תודה
אכן ספור יפה! ומעניין לעניין באותו עניין: אני מחפש חומר נוסף על המפגש של חבורת הרועים עם "חברה טראסק" בשייח' אברייק באמצע שנות ה20', לפני כ-90 שנה. את הספר על גרשון פליישר: רועה ולוחם" יש לי.
תודהסיפור שיח-א-ברייק
היה שיח שהיה דתי מאוד, פירושו שהתפלל חמש פעמים ביום, וכמובן שהמוסלמי לפני התפילה רוחץ את רגליו וידיו במצוות המנהג. מכיוון שהשיח היה צריך להתפרנס כיוון שתוארו היה רק תואר ולא פרנסה, הוא עבד בשדה אצל אדם שהיה בעל השטחים שהשתרעו מתל קסיס לתל-א-שמאם (קרית חרושת לכפר יהושע), והשיח עבד אצלו מצאת החמה עד צאת הנשמה, פרט לחמש ההפסקות לתפילה. בעל הבית החליט שהאיש מבזבז זמן רב מידי על חשבונו לצרכי תפילה, ולכן ניפץ את הכד כדי שהשיח לא יוכל להתפלל. המים ניגרו לביקעה ויצרו ביצה. באותה עת חלה בעל השטח מאוד וכבר חישב למות. הוא לא ידע את נפשו מה לעשות כדי להתרפא, ואמרו לו שסיבת מחלתו היא קללת השיח ואין לו אלא לבקש את סליחתו. ואמנם, הוא פנה אל השיח בבקשת סליחה ומחילה, השיח סלח לו והורה לו לטבול בביצה ויבריא, וכן היה. מאז, כל מי שחלה באיזור , היה טובל בביצה ומתרפא, עד שהגיעו היאהוד-יחרב-ביתם ויבשו את כל הביצות בעמק ומאז מי שחולה חייב ללכת לרופא כדי להתרפא וגם לשלם לו כסף. קברו של שיח-א-ברייק (השיח של הכד) נמצא בסמוך לפסלו של אלכסנדר זייד.
אכן ספור יפה! ומעניין לעניין באותו עניין: אני מחפש חומר נוסף על המפגש של חבורת הרועים עם "חברה טראסק" בשייח' אברייק באמצע שנות ה20', לפני כ-90 שנה. את הספר על גרשון פליישר: רועה ולוחם" יש לי.