היי

היי ../images/Emo13.gif

כותבת בפורום הזה כי הוא נראה לי הכי רציני לקבל התייחסות. אוקיי מה שרציתי לשאול זה עד כמה מדבקות בטוחות למניעת היריון? ולמה זה לא "תפס" בשוק כמו הגלולות ? לדוגמא, אני פעם שמעתי על האופציה של המדבקות וממש שכחתי מזה עד שנזכרתי בזה היום. ורופא נשים נותן מדבקות? איפה משיגים את זה?

תלוי

האם את לוקחת גלולות כרגע? במידה וכן, התייעצי עם רופא כי יש סיכוי יותר מסביר שאין צורך לחכות בכלל אלא אפשר להמשיך פשוט מאותה הנקודה בזמן, שבה תהיי מוגנת כל הזמן. אם לא לקחת גלולות, אז אני מניחה שכמו בגלולות מדובר בשבועיים.

מדבקות

מדבקות לא תפסו בארץ בעיקר בגלל מחיר לדעתי (שהוא כפול מגלולות). היתרון היחסי שלהם הוא שזה לא עובר דרך מערכת העיכול והכבד. הן עוברות דרך מערכת הדם ישירות למוח, למרכז המווסת בעצם את ההורמונים. אפשר לבקש מרשם אצל רופא נשים.

eddy7

New member
מדבקות? לי זה חדש...

אולי בגלל שאני גבר. מה ההבדל בהשפעת המדבקות על גוף האישה בין גלולות למדבקות? האם העובדה שגלולות עוברות דרך הכבד יכולה ליצור יותר תופעות לוואי על האישה מאשר מדבקות (תופעות ירידה בחשק מיני\חצ'קונים\השמנה\שיעור יותר נדירים)? האם מדבקה היא לא משהו שמפריע להתקלח או שהמקלחת מפריעה למדבקה? האם מדבקה מחליפים כל יום? בגלל זה זה כמו גלולה? שאלות תם, אני יודע. מה לעשות ?

מדבקות- יתרונות

בגלל שהגלולות עוברות דרך מערכת העיכול, הן יכולות להיות לא אפקטיביות בזמן מחלה, הקאות, שלשול, לקיחת תרופות כוכ. לכן, מדבקות שהן מגיעות ישירות ממחזור הדם למוח, יותר אפקטיביות. המינון הוא אותו מינון אבל הוא משפיע אחרת על נשים שונות. אין הפרעה במקלחת. מחליפים אחת לשבוע למשך שלושה שבועות ואז שבוע הפסקה של ווסת.

קראתי על זה קצת באינטרנט

זה נשמע כל כך טוב... אבל עניין קרישת הדם מדאיג אותי קצת כי אומרים שיש לזה יותר סיכון עם מדבקות...

shaiganot

New member
מדבקות

מוזר נכון? גם אני ביררתי קצת על מדבקות, ומצאתי רק בחורה שמשתמשת בהן. הסיבה העיקרית נראה לי שהן פחות אמינות (לי ידוע על מקרה אחד שלא הגנו). אני לא מומחית, אז צריפתי אחד מהלינקים שמצאתי בזמנו עם קצת מידע. http://www.gocenter.co.il/?View=entry&EntryID=20

סבינה 22

New member
אני משתמשת במדבקות אוורה

כמעט שנה .. והן פשוט מצויינות! הייתי על גלולות שנתיים וחצי וזה דיכא לי את החשק המיני לגמרי .. הגניקולוד נתן לי מרשם למדבקות הללו.. יש בהן מינון יותר נמוך, הן מיועדת לנשים אחרי הריון, מניקות... בהתחלה הן היו משתחררות כי לא ידעתי מהם האזורים הכי טובים להדביק - בטן בלבד.. אזור האגן והגב = גרוע... ממליצה מאוד.. כי אי אפשר "לשכוח" איתן כמיו בגלולות.. כי מחליפים רק פעם בשבוע.. והן אל יקרות בכלל - 55 שח חפיסה לחודש אחרי הנחת קופ"ח...

למעלה