היי, שלום לכולם! עזרה בבקשה.. |עזרה

היי, שלום לכולם! עזרה בבקשה.. |עזרה

שמי יניב, ואני בן 22, נעים מאוד. אולי זה ישמע קצת פלצני, אבל זו המציאות. בזמן האחרון אני חושב על בניית חיים אחרים בשבילי בחו"ל. חיים אמיתיים. עם בית, עבודה, משפחה, אזרחות וכו'. אינני זכאי לאזרחות, בשום מקום בעולם. השאלה שלי היא איך אני כן יכול להשיג אזרחות ולחיות באופן חוקי באחת ממדינות אירופה. אני יודע שזה קשה, אני יודע שאולי זה לא יכול לקרות חוץ מנישואים פיקטיבים. אבל אני מנסה. אם תוכלו לעזור לי במידע על "איך אפשר לקבל אזרחות לאדם שאין לו זכאות?" אני אודה ואשמח מאוד! תודה.

The Scourge

New member
יש שתי אפשרויות

הראשונה, תנסה לעבור לקנדה. התהליך ארוך אבל לא מאוד מסובך. אם אתה אקדמאי, דובר אנגלית ו/או צרפתית יהיה לך קל יותר. היינו בטורונטו לפני כמה שנים. מקום מדהים לטעמנו, אנשים נחמדים, סביבה מאוד חברותית - מנסיוננו בכל אופן. השניה, תנסה למצוא עבודה באירופה במדינה/ות החביבה/ות עליך - והכי חשוב שתדע לדבר את השפה המקומית. שוב, אם אתה אקדמאי הדברים נראים אחרת אז אם אין לך עדיין תואר, תעבוד על זה - תאמין לי שזה שווה את זה (זה מה שאני עשיתי). זה לא פלצני בכלל - יש הרבה אנשים שמעדיפים לחיות במקום אחר (כמוני). אף אחד לא כובל אותך לארץ. בהצלחה!

forglemmigej

New member
הוא שאל על אירופה

לא על קנדה. גם כשמישהו אקדמאי זה לא מבטיח לו עבודה. גם כשמישהו דובר את השפה המקומית זה לא מבטיח לו עבודה. לדעתי עכשו קשה מאד מאד להגר להרבה מדינות באירופה (לא המזרחית כמובן). יש הרבה מדינות שיש להן אלרגיה למהגרים וזה לא פקניק.צריך להיות עם עור של פיל ,המון סבלנות ולא להרים ידיים . וכמו שנאמר: רק המעז מנצח.

The Scourge

New member
הוספתי את קנדה כבונוס

רק כדי להרחיב לבחור את האופציות. ברור ששום דבר לא מבטיח עבודה, גם לא בארץ. אבל בלי תואר ושפה הוא יכול לחפש עבודה עד המילניום הבא...

diday

Member
אפשר גם על ידי נישואים אמיתיים

אין הכרח לפיקטיביים.

השכלה ונסיון מקצועי

בגדול, יש דברים שאתה יכול לעשות באופן אקטיבי, ויש כאלו שלא. אתה לא יכול לשנות את הסטטוס המשפחתי שלך כדי פתאום להפוך לזכאי לאזרחות כזו או אחרת, ואתה לא יכול לדעת מראש שהאדם בו תתאהב יהיה זכאי לאזרחות כזו. הדברים שאתה כן יכול לעשות כוללים בעיקר השכלה ורכישת מקצוע (כשאת סוגיית הנישואים הפיקטיביים אני משאירה בצד. ממה שחוויתי עד כה, הדגמת זוגיות, גם כשהיא אמיתית לגמרי, היא לא ענין פשוט וקל). מדינות מסויימות, משיקולים תועלתניים לחלוטין, מפעילות מדיניות חיובית כלפי הגירה של כח אדם מקצועי. יש מדינות שנוקטות בקו הזה כבר שנים רבות, יש מדינות שהן רק בהתחלה. ברחבי העולם, מדינות שזה קו המדיניות המוצהר שלהן הן, בין היתר קנדה, אוסטרליה וניו זילנד. באירופה לאנגליה יש תכנית כזו, חדשה יחסית (חמש או שש שנים, אני לא זוכרת כרגע), וייתכן שבעתיד יהיו עוד. כשסופרים בנוסף גם את הסיטואציות בהן אדם עובר רילוקיישן מטעם העבודה, ומציאת עבודה בחו"ל כשהמעסיק דואג לאשרה (לא עניין מאוד פשוט, אבל בהחלט אפשרי), המסקנה היא שההשקעה הכי טובה שניתן כיום לעשות כדי להגדיל את פוטנציאל הניידות היא השקעה בהשכלה ורכישת מקצוע. המאפיינים של כל התכניות הללו די דומים: תארים, נסיון מקצועי, יכולת השתכרות ושליטה בשפה. יש ואריאציות לכאן או לכאן, אבל זה הרעיון בגדול. ציינת את מדינות אירופה, ואני לא יודעת אם זה כי כאן זה הפורום הספציפי, או שיש לך עניין במיוחד דווקא באירופה. הסיבה שאני מעלה את זה היא כי נכון לכרגע, לאירופה קשה יותר להגר (עם אנגליה כיוצאת דופן. הנקודה היחידה איתה היא שהתכנית מאוד חדשה, ולכן מוקדם מכדי לומר מה תהיה המדיניות לאורך זמן). בכל אופן, אני בדיעה שזכותך כאדם חופשי היא לעשות הרבה בחירות בחיים שלך, כולל את מקום מגורייך.

