היי, שלום :)

היי, שלום :)

ושאלתי היא- היכן אני יכולה להתחיל להבין מהו זן? ראיתי שהזכרתם את ספר הזן השלם, האם זהו מקום טוב להתחיל? (אשמח ליותר פרטים עליו, כמו גם באיזו הוצאה והיכן משיגים וכו'..) תודה
 
שלום לך סאאקי

הספר "ספר הזן השלם" הוא ספר לא רע, אבל לדעתי גם לא טוב במיוחד בשביל להתחיל ללמוד איתו. אם את קוראת אנגלית אמליץ לך על ספרים טובים ממנו בהרבה. פרטי הספר "ספר הזן השלם" הם אלה: המחבר הוא וונג קיו קיט, ההוצאה היא "יבנה". אפשר למצוא אותו בכל חנויות הספרים הגדולות וחנויות ספרי עידן-חדש. מחירו יהיה בסביבות 70 80 ש''ח. המשך יום נעים, שנטידווה
 

darmha

New member
מקום להתחיל בו..

זן מאסטר וויי טסה מהמאה ה- 14 כותב כך: (בתרגום חופשי) מקום להתחיל בו אם לאלו שהחלו ללמוד זן יש את החשש שאין להם מקום להתחיל או כיוון ברור אליו הולכים, אפילו כך, אין דבר אחר לומר אלא שלכל אחד מכם יש פנים מקוריות, אשר מעולם לא ראיתם. הפנים המקוריות האלו מאוחדות עם כל הבודהות:24 שעות ביממה, בזמן שאתם מדברים, שותקים, בתנועה, בדממה, הולכים, עומדים, יושבים ושוכבים. כל זה נובע מיכולת העצמה של פנים אלו. רק תכירו בזה פנימה, ושם יש לכם מקום להתחיל בו; שם יש לכם כיוון.
 
קצת חבל ..

את רוב האנגלית שלי למדתי מקריאת ספרים בתחום הזה של הזן-בודהיזם, בודהיזם וכו'. אבל בכל זאת, המלצות נוספות לספרים בעברית: 1. בודהיזם בהוצאת מדע של לידיה ארן 2. מה שלימד הבודהא הוצאת כתר 3. חכמת זן בתרגומו של דוד שחר הוצאת הדר (זב''מ) בהצלחה
 
ועוד דבר קטן:

מבלי ללמוד בודהיזם, זן ותרגול מתמיד של השיטות המדיטטיביות של הזן הסיכוי שתביני משהו הוא נמוך מאוד. וחוץ מיזה גם בין התלמידים והמתרגלים הותיקים-- מעטים מהם יודו שהם "מבינים" זן.
 

zenjew

New member
זן ואמנות הקשת

זה ספר שאפשר למצוא בקלות בעברית. זה סיפור של פרופסור גרמני שניסה ללמוד זן דרך אמנות הקשת ביפן. תקבל מושג על העולם הזה ממבטו של תלמיד מערבי שבדרך כלל נבוך ומתקשה להבין מה קורה כשהוא נתקל בזן. הספר הוא לא מדריך, אבל בתור התחלה הוא טוב. וגם אולי קצת מפחיד, כי רואים כמה זה קשה. וזה באמת קשה.
 

capital

New member
הספר נותן קצת יותר מבלבולי שכל

זניים טיפוסיים הוא לראשונה נותן הצצה אל המציאות האחרת .... האין-סוף קיים, והוא איתך עכשיו
 
למעלה