היי שם

y a e l c 1

New member
היי שם

רציתי לדעת אם היה למשהו ניסיון עם התרופות ריספרדל 1מ"ג וריטלין10מ"ג. זה מה שהרופא המליצה כרגע. היא גם אמרה שאם זה לא עוזר (מקווה מאד שכן) אז נגמל מתרופות לעת עתה וניראה מה יהיה. בכל מקרה אני מתחילה להיות איתו שוב בבית הילדים כאן בהקיבוץ אני מקווה שהריטלין יעזור לו בביה"ס ואז בבית אני אהיה צמודה אליו. זהו כרגע ואם יש למשהו ניסיון אשמח לדעת. תודה מראש יעל מהדרום

השגיא

New member
ריטלין ../images/Emo35.gif

הבנתי שזה מגביר טיקים. לא

יעל יקירתי כנסי רגע.....

גיא קיבל בסך הכל רבע מ"ג ריטלין והוא הגיב רע מאוד, הגביר לו את הטיקים בצורה מפחידה שכמעט אשפזנו אותו, זה נסיוננו הקצר עם הריטלין. לגבי ריספרדל 1 מ"ג לאחר חודש הפסקנו בגלל 2 סיבות אחת זה שהוא שמן מאוד והשניה שלא ראינו שום שינוי. לאחר אבחון נוסף שלנו כמובן, ראינו שלגיא יש או.סי.די חזק לעומת הטיקים והוא מקבל כרגע פריזמה שעשתה לו רק טוב, הוא רגוע ועם פחות אובססיות משמעותית. בהצלחה, וזה שלגיא זה לא התאים זה לא אומר שאצלך זה גם לא יתאים. מחזקת ותומכת שולחת חיבוק אוהב אלונה

היי יעל מה שלומך../images/Emo35.gif

לנו יש נסיון מזה כחצי שנה אוראל מקבל ריספרידל 1 מ"ג בבוקר וכדור ריטאלין 10 מ"ג בימי לימודים. יש שיפור פלאים בלימודים...בהתנהגות יש עליות ומורדות.

החורזת**

New member
השילוב של ריטאלין ורספרידל נפוץ

למדי. הוא ניתן בעיקר למקרים של הפרעת קשב וריכוז מלווה בחרדות ובעיות התנהגות או להפרעת קשב וריכוז מלווה ב- ocd. אז לרוב הילדים מהקבוצה הראשונה השילוב הוכח כיעיל למדי וחל שיפור משמעותי בריסון העצמי. בקבוצה השניה, היעילות פחות גבוהה, אך עדיין טובה יותר משילוב עם תרופות אחרות. וכיוון שהריטאלין מדכא תאבון והרספרידל מגביר, לרוב בשילוב אין את בעיית ההשמנה (או היא פחות דרסטית) כמו שיש בעת לקיחת רספרידל לבד. ודרך אגב, לאחד הנערים עמו עבדתי ושלוקה בטורט עם ocd דר' גרוס משערי צדק המליצה להמשיך לקחת את הריטאלין למרות שסמוך לנטילתו הופיעו טיקים בפנים (טיקים קוליים היו גם קודם). היא אמרה שאם הטיקים לא חמורים ולא מפריעים לילד, הרווח שהוא מרוויח מהריטאלין גבוה יותר. אצל אותו נער, הפחתת המינון של הריטאלין ברבע כדור, הביאה להפסקת הטיקים.

לא לפחד מריטלין!../images/Emo91.gif

אמנם - הבן שלי הגיב לא כ"כ טוב בפעם הראשונה. בפעם השניה - נהנה מאד מהתרופה ולאחר חודשים ספורים (4 חודשים) חל שיפור מדהים בהתנהגות, בהישגים ובבטחון העצמי. מה שטוב בריטלין (בניגוד לתרופות "בטוחות" יותר, כביכול) - זה שאפשר להפסיק אותה מייד באם מתגלות תופעות לוואי, לרבות טיקים! אז בהצלחה!!!

למעלה