היי - שיפוץ גלית

sonik2

New member
היי - שיפוץ גלית

שלום, אני קורא סמוי בפורום כבר זמן מה, ולאחרונה התחלתי לשפץ גלית (od11) ישנה אז חשבתי לשתף. כרגע אני בשלב הפינישים לסתימת החורים, רק עד כמה חיזוקים קטנים והיא מוכנה לצביעה. השאלה שלי היא באיזה צבע להשתמש? וכמה שכבות? ובנוסף אם לחברי הפורום יש עוד טיפים למיניהם לגבי השפוץ אני יותר מאשמח לשמוע, דרך אגב לסירה אין חרב והגה ואין לה גם מפרש תורן או מנור ככה שאני דיי בונה אותה מאפס.. אבל אני אופטימי - השגת המפרש והתורן זה הדבר היחיד שמטריד אותי כיוון שאת כל השאר אני אוכל לבנות.. בכל אופן תודה לכל מי שהשקיע מזמנו בקריאת ההודעה ותודה מראש לכל המגיבים (בתקווה)

GuyRom

New member
צביעת כלי שייט

שלום סוניק הסמוי שיהיה בכיף ובהצלחה לגבי צביעה לא הבנתי משאלתך איפה ומה אתה צובע (תחתית, דופן, פנים הסירה), בכל מקרה תחפור בפורום ותמצא קובץ של הוראות צביעה של טמבור שמכסה מצוין סוגי צבע וצורות ישום. בגדול אני ממליץ על יסוד EA9 אלומיניום לפני צבע עליון או אנטי פאולינג (שכנראה אתה לא צריך), צבע עמיד וטוב. גיא

sonik2

New member
חח למה סמוי?

היי גיא רום אני צריך לצבוע את כל הסירה חיצונית. זו סירה קטנה ואין לה ממש חלק פנימי, ניסיתי לסייר בפורום וגם מצאתי שרשור על נושא הגלית אבל הוא היה בארכיון ככה שהוא לא ממש עזר לי (לא יכלתי לראות תמונות והסדר של ההודעה לא היה נוח). בכל אופן לא יספיק צבע רגיל עמיד פשוט? היא לא תיהיה הרבה במים, רק שעות ספורות בכל פעם שאצא לים. תודה =)

בטלגוז

New member
שיפוץ גלית

שלום. גם אני משפץ. חרב- לך למספנת אחים חמדי בעכו. 04-9911895 יש לו 3 חרבות מוכנות. (250-300 שח) מפרש- במכמורת אצל קדר או אצל איזי סיילס, (יותר זולים) . 800-1000 שח. יש להם את המידות. הגה: תשיג הגה אורגינל, ולך לחמדי בעכו, הם יבנו לך. אחרי השיפוץ, תפליג קרוב לחוף עם מישהו שיעקוב אחריך. אני שברתי הגה בהפלגה ראשונה ברוח צפונית ערה, לבד, 800 מטר מהחוף.,, בהצלחה.

sonik2

New member
חתרת חזרה לחוף אחרי השבירה?

או שחזרת בלי הגה? המקרה שלך גורם לי לחשוב לשים חלקי חילוף על הסירה.. האמת שאני דיי מעדיף לבנות את החרב וההגה, אני משום מה נהנה מזה.. אבל אני אקפוץ לעכו בכל מקרה, תודה על הפניה, הם אנשים נחמדים שם? והמפרשים במכמורת אורגינליים או מגלשני רוח ישנים? תודה רבה

בטלגוז

New member
שיפוץ גלית

חזרתי לחוף עם הגה שבור כשאני שוכב ,ראש בירכתיים רגליים בתורן, יד שקועה במים עד הכתף ומחזיקה את ההגה ניצב. ככה שעתיים. היה כיף. אין טעם להחזיק חלקי הגה בסירה. אולי כמה חבלים. וגם משוטים. חשוב להיות מצויד בחגורת ציפה, ופלאפון בנרתיק אטום למים. שנים הפלגתי בגלית בצעירותי, מעולם לא נשבר לי הגה. מכסימום תורן בהתהפכויות בגלי חוף. החברה בעכו, דור 7 של בוני סירות ממוצא מצרי. היה מענין לדבר איתם. הזמנתי אצלו חרב. אז הוא ייצר 4. כלומר נשארו לו 3. המפרשים נתפרים לפי הזמנתך. לא ממפרשים ישנים.

יהיה11

New member
גימור למפרשית

בתור משפץ סירות חובב+ יש שתי דרכים לסיים את הגלית 1. טופקוט בריסוס ע"י קומפרסור ואקדח צבע, כאשר אפשר ורצוי לגוון את החומר בצבע המקורי של הסיפון העליון וגוף הסירה (שבד"כ לבן). 2. צביעה בטמרגלס ע"י ריסוס או רולר. צבע יקר למדי אך אמיד לשנים רבות. בהצלחה יאיר

sonik2

New member
לגבי הטופקוט+המספנה בעכו

היי אני חושב שאני אשתמש בטופקוט ואקדח צבע, היכן אני יכול להשיג את החומר הנ"ל? רצוי באיזור חדרה/חיפה ומה העלויות שלו? אופן השימוש בו הוא כמו כל צביעה רגילה באקדח צבע? צבע+ מדלל או שיש איזה פרטים נוספים שאני צריך לדעת עליו? ולגבי המספנה בעכו שיצרה את החרבות, אני לא יודע את המידה הדרושה למפרש וגם אין לי תורן, לכן חשבתי להשיג מפרש של גלשן רוח ישן ולהתאים לו מנור. תודה רבה רבה!!!!

למעלה