היי שב"ט לכולם

טושית

New member
היי שב"ט לכולם

שמחה להיות אתכם שוב רוצה לשתף אותכם ולשמוע את דעתכם בני בן ה12 ניגש אלי לפני כמה ימים ואומר לי אמא אני רוצה להגיד לך משו אבל אל תצעקי ואל תשתוללי ..אני וחברים מהכיתה היינו במסעדה שנקראת "נאפיס" ובסוף הארוחה הם ביקשו נרגילה בטעם תות ועישנו ..עכשיו הם מתכונים לקנות כזו נרגילה וכשיש מסיבה להשתמש בזה ואני מספר לך כי אני רוצה להשתתף איתם ואני רוצה ממך רשות .. ישר נדלקו לי מלאן תלפים נורות בראש דבר ראשון שעלה במוחי ילדי ADHD נוטים להתמכרויות אוי מה אני יעשה? מכאן זה מתחיל לא? יחד עם זה ריגש אותי בני זה שחושב שמותר לו הכל ואם רוצה משו כלום לא יעזור הוא שתמיד סגור אלי.. שיתף אותי בסוד והרגיש שהוא יכול לסמוך עלי ..תגובה ראשונה שלי הייתה צרחה מקפיאה שיצאה מגרוני וקפיצה אותו לאאאאאאאאאא ואז התחיל אבל למה?כולם עושים למה אני לא? ואני לא לא ..והוא אבל אם זה היה אסור לא היו נותנים במסעדה לילדים זה לא סיגריה זה מותר ומה יותר טוב שאעשה את זה בלי רשות?..מחשבות החלו לקדוח את מוחי ..עכשיו..לא יודעת עם עשיתי טוב או לא ....רוצה לנסות שאלתי? אוקיי בוא ננסה יחד ..הלכתי איתו לקיוסק השכונתי עמדתי מהצד הוא נכנס בלי שום בעיה מצד המוכרואחרי הסבר קצר איך להשתמש בזה קנה את כל הערכה הנדרשת ..בבית הכין וישבנו אני והוא אל מול עיניה המשתאות של ביתי והתחלנו לשאוף ולשאוף הוא מביט בי אני מביטה בו הוא מחייך בבישנות אני מחייכת בכאב ובמין הבנה לעולם לעולם לא הרגשתי קרבה כזו ביננו ..הריח המסריח העשן שחנק את הבית משתעלים שנינו זהו נגמר השפיע ועוד איך השפיע הוא נרדם ל4 שעות לכשהתעורר אמר לי::אמא איכס זה מגעיל איזה כאב ראש ובחילות לא רוצה לראות את זה יותר ..ומעתה אני עם יד על הדופק שיעמוד בהבטחתו לא יודעת אם נהגתי כפי שאמא צריכה לנהוג ..אם זה מותר או אסור במיוחד לילד בגילו ...אבל אם זה אסור למה נותנים ומוכרים את זה חופשי ללא פיקוח גיל? אשמח לשמוע את דעתכם ... שבוע טוב לכם

no-a-m

New member
יישר כוח

אני רוצה לברך אותך על תגובתך ועל התהליך שעברת עם בנך, את לקחת על עצמך סיכון ממקום של בטחון ואהבה , ואף, ציינת שהרגשת את הקרבה ביניכם. כמה מוזר שאנחנו לעיתים חווים את הרגעים האלה במצבים כאלה מוזרים ומביכים. ואכן אנחנו ההורים מתמודדים לעיתים עם דברים לא צפויים ודי מאימים ומפחידים , ויופי שפעלת על פי החושים שלך. זה נכון להמשיך עם יד על הדפוק שכן הילדים שלנו גם הם מתמודדים עם קטעים לא פשוטים של לחץ. חברתי וכו´. מה שבאמת מפתיע זה שהגישו את הנרגילות לילדים כאלה צעירים , אני חושבת שכדאי לבדוק, אני אפילו הייתי נגשת למקום ומתריעה על כך . בכל אופן יישר כוח על תגובתך , מאחלת לך הרבה הצלחה.

sibi

New member
וואו!!!

