היי שלום לכם..

מצב
הנושא נעול.

דובושכ

New member
תודה

סיפור שיח-א-ברייק
היה שיח שהיה דתי מאוד, פירושו שהתפלל חמש פעמים ביום, וכמובן שהמוסלמי לפני התפילה רוחץ את רגליו וידיו במצוות המנהג. מכיוון שהשיח היה צריך להתפרנס כיוון שתוארו היה רק תואר ולא פרנסה, הוא עבד בשדה אצל אדם שהיה בעל השטחים שהשתרעו מתל קסיס לתל-א-שמאם (קרית חרושת לכפר יהושע), והשיח עבד אצלו מצאת החמה עד צאת הנשמה, פרט לחמש ההפסקות לתפילה. בעל הבית החליט שהאיש מבזבז זמן רב מידי על חשבונו לצרכי תפילה, ולכן ניפץ את הכד כדי שהשיח לא יוכל להתפלל. המים ניגרו לביקעה ויצרו ביצה. באותה עת חלה בעל השטח מאוד וכבר חישב למות. הוא לא ידע את נפשו מה לעשות כדי להתרפא, ואמרו לו שסיבת מחלתו היא קללת השיח ואין לו אלא לבקש את סליחתו. ואמנם, הוא פנה אל השיח בבקשת סליחה ומחילה, השיח סלח לו והורה לו לטבול בביצה ויבריא, וכן היה. מאז, כל מי שחלה באיזור , היה טובל בביצה ומתרפא, עד שהגיעו היאהוד-יחרב-ביתם ויבשו את כל הביצות בעמק ומאז מי שחולה חייב ללכת לרופא כדי להתרפא וגם לשלם לו כסף. קברו של שיח-א-ברייק (השיח של הכד) נמצא בסמוך לפסלו של אלכסנדר זייד.
תודה
אכן ספור יפה! ומעניין לעניין באותו עניין: אני מחפש חומר נוסף על המפגש של חבורת הרועים עם "חברה טראסק" בשייח' אברייק באמצע שנות ה20', לפני כ-90 שנה. את הספר על גרשון פליישר: רועה ולוחם" יש לי.

../images/Emo51.gifאבל צדקתי כשאמרתי

הקנקן הוא קנקן ה
פינג'אן
האם לזה התכוונת? וזה בחתימה בגלל שאני חולת קפה שחור
אבל צדקתי כשאמרתי
שהספל הוא הפינג'אן באשר לאיבריק לא ידעתי, תמיד יש מה ללמוד

