היי ......

scarlet moon

New member
היי ......../images/Emo13.gif

מישהו יודע על איזה אתר טוב (עדיף בעברית, אבל לא קריטי...) עם פירוט והסבר על יצירות אמנות ספציפיות (כמו שיש בספרי אמנות)? אם כן, זה מאד יעזור לי. אני עושה עכשיו עבודה למגמת אמנות על אמנות אימפרסיוניסטית ופוסט-אימפרסיוניסטית, ואני צריכה חומר על השיטה הסינתטיסטית....... זו של פול גוגן. מישהו יודע על מקור חומר בתחום? יש לפול גוגן את הציור "החיזיון שלאחר הדרשה".. גם חומר על הציור הזה לא יזיק לי .. אם למישהו יש רעיון שיכול לעזור לי אני מאד אשמח. יש לי כמה שאלות- אם מישהו יודע תשובה שיכולה לעזור לי או מקור חומר טוב (עדיף כמובן באינטרנט...) אני מאד מאד הודה לו!
ביצירה "המתרחצות" של רנואר השפעת האור מתבטאת באופן הציור. כיצד ובמה שונה סגנון ציורו של רנואר משל מונה?
פיסול אימפרסיוניסטי- הסבר והדגם כיצד האופי של הסגנון האימפרסיוניסטי מתבטא ביצירות פיסוליות. (אוגוסט רודן- "הנשיקה", רודן- "בלזאק", דגא- "נערה בגיגית רחצה"). חוץ מזה, אני צריכה לבחור שתיים מתוך שלושת הפסלים ששמתי פה בסוגריים ולמנות שני מאפיינים אימפרסיוניסטים ולהדגים על היצירות שבחרתי. אני לא אאשים אתכם אם אתם לא בראש לעזור לי... זו חתיכת עבודה מעצבנת!!! תודה בכל מקרה,
סקרלט

pomelit

New member
תראי

אם לא הייתי פעם מורה (ברחתי כל עוד נפשי בי) - אולי הייתי נותנת לך את כל התשובות ודי. אבל זה פשוט מנוגד לאמונה הדתית שלי לכתוב עבודה עבור מישהו אחר
אז נראה איך אפשר לעזור לך. קודם כל - תעשי חיפוש בגוגל בעברית, גם בגוגל הרגיל וגם בגוגל תמונות ותחפשי את האמנים שאת צריכה לכתוב על היצירות שלהם (גוגן, רנואר ושניים מהפסלים שהבאת). לדעתי יהיה עליהם חומר גם בעברית, למרות שבאנגלית בטוח יהיה יותר. תעלי את היצירות עצמן לפורום, ותנסי לנתח אותן איתנו. ככה גם אנשים יעירו לך על דברים שאת לא חושבת עליהם, וגם אולי יוכלו לתקן אותך או לכוון אותך הלאה. לגבי ניתוח של התמונות עצמן - תבדקי באיזה מוזיאונים נמצאות התמונות, ואם יש לאותם מוזיאונים אתרים ברשת. הרבה פעמים בקטלוג של התערוכה יש ניתוח מעניין של היצירות, ואולי "תפלי" על ניתוח שכזה (למרות שלדעתי עדיף קודם לנסות לנתח בצורה שיטתית לבד. זה עוזר). אני מבטיחה לנסות לעזור לך, אם רק תנסי יותר לעזור לעצמך
התמונה של גוגן למשל: ניתוח כללי: קבוצת נשים מתבוננת במחזה דתי/דמיוני של יעקב נאבק במלאך. מכאן - הבמה שלך

