכל אתה מתרגל אולי בהתחלה היא עזרה לך המורה בדברים כמו לעבור נתיבים וזה ועכשיו אתה כבר יודע לעשות אותם לבד, זה כן. ובקיצור מה שאני מנסה להגיד לך פה שזה לא ממש השאלה עוד כמה נושאים נשארו לך זה השאלה מתי תדע לעשות את כל זה ,כל הנושאים האלה שאתה מדבר עליהם פניות עקיפות והכל בצורה מושלמת לבד, בלי טעויות או/ו הדרכה של המורה מתי תלמד לקבל החלטות לבד ובקיצור כשתרגיש שאתה עושה הכל לבד ולא נוגעים לך בהגה ואתה מוכן רק אז יהיה מה לדבר על טסט , כרגע אתה מציג את זה כמו משהו תיאורטי וזה לא , ויכול להיות שיש לך עוד 15 שיעורים כמו שהמורה אמרה ויכול להיות שפחות או יותר. תתפלא אבל לא כולם מסיימים בשיעור 28 לדעתי הרוב אפילו לא מסיימים אבל זה כבר נתונים סטטיסיים שאין לי. שתרגיש שאתה מוכן ועושה הכל לבד כמו שצריך אז יהיה מה לדבר על טסט פנימי או חיצוני וזה לא קשור לאיזה שיעור אתה זה תלוי מתי תלמד לכל אחד יש קצב שונה אל תמהר. בקשר לזמן של השיעור שהיא מתחילה באיחור ולא מחזירה לך את הזמן הזה לא קרה לי ממש אבל בהחלט הייתי אומרת לה את זה אפילו בתחילת שיעור להגיד לה מה השעה עכשיו שתרשום או לא יודעת מה תעשה שתזכור מה השעה עכשיו ולפי זה תסיים את השיעור ,זה ממש לא בסדר שהיא גונבת לך זמן יקר וזה זמן יקר משיעור בגלל האיחורים שלה. שיהיה לך בהצלחה בהמשך והלוואי ותיהיה מוכן במהרה לטסט :)

almogas

New member
//

אז ככה.. זה מאוד טלוי כמה שיעורים צריך בבן אדם.. אז הגיוני עוד 15.. אז ככה.. המורה שלי לימד אותי פניות,זכויות קדימה,חניות,תכנון נסיעה,צמתים.. יש כל מני דברים קטנים גם שלא ממש מקדישים להם זמן ואומרים תשמע ככה עושים וככה זה.. אבל תוך כדי השיעורים אתה לומד אותם לבד.. ולדעתי מה שעד עכשיו למדת זה הדברים הקטנים.. לתפעל את הרכב זה שטויות שכבר בשיעור ה 3 ידעתי לעשות כמו שצריך פניות וזכויות קדימה זה הכי קשה...בעיקר זכויות קדימה כי צריך לתכנן את הנסיעה מראש טסט פנימי עושים ממש ממש צמוד לטסט החיצוני כמה שיעורים לפני בהצלחה ואל תיהיה לחוץ

aviGODFATHER

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

"נשאר לי ללמוד את הנושאים היותר קטנים כמו זכויות קדימה, עקיפה וכו'" - מדובר בעיקרי הנהיגה, הרבה יותר מחניות למשל. תתפלאי לשמוע שחלק גדול (אם לא רוב) הנכשלים בטסטים נופלים על דברים כמו זכות קדימה, עקיפה (או אי-עקיפה) וכו'. הכו' - יכול להיות המון דברים, בעיקרון זה כל מה שלא למדת. אם הייתי יודע מה בדיוק למדת הייתי אומר לך מה ה"כו'" אומר. האמת שאני בכלל לא למדתי לפי נושאים - פשוט נוסעים ולומדים ע"י צבירת ניסיון (לאט לאט נתקלים בכל המצבים ולומדים תוך כדי). טסט פנימי - לא כזה קריטי. יכול להיות יומיים לפני החיצוני, יכול להיות יותר. ניגשים אליו כשהנהיגה שלך הגיעה לרמה מספיק גבוהה בשביל טסט. ברוב המקרים, זה הליך פורמלי בלבד, שנותן לך פידבק ממורה שלא מכיר אותך, ויעביר אותך גם אם את לא נוהגת טוב. בקשר לגניבה - אם זה קורה פעם-פעמיים אז אין צורך להיכנס לוויכוחים על זה, אבל אם זה הופך להרגל אז כדאי להעיר. בהצלחה

