היי.. שלום לכם...

דתיה1982

New member
היי.. שלום לכם...

מלחתחילה, לא הייתי נכנסת לפה לשאול את זה, למה? כי אתם יותר מידי גאים בעצם היותכם חוזרים בשאלה.. אבל נכנסתי, וסתם עניין אותי-בני כמה אתתם בממוצע?..(כיום) ובאיזה גיל-חזרתם בשאלה?..

adam222

New member
אני בן 24

טיפ: את יכולה לראות בכרטיסים האישיים מי שרשם גם יגיד... אני חזרתי בגיל 17

אלי פלס

New member
היי.. שלום גם לך...

למה שלא תכנסי לכאן מלכתחילה ולמה שלא נתגאה בעובדת היותנו יוצאים בשאלה??? אני היום בן 20 (ואחת
קטטר). יצאתי לחופשי בגיל 17.

spinoza

New member
אני בממוצע משוקלל נע

או טו טו בן 30. ואם כבר מדברים על יציבות , אז ביחס למזרח התיכון, ולנאס"ק אנחנו מ-ז-ה יציבים.

דתיה1982

New member
זהו! זה בדיוק הבעיה של כולכם!

אותה בעיה שהיתה גם לי.. שהיתה לכם אדם..דתי, בן אם הוא חרדי, חסידי, מסורתי, או מיזרחיסט.. בגיל 17.. בשניה שמשהו מתחיל איתך, או שבת מדברת איתך.. או שיש לך חברות חילוניות (זה המקרה שלי) שיספרו לך כמה כיף, ורע, ושמח, ועצוב העניין של החבריפם והחברות (ואיך אבא שלי אומר:"חברים וחברות צ´רלי קאצ´רלי)... אז אתה חושב-וואלה, אני לא מרגיש מאמין, שם..בחילונים, יותר כיף, אז למה לא? גם אני רוצה חבר, גם אני רוצה חברה, גם אני רוצה שיתחילו איתי, להתחיל איתה.. אבל ברצינות!! חרטאאאאאאאאאאאאאאאא................ בגיל 17 (כמו שאמרתי גם לי היה, ושלא כמוכם, לא נסחפתי עם העניןן..) אב בגיל 19 (היום) למדתי-בבית ספר.(שנה י"ג) ואנשים! לומדים להאמין בה´! זה לא מגיע לבד...(אלא אם כן אתם יחידי סגולה..) לומדים את הידיעה! היום-קשה להגיד אני מאמין בלב... אלא-אני יודע בלב.... זה צרוף של ידיעה, והבנה.... מי מכם בגי 17 לפני שנעשה חילוני, שאל? התעניין? הלך להרצאות?.. מתארת לעצמי ש-no one לא כך?.... חסרי סבלנות :).. ואולי-זה באמת מחוסר יציבות (צוחקת!!!!) למרות שכשתחשבו על זה... :)) זה גם אותו חוסר יציבות לכיון השני(מחילוני-לדתי) -שלא תבינו לא נכון, לא זלזלת..ח"ו.. בכל מקרה, היום בטח אף אחד מכם לא מתגעגע לשולחן שבת.. כי הייתם רגילים.. והיום אתם נהנים מהמסיבות בערב שישי.. אבל די! תפסיקו להנות.... כי ההנאה היא רגיעית.. יודעים מה?.. אם אתם תגידו לי-היינו בהרצאות, קלטו, שקלנו, ולא באנו בגישה של-אין סיכוי.. אז אני אשתוק-וה´ ישמור עליכם.. אבל אם לא-אז במה אתם אתאיסטים!? אדם יכול להצהיר הצהרות, אמונות, דעות אחרי שחקר את כל שאר הדעות.. לא כ בא לו... אז תחשבו על זה.. ואשמח אם יהיו כאלה שיקחו את הדברים שלי ברצינות... שבוע טוב :) (לא מנסה להחזיר בתשובה-מנסה רק להסביר לכם את ההתנהגות שלכם... היא לא שונה משל כולנו.. רק שלכם לא היתה סבלנות לחכות לרגע שתתחילו לקלוט..לי כן..) ביי ביי...

MAYA20

New member
נכון נכון נכון!!!!

איך לא ראיתי את זה קודם? את כ"כ צודקת כל מה שחשבתי עליו זה בנים ומסיבות לעולם לא ניסיתי לראות את האור (הסיבה שרק חשבתי עליהם היא בגלל שלמדתי במקום שורץ בהם והכריחו אותנו ללכת למסיבות) אבל עכשיו שהראת לי את האור אני אחזור אל האמת... כל זה נאמר בציניות אסור היה לנו (לאנשים שיצאו מהמסגרת שלי ) לדבר עם בנים וכל מה שהעסיק אותי בתקופת ההתלבטות זה איך זה הגיוני,למה אני לא מצליחה לשכנע את עצמי להאמין בזה כשכל האנשים מסביבי נראים כ"כ משוכנעים ,למה הם כ"כ משוכנעים במשהו שכשחושבים עליו נשמע כמו כזה גיבוב שטויות ,ולמה כל החברות שלי מוכרות את החיים שלהם כ"כ בזול (=לוותר על חלומות ילדות או כל שאיפה אחרת ולהתפשר על הקרבת החיים למען משפחה של 8 ילדים וקרירה של מורה)