מאוד מרגש - גם גילוי הלב של הילד (כנראה שהוא סומך עלייך באמת וזה נורא חשוב) וגם האומץ שלך ללכת עם זה עד הסוף. אני לא בטוחה שהייתי יכולה. אגב אני הייתי מתחלחלת גם אם לא מדובר בילד adhd זה נראה לי מוגזם בכל מקרה. חזקי ואמצי!

שלום סיבי וברוכה הבאה!../images/Emo39.gif

אני שמחה שאת פה עימנו, תבואי שוב בתקווה שנוכל לספק לך כתף ואוזן קשבת. אפרת

היי טושית כל הכבוד!!

תרשי לי להצטרף לנועם בתגובתה, אני מסירה בפנייך את הכובע, בבת אחת ניטרלת את הקסם של הפרי האסור יחד עם הלחץ החברתי שמן הסתם היה מגיע יחד איתו... רשמי לפנייך הצלחה גדולה, גם על כך שבנך פונה אלי בעניינים רגישים ויודע שממך הוא ישאב את האמת ללא פניות. נפלא! אני מוחאת לך כפיים!! לגבי המסעדה - אני בהחלט הייתי הולכת לברר למה הם מגישים לילדים נרגילה...לדעתי הם מנצלים פירצה כלשהי בחוק או משהו כזה, בכל מקרה יתכן והוריםלא פנו אליהם עד היום כך ששוה לנסות. שוב - כל הכבוד לך!! אפרת

אשלונית

New member
מסירה בפניך את הכובע.

אם החינוך שלך לילד הראה לו היום בגיל שהוא כביכול אמור למרוד בכם ההורים, או לפחות להתחיל שהוא יכול לבוא אליך לספר לך הכל ואת לא ישר תצעקי אלא תדברי איתו בהבנה אז באמת עשית לך הצלחה גדולה. בין היתר הרווחת כי את יודעת שהוא ניסה ולא מעוניין יותר ואת יודעת גם שהוא לא ינסה את זה במסיבה כלשהי ויחזור מטושטש הביתה וחס וחלילה דברים יכולים לקרות. מה שקרה בניכם גם זה פתיחת חלון לעתיד. עשית מעשה נכון. ותהיי גאה בעצמך כמו שאמרו פה אחרים. ובאמת הכי חשוב שהוא יודע שהוא יכול לסמוך עליך. אין פה ציור של מדליה אז תצטרכי לדמיין אבל אני נותנת לך זהב
אש.

אנושית~

New member
אני מחייכת מאוזן לאוזן

תודה על תגובתכם ..אין לכם מושג מה אני מרגישה ברגע הזה ואגב אש התגובות שלכם שוות לי הרבה יותר מ
לדעת שעשיתי את הדבר הנכון ואתם בתגובתכם חיזקתם אותי אוהבת את הפורום הזה..תמיד קוראת אתכם גם אם לא מגיבה ..ולמרות שאני שיכת לעמותה ..אבל כאן מרגישה הרגשה מיוחדת במינה ...גם ללא ידיעתכם שואבת מכם המון כוח ..תודה לכםםםםםםםםם אגב שוחחתי עם מנהל המסעדה ..עם בעל הקיוסק ..וכן תשובתם מצמררת הם טענו שאין שום חוק האוסר עליהם למכור לקטינים כשם שאין שום חוק האוסר למכור לקטינים סיגריות ..וזה מתפקידנו ההורים להשגיח על ילדנו שיהיה לכם יום נעים

@זהר@

New member
נשאר רק לקוות

שהילד שלי יעשה בדיוק כמו הילד שלך ויפנה אלי בשעת צרה .....

למעלה