YoavBitton

New member
מה קרה לכם אנשים

אתם לא רואים שהמורה שלה בשמי מילים, מורה גנבת וגרועה. דבר ראשון המורה שלי שואף תמיד להגיש תלמידים לטסט חיצוני ב- 28 שיעורים, שזה המועד שאת אמורה לדעת כבר הכל כי זה המינימום שצריך. איך זה הגיוני שאחרי 28 שיעורים את לא יודעת עקיפות וזכות קדימה? זה בלתי אפשרי זה הבסיס של כל הנהיגה.. כל הטסט כמעט בנוי על זכות קדימה.. זה הדבר הכי חשוב בנהיגה כמעט.. את אמורה ללמוד את זה מהשיעורים הראשונים... דבר שני, אחרי 25 שיעורים המורה שלך הייתה צריכה כבר להכין אותך שעוד כמה שיעורים את תעשי טסט פנימי.. כי אמורים לעשות אותו בשיעור 28 בערך או שאת מוכנה לטסט.. בגלל שהמורה שלך לא הכינה אותך לטסט אז היא לא מדברת איתך על הטסט פנימי.. כל מה שהיא רוצה זה עוד כסף ושתעשי אצלה עוד שיעורים... ובקצב הזה את גם לא תגיעי מוכנה לטסט כי את אפילו לא יודעת לתת זכות קדימה... פשוט בושה שיש עוד מורים כאלו... לדעתי תעברי למורה טוב שאת יודעת שוודאות שיש לו יחס אישי והוא טוב ממבט אישי, ותסבירי לו שכבר עשית 28 שיעורים, הוא יבין ת'מצב וינסה להכין אותך כמה שיותר מהר לטסט.. לא כמו המורה הסטומה הזאת שלך.. אני אולי לא מכיר אותה אבל לפי מה שאת רושמת היא נראית לי מטומטמת לגמרי.. ועוד הסיפור של החצי שעה שיעור.. אני לא נתתי למורה שלי אפילו דקה פחות מה- 40 דקות שיש לי.. שיעור זה הרבה כסף תחשבי את משלמת 90 שקל והיא לקחה לך 10 דקות.. זה כאילו שילמת איזה 25 שקל סתם.... כל דקה של השיעור זה 2 שקל ומשו... אז אל תתני לה בחיים לעשות לך ת'קטעים האלו שאת מקבלת שיעור קצר ומשלמת אותו סכום... היא רוצה שיעור יותר קצר סבבה את תשלמי פחות.. אל תיהי תמימה ופראיירית שלה.. ושוב פעם לדעתי תעברי מורה מה זה החרא הזה... אצל המורה שלי זה בחיים לא היה קורה הוא היה מאחר לשיעור נכון, אבל הוא היה מחזיר לי בידיוק כמה דקות שמגיע לי.. ככה צריך לעשות גם.. קיצר מקווה שתקחי ת'עצות שלי.. ובהצלחה:)

almogas

New member
כ

^^ טוב לדעת שאני לא מעודכן.. צריכים לעשות טסט פנימי ב 28? אז נתחיל בזה שאני עשיתי ב 27 ועוד אחד שאני מכיר גם עשה ב 27.. סתם לדוגמא.. עכשיו בנוסף לזה אין דבר כזה אמוריםם לעשות.. אם הבן אדםם לא יודע לנהוג ב 28 אז מן הסתם לא יגישו אותו ולא יעזור כלום ואולי לא מתקדמים איתו כי הוא עדין לא יודע את שאר הדברים? תפסיקו לחשוב שכולם מנסים לגנוב אותכם

YoavBitton

New member
גמני

גמני עשיתי ב- 27... אמרתי בסביבות 28 אל תיקח אותי במילה... עכשיו שים לב בידיוק למה שהיא אומרת.. ותגיד לי שאתה לא רואה פה איך המורה מנסה לגנוב ממנה כסף... תעשה לי טובה אז אולי גם אתה כזה תמים אם אתה לא רואה את זה... איך בשיעור 28 היא עדיין לא למדה זכות קדימה? זה נשמע לך הגיוני? אל תיהיה כזה תמים ושים לב כמה המורה שלה מטומטמת...

almogas

New member
לא תמים..

אבל תשמע.. זה שאני ואתה היינו ברמה מספקת לעשות טסט פנימי וללמוד הכל עד שיעור 27 זה לא אומר שזה תמיד ככה אצל כולם.. אתה חושב שמי שעשה 40 שיעורים כבר בשיעור 28 הוא למד הכל? אם רק עד שיעור 10 הוא למד איך לנהוג ורק מאז התחילו להתקדם איתו ? אי אפשר לדעת זה טלוי בבן אדם.. יכול ליהיות שהיא מנסה למשוך ואת זה רק הוא יכול לדעת לפי הרמת נהיגה שלו

תקשיבי..

קודם כל, זכויות קדימות ועקיפות אלה ממש לאאא דברים קטנים ...הם חלק עיקרי בנהיגה שלך... דבר שני,העניין הזה שהיא "גונבת" לך דקות ממש חשוב...תעירי לה על זה...!!

o f a

New member
תודה לכולם

לא הבנתם אותי נכון, אולי לא התנסחתי כמו שצריך. זה לא שאני "לא יודעת לתת זכות-קדימה". ברור שאני יודעת, אבל- שאלתי כמה נושאים נשארו כי המורה שלי מלמדת ממש לפי נושאים, ככה נראה לי. בשיעור הראשון היא הראתה לי את תוכנית הלימודים, ומאז כל שיעור הוקדש לנושא אחר. את הרוב כבר כיסיתי, ושוב- חח, אני יודעת לתת זכות קדימה- אבל לפי מה שהיא אומרת, נשארו עוד כמה נושאים קטנים שצריך לדון בהם ספציפית, כנראה. הצחיקו אותי התגובות פה. איך נראה לכם שאני מסתדרת [נו, בערך] על הכביש בלי לדעת מה זה זכות קדימה?

למעלה