יש 2 סיבות לענות לך

1. כי מאיה טרחה להתיחס אלייך 2. כי הבטחת שתשתקי.. אני בן 43, כאשר מגיל 28 ועד 33 התלבטתי ולמדתי וחקרתי ושאלתי ודרשתי ואז הגעתי למסקנה...ולכן אני אתאיסט, ולא מאמין באלוהין ובתורה מן השמים. אבל, אני נשוי עם הרבה ילדים, ולכן אני עדיין נמצא בקהילה הדתית, שומר שבת, כשרות, זקן וציצית מחוסר ברירה, או יותר נכון מבחירה, כדי לא לפרק את המשפחה האהובה שלי. בהשכלתי הדתית אני רב מוסמך, והייתי מחזיר בתשובה. את השכלתי החילונית אני מקווה להשלים במשך כל חיי... ועכשיו תשתקי

נעים להכיר

אז אני גם התחלתי להתלבט בערך בגיל 28 ובגיל 31 הפסקתי כבר להתלבט... חקרתי ודרשתי ככל שידי מגעת, וכן, כן שמעתי קלטות, והם שכנעו אותי שאם זה מה שיש לכהני הדת להגיד סימן שהכל שטויות, שמעתי את הדמגוגיה שלהם על היופי של שולחן השבת וכל השטויות הללו. את היום בגיל 19 אז את יכולה לבזבז עוד 9 שנים עד שתתחילי לקלוט....

מרגיזה שכמותך

למה כל הדוסים חושבים שכל מי שחוזר בשאלה הוא לא חושב הוא רק רוצה זיונים? למה? כי זה מה שהם מבינים והם משוכנעים שאין אמת אחרת. אין. בועה קטנה של אלפית האחוז מאזרחי העולם בטוחים שהם גילו את האמת. ואי אפשר לחשוב אחרת פשוט אי אפשר. אני התחלתי לשאול את השאלות בגיל 11 ובנות לא ממש עניינו אותי באותה תקופה. אני גם חיפשתי תשובות במשך 10 שנים ויותר חקרתי ולמדתי וקראתי ושאלתי וניסיתי. ואין. אין תשובות למי שלא מאמין. האור? האור אינני יודע היכן הוא. זיונים? בתור דוס הייתי יכול יותר. כסף? אני עני מרוד היום ואפס מאופס בשוק העבודה החילוני. וכשהייתי חרדי, לא הייתי יוצא מהבית בשביל פחות מ5,000 ש"ח. אז אל תזיינו את השכל, לכו להתפלפל לכם על שור שנגח פרה על פתח פתוח ועל קונם עלי ותניחו לנו לסבול את חיינו בשקט

uri80

New member
למה כל המטיפים המוזרים חייבים להגיע

לכאן ? אני מוכן בשמחה להקשיב לדברי הגיון אבל אין לי סבלנות לצוציקית בת 19 שראתה את האור ויכולה סוף סוף לחלוק את חוכמתה איתנו הנבערים. אני לדוגמא דווקא מאד אוהב את ארוחות שבת - למה ? ככה! ואני דווקא לא מת על דיסקוטקים למיניהם - הלך הסטראוטיפ . ולסיום כמו שאתאיסט רשם - כעת תשתקי.

טוב

New member
אני בת 24, חזרתי בשאלה בגיל 19

מקצת שמות הרבנים שהתייעצתי איתם בטרם החזרה: הרב וידל(ישיבת עלי) הרב סאמט(ישיבת אור עציון) הרבנית הנקין(ראש מדרשת נשמת) הרב בר-אילן(...) משביע את רצונך? וזה רק חלק מרשימה ארוכה. מי שחושב שצעד משמעותי בחיים נעשה רק מתוך נהנתנות ומשובה של נעורים, מעיד על המניעים שלו לעשות דברים בחיים, ולא על שום דבר אחר. אני לא מכירה אותך, אבל רצוי שתתחילי להבין שיש אנשים בחיים שיש דברים שיותר חשובים להם בחיים מאשר בנים-בנות.

טוב

New member
ורעיון לאלי וחנה

במקום שנאלץ כל פעם לענות מחדש לשואלי השאלות, תשמרו את האשכול הזה ב"מאמרי הפורום" (או איך שלא קוראים לזה). ואז כל פעם שיכנס מישהו חדש עם השאלה: האם חזרת בשאלה כי רצית לאכול צ´יזבורגר\לשכב עם בחורות\... (ודרך אגב, בדרך כלל הם לא שואלים, הם קובעים עובדה), אז פשוט במקום להטריח אותנו לענות מחדש נטיח בפניו את השירשור השמור, וכך ייחסך מאיתנו זמן רב, וגם כמה עצבים.

מטאור38

New member
היסטוריה של מטאורים

אני בן 26 .אבל זה לא סופית. חזרתי לעולם הגדול בערך בגיל 20.סופית.או שלא? >?<

למעלה