חיים חפר התבלבל !!!!!!! הוא לא שם ל

והשיר המלא
הקטר = מילות השיר הגירסה המלאה והמקורית מהסרט המקורי (שימו לב שיש הבדלים בין הגירסה המקורית למופצת) מילים: חיים חפר לחן: יוחנן זראי מבצע: אריק לביא 1 בתחנה בבאר שבע עמד קטר -ומיספרו שיבעים ארבע מאות ארבעה עשר, קטר קיטור תשוש, קטר קיטור ישן, -עמד בתחנה והעלה עשן. 2 אז ברמן הנהג ועמי הקטן -עלו אל המסיק אשר ישב כבר בקטר והם צפרו צפירה וזזו הבוכנות -והקטר יצא והתחבר אל הקרונות 3 פזמון..... וצ'יפ צ'יף צ'ף הקטר נשף ותיק תיק תק הגלגל דפק ואז הפסים זה לזה אמרו: שבעים ארבע מאות ארבעה עשר-זה הוא! 4 הגיע עת לזוז המבקר שרק -וגם נתן את הסימן בדגל ירקרק, ליבו של הקטר התחיל אז להלום -ועמי מבאר שבע אז אמר שלום 5 קטר כזה ישן, שחור ומלוכלך -איך ארבע הקרונות עם נוסעים הוא עוד משך, עבד הוא כמו סוס - כל בורג הוא אימץ -ולבבו כמעט וכבר חשב להתפוצץ - 6 פזמון..... אך צ'יפ צ'יף צ'ף הקטר נשף ותיק תיק תק הגלגל דפק ואז הפסים זה לזה אמרו: שבעים ארבע מאות ארבעה עשר-זה הוא! 7. מדבר: אבל מה אתם חושבים, מישהו מהנוסעים מתענין בקטר? איפה , הנוסעים? מה הנוסעים יודעים מהמספר 70414 ? איכפת להם? העיקר שיגיע בזמן. 8 לתחנה של רמלה נכנסו בזמן -והשעה אחת עשרה ושלושים כמובן וכמו שנוהגים בכל התחנות -עולים יורדים אומרים שלום בחלונות 9 מרמלה עד ללוד הדרך היא קצרה -ולא נוסעים יותר מקילומטרים עשרה נוסעים בפרדסים בין ריח ופריחות -אך הקטר מסכן ממש נפל מהכוחות 10 פזמון..... וצ'יפ צ'יף צ'ף הקטר נשף ותיק תיק תק הגלגל דפק ואז הפסים זה לזה אמרו: שבעים ארבע מאות ארבעה עשר-זה הוא! 11. מדבר: איך איך איך איך , מה לעשות ככה זה כשמזדקנים, קשה לסחוב, זה לא מה שהיה פעם, בקיצור, דור הולך ודור בא והצעירים נרתמים וסוחבים, ואז איזה דיזל בריא אומר לקטר הקיטור: אתה תפסיק לספר לי סיפורים על המנדט ועל האנגלים ועל הנסיעות שעשית מבירות ועד קנטרה, זה לא מענין אף אחד היום, אנחנו 13 הדיזלים הגדולים עושים יותר ממאה קטרי קיטור, אז זוז הצידה חביבי ותן קצת לצאת לדרך. 12 כשברמן שם ת'שמן בין הגלגלים -גם המסיק הוסיף פה מים אל המיכלים מילא אז הקטר כרסו לתיאבון -והוא מוכן לצאת לעבר הצפון 13 בדרך לצפון הם התקדמו לבד, -עברו בתחנות, אך הקטר שם לא עמד, עברו בתוך שדות, עברו על פני גשרים, -וכשנוסעים מהר המרחקים קצרים 14 פזמון..... וצ'יפ צ'יף צ'ף הקטר נשף ותיק תיק תק הגלגל דפק ואז הפסים זה לזה אמרו: שבעים ארבע מאות ארבעה עשר-זה הוא! 15. מדבר: כן, זה סיפור עצוב , ככל שהקטר מתקרב לחיפה הוא פתאום התחיל להרגיש כמה הוא זקן ומיותר, מאות קרונות משא חדשים שראה בדרך, מילא, קרון משא זה לא קטר, אבל קרונועים? קרונוע כזה יכול לפתח לך מהירות של מאה קילומטר לשעה ואתה לך תתחרה איתו, ואיך קרונוע כזה בנוי אלגנטי ולא בזול. איך איך איך איך , מה להגיד לכם, הקטר הרגיש שזה פשוט כבוד שנותנים להם לעמוד יחד בתחנה אחת. 16 פזמון..... וצ'יפ צ'יף צ'ף הקטר נשף ותיק תיק תק הגלגל דפק ואז הפסים זה לזה אמרו: שבעים ארבע מאות ארבעה עשר-זה הוא! 17 הקטר גם לא חלם שזה עתיד לקרות -שאת עצמו יביא אי פעם אל בית הקברות. רעיו החלודים עמדו כאן ראש מול ראש -חמש מאות וחמישים ותשע מאות שלוש... 18 אז ברמן את צינור הדלק אט סגר. -האש כבתה לאט והקיטור גם כן נגמר אואוווו וברמן למנהל בקול חנוק אמר: -הנה שיבעים ארבע מאות ארבעה עשר... 19 פזמון: וצ'יפ צ'יף צ'ף הוא כבר לא נשף ותיק תיק תק הגלגל לא דפק ואז פס אחד לשני לחש: המלך מת - יחי המלך החדש! או, אואוווווווו המלך מת - יחי המלך החדש! )רכבתנספח( - 5 -שיר הקטר70414 מלא c:\qtw\taiarut3\
לב שגילו של הקטר היה רק 18 שנים !!! 70414 היה צעיר מאוד ביחס לגילאים של קטרים. הוא נבנה בשנת 1940. רק תדעו שלא מעט קטרי קיטור שנבנו לפני 1940 עדיין נוסעים גם כיום !!! מעיו לא היו חלודים אלא מבריקים וכמעט חדשים. גליון ההסטוריה של הטיפולים וקורות חייו של הקטר מורים על כך שהשבתתו היתה פשוט לחינם. ללא שמץ של ספק יכול היה 70414 לנסוע גם כיום ברכבת-ישראל כשגילו רק 64 שגם נתון זה מצביע על קטר בגיל העמידה ולא יותר. חחח...

