היי!

היי! ../images/Emo140.gif

קודם כל אני רוצה לומר שהפורום פה הוא באמת אחד הטובים (ואני משתדלת לעבור בכולם כשמשעמם..),ואני קוראת פסיבית די הרבה זמן, בערך מהזמן שאני והחבר החלטנו לעבור לגור ביחד. רקע: אנחנו כבר 4 שנים ביחד, ולפני כחודש וחצי החלטנו על המעבר, שיתקיים בעצם באמצע ינואר. החבר סטודנט ואני כרגע בשלב ביניים של בין עבודה ללימודים, במטרה להתחיל באוק' הקרוב. בדירה שאחנו עומדים לשכור יש חדר שינה ועוד חדר, שייעודו חדר עבודה. הבעיה: סתם, תוך שיחה סתמית העלתי את העניין של "באיזה חדר אני אלמד" כאשר אני אהיה סטודנטית, ומה שהוא אמר זה שאני ילמד בחדר אחר ולא בחדר עבודה יחד איתו-"כי זה יפריע לו" (יש לו קשיי ריכוז)
אני לא מוכנה ללמוד בסלון או בחדר שינה כשיש חדר עבודה,אבל אני רוצה להגיע לפשרה- כל מה שהצעתי (מחיצת גבסאו וילון) הוא לא מוכן לקבל! פשוט לא מוכן להתפשר על כלום!!! הבן-אדם טו מאץ' טריטוריאלי-ואני לא בטוחה שאני יכולה להתמודד עם זה. מה אתם מציעים לי לעשות?

מה זה זה?

ראשית, ברוכה הבאה
. כנהוג, אציע כוס
... בקשר למה שסיפרת. נראה לי מאוד מאוד לא סביר - חלוקה כזו של הבית. אם את סטודנטית והוא סטודנט - לא ייתכן שלאחד יהיה חלל לימודים מועדף, והשני יצטרך פשוט "להסתדר". הטענה שלו קבילה בעיניי: אני יכולה להבין איך נוכחות בן/בת הזוג יכולה להפריע ללימודים. מתחילים לקשקש ולדבר, ומגלים שפחות או יותר כל דבר יותר מעניין מלשבת על העכוז וללמוד. מה שנראה לי לגמרי מופרך זה הסידור בו חדר העבודה מוקדש בלעדית לו. עכשיו , ובלי שום קשר לפתרון הבעיה, כדאי לך לזכור שתהיה גם הספריה, ואולי תגלי שנוח לך יותר שם מאשר ללמוד בדירה (היה שרשור על זה פעם, אפשר לחפש את זה - הרבה דווקא אמרו שהספריה עדיפה בגלל כל הסחות הדעת בבית.). הדבר שהכי הוגן יהיה לעשות, אחרי שתבררי אם באמת נוח לך יותר ללמוד בבית, היא לבצע חלוקה ע"פי משהו: נניח ע"פי ימות השבוע. הרי שניכם מתחלקים בשכר הדירה ובהוצאות השוטפות - מדוע זה הוגן שחלקך בדירה יוגבל אל מחוץ לחדר הזה רוב הזמן?

זה בדיוק מה שאני אומרת..

הוא פשוט לא יודע לחלוק ולהתפשר. עכשיו הייתה לנו עוד שיחה קשה (בקשר לזה) שנגמרה בניתוק (שלי). אני פשוט לא יכולה לסבול את האטימות שלו! אני לא יתפלא אם זה ייגמר בפיצוץ.

אז אם זה כך...

זה אולי לא הדבר הכי כיפי לשמוע, אבל אולי כדאי לחשוב על הדברים מחדש. מערכת יחסים זוגית תמיד כרוכה בלחלוק ולהתפשר. כשגרים ביחד מילות המפתח זה לחלוק ולהתפשר. וזה איתות חמור מאוד אם עוד לפני הכניסה לדירה בן הזוג מציב קווים אדומים בלי נכונות לזוז. יציאה מהבית זה גם משהו שמערב המון כסף. את בטוחה שאת רוצה לסכן את עצמך גם במובנים הללו בשביל לעבור לגור עם אדם כשכבר יש חילוקי דיעות כ"כ מהותיים? אני לא מומחית לזוגיות - אבל זה פשוט לא נשמע טוב.

נשמע כאילו הבעיה היא לא בדירה

אלא בזוגיות שלכם בכללי. מזתומרת הוא לא מוכן להתפשר? מזתומרת לו יש חדר לימוד ולך לא? אז שישלם יותר על החדר אם לך "אסור" להשתמש בו.... אני חושבת שקודם תעבדו על היחסים בניכם ורק אז תעבר לגור יחד.

kkarinn

New member
אני מבינה את החבר...

אני וחבר שלי עברנו שנה שעברה לגור ביחד (אחרי 5 שנים ביחד). שנינו סטודנטים, בדירת 3 חדרים, כלומר סלון, חדר שינה וחדר לימודים.... זה היה ממש קשה, כי חבר שלי הוא טיפוס שממש צריך את השקט שלו והוא לא יכול שיש איתו עוד מישהו בחדר כשהוא לומד, וזה די הקשה עלינו... השנה אנחנו לא גרים ביחד, וזה עשה רק טוב לשנינו, וגם לזוגיות.

למעלה