berlinale

New member
אצטרף לסיסמא "המעז מנצח"

נתחיל מזה ש"אזרחות" זה משהו שקשור לזהות לאומית, ולא כל מי שגר באירופה בצורה חוקית הוא בעל אזרחות של אחת ממדינות האיחוד - יש הרבה אמריקאים, תורכים, רוסים או אוסטרלים שפשוט ביקשו - וקיבלו - אישור שהייה ועבודה. ואני משערת שיש גם ישראלים כאלה. מה שאתה צריך, לפחות בשלב הראשון, זה לא אזרחות, אלא אישור שיאפשר לך לגור ולעבוד באותה מדינה. בדרך-כלל, אם אתה מחליט להישארר שם ולקשור את חייך באנשי המקום, אתה תוכל אחרי מספר שנים ועמידה באי-אלו תנאים (לעיתים קרובות: ויתור על האזרחות הישראלית שלך) להפוך לאזרח אותה מדינה. או שתוכל, כמו אותם עשרות (אם לא מאות) אלפי אוסטרלים/קנדים/וכו' פשוט להיות תושב קבע, בעל אישור עבודה, אבל כזה שלא יכול להצביע בבחירות ארציות. מכיוון שאתה בן 22, הייתי ממליצה לך להתחיל את המסע במחשבה על לימודים. אם יש לך כבר מקצוע ותואר למרות הגיל הצעיר אז סחטיין וחצישליש נתנה פה מידע מפורט על הגירה כבעל מקצוע לבריטניה. סטודנטים במרבית מדינות האיחוד האירופי מקבלים אישור עבודה מוגבל, מעבר ללימודים. היתרונות: א. אתה מתמקצע בשפה של המקום ב. אתה רוכש מקצוע מקומי (ומעסיקים תמיד מעדיפים להעסיק מישהו עם תואר מקומי) ג. אתה רוכש קשרים מקומיים (כולל אפשרות לנישואין לא פיקטיביים, מכיוון שתפגוש, כדרכם של סטודנטים, הרבה אנשים שאיתם תשתה, תרקוד, תשכב, וכו') ד. בהרבה מדינות קיימת אפשרות, לאחר הלימודים, להגיש בקשה לאישור עבודה ולעבוד שם (ובעצם להפוך את השהייה הארעית כסטודנט לשהיית קבע באופן הדרגתי). ה. ההדרגתיות גם אומרת שאם עד גיל 26 תשנה את תוכניותך, הכול עדיין פתוח. במקרה הכי גרוע "הרווחת" תואר. חסרונות: א. צריך ללמוד שפה מקומית, וזה לא קל. למעט בריטניה ואירלנד, לא מדברים אנגלית באיחוד, בטח שלא באוניברסיטה; ודווקא בריטניה ואירלנד יקרות למדי למחייה ב. זול או קל זה לא יהיה, ללמוד במדינה זרה ג. אף אחד לא מבטיח שתקבל אישור עבודה אחרי הלימודים ויש מדינות שבהן זה לא מקובל. אתה מוזמן לשאול בפורום "לומדים בחו"ל" על לימודים באוניברסיטאות או מדינות ספציפיות וננסה לענות. אפשרות נוספת היא לנסות להגיש בשגרירויות הרלוונטיות בקשה לאישור עבודה זמני. הבעייה היא שבלי תואר או מקצוע מבוקש (=בד"כ, מקצועות רופאה והנדסה/מחקר) הסיכוי לא גבוה.

noa scotland

New member
בסקוטלנד יש תכנית שמיועדת

לעידוד סטודנטים זרים שלומדים בסקוטלנד להישאר לעבוד בה. נקרא fresh talent scheme. זה לא בדיוק מעניק תושבות - אם אני לא טועה, הזכות להישאר ניתנת לשנתיים - אבל זו יכולה להיות אפשרות של "רגל בדלת". אני לא מכירה את פרטי פרטיה של התכנית, אבל מצרפת קישור שאולי יועיל לך.

למעלה