בסוריה שכנתנו נוסע קטר בן 98 שנה

לב שגילו של הקטר היה רק 18 שנים !!! 70414 היה צעיר מאוד ביחס לגילאים של קטרים. הוא נבנה בשנת 1940. רק תדעו שלא מעט קטרי קיטור שנבנו לפני 1940 עדיין נוסעים גם כיום !!! מעיו לא היו חלודים אלא מבריקים וכמעט חדשים. גליון ההסטוריה של הטיפולים וקורות חייו של הקטר מורים על כך שהשבתתו היתה פשוט לחינם. ללא שמץ של ספק יכול היה 70414 לנסוע גם כיום ברכבת-ישראל כשגילו רק 64 שגם נתון זה מצביע על קטר בגיל העמידה ולא יותר. חחח...
והוא במצב מצויין. מדובר בקטר מס' 91 משנת 1906 ! אתם רואים ? 70414 "נהרג" לחינם !

צחקן

New member
כן, אתה צודק. לזה אני מתכוון.

מספיק לשמר אחד מכל דגם.
כן, אתה צודק. לזה אני מתכוון.
ב"ה ואם אפשר אז גם לשמר רכבת קלה אחת (לתאם עןם החברה שהיא תיהיה מתוחזקת הכי טוב ותיהיה לה זכות קדימה מבחינת הטיפול בדיפו ושאם תהיה רכבת קלה אחרת שיכול לצאת במקומה אז הרכבת השנייה תצא לדוג'). מה דעתכם? .

shapira meir

New member
תכתוב, תכתוב

והוא במצב מצויין. מדובר בקטר מס' 91 משנת 1906 ! אתם רואים ? 70414 "נהרג" לחינם !
תכתוב, תכתוב
ואני אמשיך להעשיר את תקליטור "רכבת-העמק" במידע, אפילו שהקטר לא היה שייך אליה, אבל אנחנו אוהבים מאוד נוסטלגיה כרגיל.

זה קטר של רכבת העמק ! יש לי

תכתוב, תכתוב
ואני אמשיך להעשיר את תקליטור "רכבת-העמק" במידע, אפילו שהקטר לא היה שייך אליה, אבל אנחנו אוהבים מאוד נוסטלגיה כרגיל.
תמונה שלו בחיפה. הנה הםרטים שלו: מס' 91 מס' מקורי: 38 סידור גלגלים: 2-8-0 HARTMANN מס' יצרן: 3040 שנת יצור: 1907 הועבר לסוריה לפני 1948. יש לתקן את הגיל: 97 שנה ולא 98. קטר זה מבריק ופעיל כיום בסוריה. יש לי טבלאות מסודרות של כל קטרי רכבת העמק והן תפורסמנה בדיסק העתידי.

הםרטים = הפרטים.

תמונה שלו בחיפה. הנה הםרטים שלו: מס' 91 מס' מקורי: 38 סידור גלגלים: 2-8-0 HARTMANN מס' יצרן: 3040 שנת יצור: 1907 הועבר לסוריה לפני 1948. יש לתקן את הגיל: 97 שנה ולא 98. קטר זה מבריק ופעיל כיום בסוריה. יש לי טבלאות מסודרות של כל קטרי רכבת העמק והן תפורסמנה בדיסק העתידי.
הםרטים = הפרטים.

צחקן

New member
גם לפי התוכנית החדשה הוא היה וצא...

גם לפי התוכנית החדשה הוא היה וצא...
ב"ה לגימלאות והיה מקבל כל חודש מהביטוח הלאומי..... D-: ... .

ה דרומי

New member
נצל"ש שיר לאביתר מוקדש כולנו

היי שלום לכם..
קפצתי רגע מהפורום של שאניה טווין להגיד שלום.. שמעתי עליכם דרך מסוף כרמלית - עכשיו זה באמת השם מתקשר לי לפורום.. חח רציתי לשאול אתכם שאלה לא ממש קשורה.. אבל מישהו מכיר את השיר של אריק לביא ז"ל על הקטר..? אם כן מה שמו של השיר?
נצל"ש שיר לאביתר מוקדש כולנו
לאביתר

ברוך הבא לפורום!

היי שלום לכם..
קפצתי רגע מהפורום של שאניה טווין להגיד שלום.. שמעתי עליכם דרך מסוף כרמלית - עכשיו זה באמת השם מתקשר לי לפורום.. חח רציתי לשאול אתכם שאלה לא ממש קשורה.. אבל מישהו מכיר את השיר של אריק לביא ז"ל על הקטר..? אם כן מה שמו של השיר?
ברוך הבא לפורום!

מצב
הנושא נעול.
למעלה