היי........שאלות

behappy

New member
היי........שאלות

שלום אני חדשה פה ורציתי לשאול משהו: אני בכושר גופני דיי טוב כבר 7 שנים בערך-רצה,שוחה,מחול אירובי וכו...כבר כמעט שנה שאני מתאמנת בריצות ארוכות ופעם-פעמיים בשבוע רצה כ-20 ק"מ(בערך שעה וחצי ריצה).אני משתתפת באימוני נבחרת של האוניברסיטה ובמסגרת זו המליצו לי גם לשלב אמוני כוח בחדר כושר.הייתי עושה זאת עד עכשיו בעצימות בינונית 3 פעמים בשבוע.עכשיו בחופשת סמסטר נסחפתי והתחלתי להתאמן עם משקולות 5 פעמים בשבוע ועשיתי פעילות אירובית כל יום.....בהתחלה הרגשתי שיפור ע-נ-ק אבל בשבוע האחרון הצחילו בעיות:התכווץ לי שריר מסויים בגב התחתון נורא חזק(בקושי הלכתי השבוע ובקושי זזתי)אך התעקשתי והמרתי אמוני ריצה לקרוס טריינינג וספינינג.המצב עם השריר התפוס השתפר בהדרגה אבל ב-3 הימים האחרונים אני ישנה כ-14 שעות,אוכלת המון,עייפה כל הזמן,מצוברחת(יש קשר??)ולא יכולה ל ח ש ו ב על ספורט כלשהו שלא לדבר על לעשות.כלומר,הפכתי לפדלאה רצינית....... יש למישהו תשובה מתי ואיך זה יעבור ומה עליי לעשות כדי לחזור לעצמי???האם זה קרה פעם למישהו ובכלל איך כדאי להמע ממצבים כאלה??אשמח לקבל תגובות......... תודה רבה!!

יש לי דזה וו

לא? ויקירה, התשת את עצמך, כנראה שהגעת למצב של אימון יתר. תנוחי לפחות שבוע ואח"כ תבחני מחדש את המוטיבציה והיכולת שלך.

behappy

New member
סליחה ,יש כאן טעות...........

אני לא זו שכתבה את השאלה ההיא!!!הניק שלה הוא BEHAPPY1 ושלי BEHAPPY!!!!!!!!אז יחי ההבדל.... בקשר לדמיון במצב-אכן כן אבל נראה לי שיש גם שוני כי לא מדובר בהחלפת תכנית אמונים אלא רק עלייה ברמה של התכנית...ובכל מקרה,האם התופעות שתארתי נורמליות?ובכלל מה יש לעשות בנדון?? תודה..............

../images/Emo52.gif אני מתנצלת על הבלבול

וכמו שכתבתי לך, נראה לי שפשוט התשת את עצמך... תנסי לנוח כמה ימים בלי אימונים בכלל ותראי איך את מרגישה אח"כ.

הגזמה

קודם כל השם מחייב (BeHappy) אז את לא יכולה להיות מצוברחת ! הסיבה לכך היא כנראה הגזמה באימונים בחדר כושר שהביעו לפציעה עקב עבודה לא נכונה או עבודת יתר שגרמה לחולשה שרירית (לא היה מספיק זמן מנוחה לשריר). השילוב של כח וסבולת לא הולך כל כך טוב ביחד, האם ראית פעם רץ מרתון שרירי ?! לגבי המצב רוח יש קשר גדול מאוד. בזמן אימונים משוחררים לגופנו חומרים שנקראים אופיאטים אנדוגנים. אופיאטים אנדוגנים הנם משככי כאבים פנימיים, טבעים של הגוף. שהגוף חש בכאב בלתי נסבל מעל לסף הכאב, הגוף ישחרר חומרים אלו כדי שהאדם לא יחוש שום כאב. בספורט חומרים אלו נותנים תחושה של HI, התרוממות רוח. רק לאנדורפין יש את היכולת לשכך כאבים, הוא נוצר בהיפופיזה כהורמון או במערכת העצבים כנירוטרסמיטורים בתוך הנוזל התוך גולגלתי. במאמץ עולה רמת האנדורפינים עד פי 7 יותר ממצב מנוחה, כאשר זה תלוי בזמן ובעצימות. במאמץ מתגבר עד תשישות היתה העליה הגדולה ביותר של האנדורפינים כאשר רק אחרי שעה של מאמץ של 80-70 אחוז מדופק מרבי מתחילים החומרים להשתחרר (בערך בנקודת ה-OBLA). אחרי הפעילות לוקח כחצי שעה ויותר להורמון לדעוך. הנקודה החשובה מכל הסינית שציינתי היא שאם הגוף רגיל לפעילות כזו ומסיבה כלשהיא אי אפשר לבצע אותה יש מעין תהליך של גמילה מהחומרים הללו שהתופעות הם ממש כמו גמילה מאלכוהול או סמים רק ברמות נמוכות יותר ולכן יש לך את מצבי הרוח ואי החשק ! המלצות: מנוחה מוחלטת 7-10 ימים, חזרה הדרגתית לאימונים ובמקביל אם הכבאים נמשכים לגשת להבדק אצל רופא ! בהצלחה

behappy

New member
אוקיי דיווח..

