היי שתי שאלות

Natalie525

New member
היי שתי שאלות

בעלי כאן באשרת ב/1. בחודש הבא יש לנו תור לראיון זוגי אשמח לקצת מידע על השאלות ששואלים :)
וגם הטופס עם פירוט הדברים שנצטרך להביא אבד לי..
אני יודעת שצריך תמונות מכתבים וכו.. אז עם מישהו יכול לעזור זה יהיה מצויין
תודה נטלי

1151986

New member
שלום נטלי

לבעלך יש ויזת בי/1 של בן זוג ? אם כן, שאלתך לא ככ ברורה, מכיוון שהראיון הזוגי הוא באותו סגנון שהיה לכם כבר לפני שקיבלתם את הויזה. אם אתם משנים את הסטטוס לנשואים והגשתם בקשה לויזת א/5, עליכם להוסיף לרשימת המצרכים תעודת נישואין מתורגמת ומפוסטלת מקור וצילום. הרשימה קצת שונה בין סניף לסניף אז כדאי לבדוק מול הסניף ישירות. את כל המסמכים ממדינת המקור, בהנחה שהגשתם, כמובן שאין צורך להגיש שוב. בגדול זה מכתבים מחברים ובני משפחה, תצהיר שלך מהתקופה האחרונה, תמונות, חשבונות הבית, חשבון בנק משותף אם יש, קבלות משותפות, דרכון בתוקף, תמונות פספורט ... 920 ש"ח אגרה ועוד ..

Natalie525

New member
תודה ו..

לא היה לנו עדיין שום ראיון הוא בתהליך התאזרחות ובדרכון רשום לו תייר עם אשרת עבודה אז אני מניחה שזה לא מה שאמרת.

1151986

New member
אוקיי

אז אתם בעצם נשואים כבר ומתחילים בהליך מדורג לנשואים ולקבלת ויזת א5.
לעיתים בפגישה הראשונה רק מגישים מסמכים ואז נקבעת פגישה שניה לראיון זוגי, ולעיתים הגשת המסמכים והראיון נעשים באותה הפגישה.
זה מאוד תלוי בסניף וארץ המוצא של בן הזוג. אנחנו למשל בסניף תל אביב ולכל פעולה נדרשת פגישה, כלומר פגישה להגשת מסמכים ופגישה לראיון זוגי ..
מאוד חשוב להקפיד ולהביא כל מסמך נדרש ולא לזלזל בשום פרט. אם כתוב חשבונות שנה אחורה - אז את כל החשבונות שנה אחורה מבלי להחסיר אף חשבון ! מניסיון ..
מומלץ להביא צילומים ומקור של כל מסמך, ולהכין תיק מסודר לפי הרשימה של הסניף.
בנוגע לראיון, מתשאלים כל אחד בנפרד (לרוב, למרות שכבר היו כאן זוגות שסיפרו שהראיון נערך לשניהם יחד). ישאלו אתכם שאלות על חיי היום יום, אורח חיים, כיצד הכרתם, חברים משותפים, משפחה, תחביבים וכ'ו. אצלנו השתגעו עם השאלות עד לצבע מברשת השיניים, כמה סוכר שותים בקפה, איזה שמפו יש לנו כרגע במקלחת וכאלה. יש זוגות שסיפרו על ראיון קליל יותר. אבל כל זה לא חשוב. מה שחשוב זה להגיע רגועים. שאף אחד לא יפחיד אתכם עם שאלה על מברשת שיניים :) השיבו על מה שתדעו לענות, תגידו לא זוכר/ת או לא יודע/ת על שאלות שאתם לא בטוחים לגביהן. עדיף בהרבה מאשר שכל אחד יענה תשובה אחרת לחלוטין. תנסו לענות כמה שיותר ממוקד כדי לא לפתוח דלת לשאלה נוספת שיכולה סתם להכשיל .. לדוגמא, אם שואלים אותך מה שמות הוריו, תשיבי לשאלה זו בלבד ואין צורך להרחיב ולספר שאתם בקשר טוב ומאוד קרובים .. דבר כזה יכול להוביל לשאלה כמו במה הם עוסקים, היכן גרים ואיזה רכב יש להם ..
זה הניסיון שיש לי, יש כאלו שהכל עבר להם בהרבה יותר קלילות ואחרים שיוכלו בקלות להזדהות איתי.
בכל אופן, כולם יסכימו איתי שצריך להגיע מסודרים עם קלסר מסמכים מסודר ומאורגן, עם הרבה סבלנות ואורח רוח.
בהצלחה !

Natalie525

New member
תודה רבה

וכן כבר היינו בכמה וכמה פגישות והיא קבעה לנו לפגישה הבאה ראיון. אני יותר שואלת בשביל בעלי שאצלו הזיכרון לא משהו :)
בכל אופן תודה רבה לך על המידע והעזרה

nok13

New member
אז כמה פטנטים: בעלי לא מתעניין בצבעיים או שמות או תאריכים...

אז כל שנה שאלו אותם שאלות ונתקלו בתשובה : לא זוכר. אז בסוף ביקשו שהוא יספר דברים עלנו ומה עשינו ומה יש בבית ואז הוא סיפר על התרנגולות שלנו וכלבים שלנו ואוכל שהוא מכין ואז שאולו אותי אז כבר עניתי באותו צורה. . פעם נתקענו עם מישהיא שממש התעקש אבל לא הצליחה לקבל ממנו תשובות אז בסוף קרה לי לבאו להסביר מה בעיה. הוא לא דובר עיברית או אנגלית וגם נלחץ מאוד.. לא ידעתי שהייה אפשרות לבקש מתרגמן אבל לא רציתי גם לקחת כי יש רק שתיים שעובדים בי-ם ומכירים אותם והבעל ברוגז עם אחד... אז יכול הייה להיות בעיה עבורו בתירגום קוזז.
עוד דבר: תמיד יצאנו לטיול למקום מסויים עם שם ברור כמו ים המלח או אין גדי לפני הרעיון (אנחנו לא יצאים למסעדות וכדו ותמיד שאלו אותנו למה לא ואיך זה יוכל להיות )אז יוצאים לטיול או לסרט (אנחנו רואים אקשיין בלבד: סרט בום בום בום רמבו כזה) אז שואלים אותו והוא עונה סרט בום בום ושואלים אותי ואני אומרת סרט אקשיין וכך יש תשובות דומות ...
לבעלי באמת יש בעיה עם זיכרון קצר אז גם הוא לא יודע שמות של הורים שלי... כבר כתבתי מהשהוא הומוריסטי על הרעיונות שלנו בי-ם והתגובות של המחלקה... תחפשי אותם .

למעלה