היי... שבוע טוב...

Bananit84

New member
היי... שבוע טוב...

רציתי לשאול איך מורידים כתמים שחורים (כתמי אבק?) ממכנסי טיץ לבנות מבד כותנה ולייקרה. כביסה רגילה לא ירד, קליה- לא עזר, אקונומיקה- לא דגדג, מה כן יוריד? זה מכנסיים חדשים של הילדה וכ"כ חבל לי עליהם... זה כתם שנוצר (כנראה) מכך שהמכנס היה מעט רטוב והיא ישבה על משהו מעט מאובק. כך זה נראה בכל אופן... אשמח לעצתכם... תודה רבה.

maybesure

New member
סינבון

הזקן והטוב. אין עליו. או סבון אסטוניש - שמעתי מאמי היום שגם הוא מעולה. ככלל: כשיש כתמים יש לטפל בהם בכביסת יד בעזרת מסירי כתמים לפני כיבוס במכונה. הכביסה במכונה לפעמים מקבעת את הכתם כך שהוא בלתי ניתן להסרה. בהצלחה

Bananit84

New member
תודה.

בד"כ אני אכן מטפלת בכתמים עוד לפני הכיבוס. אבל מי חלם בכלל שדבר כזה לא ירד בכביסה? חשבתי שזה כולה כתם מאבק... אז חשבתי.... אנסה מחר. תודה לך.

Bananit84

New member
הכתמים ירדו!!

ניסיתי עם סינטבון והכתמים נעלמו בשניות כמו קסם.[ מרוב התלהבות ניסיתי גם על מכנסי ג'ינס שנשארו עליהם כתמי חול בברכיים ולא הצלחתי להסיר בשום דרך, הכתמים נעלמו כלא היו. תודה לך maybesure. מה שבטוח זה שהסינטבון הפך להיות חברי הטוב החל מהבוקר

maybesure

New member
אין על ההמצאות של פעם

אני כ"כ שמחה לקרוא! לי אמנם יש מסיר כתמים שלא מייצרים יותר, נקרא "סולפגנט" של זהר דליה. הפסיקו לייצרו בגלל שאינו ירוק מספיק ומזהם את הסביבה. הוא שימש בעיקר למכבסות גדולות וניתן היה לקנות אותו רק בפחים של 20 ליטר! אמא שלי הייתה קונה פח והייתה מתחלקת איתי ועם חברות, וזה החזיק כעשרים שנה לפחות כמות של 3 ליטר! הסולפגנט שיש לי כבר בסופו, ולצערי כבר אינו מיוצר ותחליף שהשגתי לא מביא תוצאות מספיק טובות - אז גם אני נעזרת בסינטבון. הסינטבון גם יכול להחזיק שנים. אני חותכת את הגוש הגדול ל 4 חלקים ומשתמשת בכל פעם בחלק אחד - השאר מאוכסן. יותר נוח לשימוש ולא מתמוסס כולו.

סבון אסטוניש מעולה אבל להשתמש רק עם

כפפות. הוא חריף מאוד לעור הידיים.

lady D האחת

New member
הצילו- כתם של אקונומיקה

שמלה חדשה של בתי עברה כביסה אחת , וככל הנראה לכלוך קל שחשבתי לכתם קשה, ניסיתי עם קיסם לשים נקודתית אקוונומיקה על הצד הלבן של הבגד,לא רק שהתבררו הכתמים ככתים קלים שיורדים במים בלבד, נשארו כתמי אקונומיקה צהובים על בגד חדש ולבן, יש אפשרות להלבין מחדש את כתמי האקונומיקה?

נועם@בת

New member
כנראה שלא ../images/Emo10.gif

הכלור מוריד את הצבע הלבן ומשאיר את הבד הצהוב ששימש לו בסיס. נסי לכבס ולתלות בשמש, לפעמים השמש מלבינה את הצהוב. להבא מקנים עם אקונומיקה רק בגד רטוב. ככה מקטינים את הסיכוי שהכלור יגיע לבד עצמו. בתיה

אריג סינטטי לבן שמנקים עם אקונומיקה מצהיב.

באקונומיקה מנקים כתמים מבדי כותנה. אקונומיקה מלבינה צבע באריגים צבעוניים.

lady D האחת

New member
תודה על תגובותיכן , נועם-בת זוכרת אותך..

מפורומים אחרים... שמחה להיתקל.

למעלה