דבר ראשון המאמן שלי המליץ לי לשלב אמוני משקולות לא כדי להפוך ל"מנופחת"אלא כדי לשפר כושר גופני באופן כללי ולחזק שרירים מסוימים(אני אמורה להשתתף בטריאתלון ויש לי כושר בעיקר בריצה ואופניים,עדיין פחות בשחיה..)אז לא ברור לי מה רע ששילבתי אמונים כאלה.. דבר שני כבר עברו 10 ימים ובינתיים אני בקושי הולכת ,רק על אופניים אין לי בעייה להתאמן. הרופא שלי המליץ לי על "דיקלורן ג´ל" ובמקביל כדורים בשם "אתופן"שקצת מקלים על הכאב אבל בלעדיהם הוא הולך ונעשה חמור יותר.. בנוסף התשישות והעייפות משתפרות אבל מאוד באיטיות... אולי למישהו יש פתרונות/הצעות?? בינתיים תודה לכל אלה שהגיבו..

אלי ו.

New member
אם את באימון יתר, צריכים לנוח

אני לא מכיר את הכדור שהרופא רשם לך, האם הוא רופא ספורט? ארתופן הוא כדור אנטי דלקתי ומשכך כאבים כך שזה מסביר את הקלת הכאב. רופא "רגיל" יתיחס לסימפטום ופחות לאימונים מכיון שהוא לא רואה פגיעות ספורט לעתים קרובות. אפשר לשלב אימוני סיבולת עם אימוני כח אבל יש להזהר לא להגזים בכדי ססך כל העומס לא יהיה מוגזם בשבילך. אין בעיה להוריד עומס מאימוני הסיבולת ולהוסיף אימוני כח או להפך אבל לנסות לתת 120% מעצמך בשני האימונים כל הזמן יכניס אותך לאימון יתר. התרופה לאימון יתר, כמו שכבר כתבו לך זה מנוחה, ואח"כ חזרה הדרגתית לפעילות.

behappy

New member
../images/Emo51.gifעל התגובות...

דווקא זהו רופא ספורט... בכל אופן-אני איישם את מה שהוצע לי לגבי מנוחה,ומקווה שזה יעזור... ושוב תודה על כל העזרה

liorsion

New member
but why does it happen?

i mean, in her example, she kept training and all, why can´t the body keep on doing it?

אלי ו.

New member
כי אולי היא הגזימה

באימונים יש גם "יותר מדי". חבר´ה צעירים בד"כ בטוחים שיותר זה תמיד טוב. מעל עומס מסוים הגוף אומר לך "הגזמת" ונכנס לאימון יתר. זה קורה די הרבה. זו אחת הסיבות שכדאי לעבוד עם מדריך מנוסה ולא לנסות להרכיב תכנית בלי ידע.

shimi1234

New member
אין כזה דבר הגזמה באימונים

רק מעט מדי שינה תזונה לקויה ומצב מצב מנטלי ירוד!

אלי ו.

New member
קרא את השרשור

יש שתי דרכים ללמוד, מניסיון שלך או מניסיון של אחרים. אימון יתר זו תופעה שלא אנחנו המצאנו. זו תופעה ידועה ומתועדת.

shimi1234

New member
תחשוב על זה כך

האם שמעת על תופעות של אימון יתר במסלול: סיירת גולני או שייטת13. אז כן שמעתי פעם על זה שלא נתנו להם לישון שבוע ועשו להם מסע ברכיים! לא לזה התכוננתי. התכוונתי לכך שבעזרת שיטות עבודה נכונות (ורצוי גם גנטיקה טובה אך פה אין לי מה להציע) ניתן להימנע מכל הסימפטומים המיוחסים לאימון יתר!

shimi1234

New member
אין יותר מדי אימונים

רק פחות מדי שינה, אימונים לא נכונים, תשונה לא נכונה והכי חשוב מצב מנטלי לא מאוזן!

liorsion

New member
התכוונתי מבחינה רפואית

אני מסכים שזה נשמע ונראה כמו אימון יתר וכו´, אבל השאלה שלי לרמי היתה מדוע, מבחינה רפואית, הגוף מפסיק להפיק את החומר הממכר הנ"ל במצב אימון יתר?

אלי ו.

New member
אם תקרא שוב את מה שרמי כתב

(וזה לא קל)
תראה שהוא כתב שהחומרים מופקים בזמן אימון ולא מופקים כשמפסיקים להתאמן. (בלי קשר לאימון יתר) במקרה של ביהפי, היא הפסיקה להתאמן בגלל אימון היתר, ורמי הסביר שלכן ההרגשה הרעה (רמי תאר את זה כיסורי גמילה) דרך אגב, טוב לראות שאתה כותב בעברית.

למעלה