scarlet moon

New member
היי בחזרה

אממממ............ אוקיי, קודם כל- לא ביקשתי שתכתבו לי את העבודה. את רובה כבר עשיתי. ותאמיני לי שהאהבה שלי לאמנות מספיק עצומה כדי להתמודד עם דברים כאלה לבד. אתרים עם ניתוח ספציפי של יצירות בקשתי לא בשביל שום עבודה אלא בשביל העניין האישי שלי. תאמיני לי שיש לי אוסף דיי מרשים של ספרי אמנות. הנה מה שכתבתי על היצירה של גוגן...... תגידו לי אם יש משהו להוסיף- השאלה היתה להתמקד על שיטת הסינתטיזם.... ב. החיזיון לאחר הדרשה (1888, שמן על בד) ציור זה הוא הראשון אשר בו מנסה גוגן לנסח את עיקרי השיטה הסינתטיסטית שלו. הגישה הסינתטיסטית מושפעת מההדפס היפני ודוגלת בחיפוש טכניקות לייצוג המציאות ולא לחיקויה. האמן הסינתטיסטי מתרחק מן המציאות אל זמן ומקום אחר, אך לא אל החלום או הפנטזיה כמו הסוריאליסטים. המציאות הדמיונית של העולם הפנימי שוות ערך לזו הנראת, והאמן מנסה ליצור סינתזה בין שתי המציאויות הללו ע"י מיקומן בחלל ובזמן אחד ועל ידי שימוש באמצעים אמנותיים שאינם מימטיים, ומעניקים לסצינה כולה מעמד של שוויון. הציור מתאר קבוצה של נשים ברטוניות, לבושות בלבוש מסורתי של יום ראשון (לבוש זה מופיע אצל גוגן בכל פעם שהוא מתאר נשים ברטוניות). לפי שם הציור אנו למדים כי הן יוצאות מן הדרשה של הכומר בכנסייה. טוב הנשים המופיע מצד שמאל צופה בסצנה המתרחשת בצידה הימני של הקומפוזיציה, ובה יעקב נאבק במלאך. הסצינה התנכ"ית מתרחשת באותה המציאות בה חיות הנשים, אך לצופה מובן כי מציאות זו אינה חיצונית ומימטית. האדמה נצבעה כולה באדום על מנת להעביר את החזיון כולו אל מציאות אחרת. הסצנה כולה מתרחשת בו זמנית בדמיונן של הנשים ובמציאות, וביחד מתארת את מבטו של גוגן על המציאות היומיומית בבריטני, בה האוכלוסיה הכפרית היא דתית מאד. הקומפוזיציה נחלקת ע"י גזע עץ אלכסוני המפריד בין הנשים ובין הדמויות הנאבקות, ועדיין מפריד בין המציאות הממשית לבין זו הדמיונית (בציור הסינטתיסטי המאוחר יותר אין הפרדה כזו). הטכניקה החדשה שבה משתמש גוגן מושפעת מן ההדפס היפני בכמה היבטים- שימוש בצורות סגורות התוחמות בקו-מתאר שחור וברור (רעיון אשר מושפע מן הקלואזוניזם של ימי הביניים- שיטת העבודה בזכוכית הצבעונית, בה מקיפים את חתיכת הזכוכית בפס מתכת שחור המחזק את הזכוכיות זו לזו), שימוש בצבע לוקאלי למילוי הצורות, שימוש בנקודות מבט אלכסוניות ויוצאות דופן ובחלוקת הקומפוזיציה לחפצים קרובים מאד (הנשים והעץ) ורחוקים, כך שאנו רואים את ההתרחשות "מבעד" לאוביקטים הקרובים (השפעה מהצילום). כמו כן האוביקטים נחתכים ע"י גבולות המסגרת. שאר השאלות שלי תקפות.... אם יש למישהו משהו שיוכל לעזור לי.
סקרלט. נ.ב. אני "קצת" יותר מתוחכמת ממה שאת מייחסת לי...

pomelit

New member
סליחה סליחה סליחה

לא התכוונתי לפגוע בך או לרמוז כאילו את לא מתוחכמת או מחפשת חיים קלים. אם זה מה שהבנת אני באמת מתנצלת. לניתוח - אני הייתי מתייחסת גם לנקודת המבט של הצופה, המהווה חלק מקהל המתבוננים בתמונה מבחינת נקודת המבט, ובודקת את ההשלכות של זה ביחס לגוגן, לשיטה ולסגנון שלו, וגם ביחס לאיקונוגרפיה. את כותבת מאוד יפה
אם אמצא משהו שיכול לעזור לך - אשמח להוסיפו לפורום. אני גם אשמח לקרוא ניתוחים נוספים שלך.

למעלה