היי..שאלה

fufit16

New member
היי..שאלה

מה דעתכם על חיל הלוגיסטיקה? שווה להיות שם? שווה להיות שוטרת צבאית?
 

CANDY MAN

New member
לא ו....לא!

תשמעי, חיל לוגיסטיקה אם לא הבנת זה בעצם תחזוקה וחימוש וזה אומר הרבה עבודה שחורה והרבה מפקדים טיפשים... אם את בקטע של לעבוד כמו בנים ולקרוע את עצמך אז יכול להיות שאת מתאימה לשם, אם את עדינה כזו אז ממש לא. בקשר למשטרה צבאית, עזבי את זה שאני באופן אישי שונא שוטרים צבאיים (אני וכל חייל שפוי בצה"ל) יכול להיות שתגיעי שמה לתפקידים טובים ובתור שוטרת צבאית יש לך הרבה מקומות להגיע אליהם ולהשתבץ בהם אבל שוב, אם השאיפה שלך זה כל היום לחפש חיילים מרושלים ולדפוק להם את היציאות הבייתה בשם הסדר והמשמעת העלובים שצה"ל לא יודע לאכוף (למשל, לעשות הפרדה בין לוחם מרושל לג'ובניק מסריח מרושל) אז תלכי לשם... אם לא אז - לא!
 

Cervical1

New member
איזה שטויות...

התלכלכות לא לעניין של מישהו שלא מכיר לא את הלוגיסיטקה ולא את המ"צ. מה הנתונים האישיים שלך? תתני טיפה פרטים על מה שמיעדים לך. את חיל המ"צ אני פחות מכיר, אולם את חיל הלוגיסטיקה אני מכיר בצורה סבירה יותר (אם כי אני לא מגיע משם) ויכול בהחלט לומר לך שיש תפקידים בלוגיסטיקה שמאתגרים כמוהם אין הרבה - בעיקר לבחורות ובעיקר לבנות אשר יוצאות לקצונה. יש תפקידי קצונה זוטרה (סג"מ - סרן) מ-ע-ו-ל-י-ם בחיל הלוגיסטיקה. תתני טיפה פרטים ואכווין כמה שאפשר.
 

fufit16

New member
איזה פרטים?

פשוט קיבלתי במנילה משקי"ת לוגיסטיקה,אבל אני מאוד רוצה להיות משקי"ת ת"ש והפרופיל 97 קב"א אין לי מושג
 

Cervical1

New member
חיל לוגיסטיקה

קודם כל מרבית הבחורות רוצות להיות מש"קית ת"ש :) שזה גם בסדר. טיפה הרחבה. חיל הלוגיסטיקה (עד לא מזמן תחזוקה) תפקידו לתת מענה לוגיסטי למערך הלוחם. החיל במאקרו, וכל יחידותיו עד לרמת הגדוד והפלוגה במיקרו צריכים להתכוונן ע"פ מה שקובע האג"ם בצבא (אגב, לצערי המצב בפועל הוא שהלוגיסטיקה מכווניה את האג"ם ולא ההפך). אם תתגייסי לחיל הלוגיסטיקה תשובצי בתפקיד של מש"קית לוגיסטיקה באחד מהבסיסים. חשוב לומר לך כבר בשלב זה דבר חשוב - אם אין בכוונתך לצאת לקצונה אזי תלחמי לעבור לתפקיד מש"קית ת"ש שהוא לטעמי יותר מאתגר. אם את רוצה לצאת לקצונה תשארי ותלחצי על זה מהיום הראשון שלך בתפקיד. אם את יכולה לברר את הקב"א שלך זה הרבה יותר משמעותי מאשר הפרופיל - כיוון שדווקא בחיל הזה לא צריך להיות 97. תפקיד מש"ק לוגיסטיקה אינו מורכב במיוחד - בחלק מהבסיסים הוא ביציאות יומיות. מקבלים תחום עיסוק (אפסנאות, זיווד, נשקיה) ופשוט מנפקים, מחתימים וסופרים ציוד כל היום. לא שיא הריגוש והעניין. בכל מקרה: תפקידים שיפתחו לך אחרי קורס הקצינים (אליו את יכולה לצאת אחרי 5 חודשים כמדומני) הם רבים ומגוונים וכוללים תפקידי קל"ג (קצין לוגיסטיקה גדודי), ע.קה"ס (ע.קצין הספקה) בחטיבות הסדירות ובחטמ"רים ועוד ועוד - כאשר הטובים ממשיכים לתפקידי "הליבה" שהם סמ"פ ומ"פ מפקדה - לטעמי אחד התפקדים המאתגרים ביותר שיש היום ולו בגלל העומס הרב (מאוד) שיש (ריכוז של נושאים רבים תחת הידיים), מעבר הקווים (הנפוץ מאוד בקרב הגדודים) והמרכיב האנושי - בדר"כ אנשי קבע שאינם קצינים (נגדים) - שלא תמיד נוח לעבוד מולו. תפקידי הליבה האלו - מרוב שהם מאתגרים וקשים - מוצעים בתקופה זו יותר ויותר ליוצאי המערך הלוחם (לוחמים שעוברים לעשות תפקיד סמ"פ/מ"פ מפקדה וחוזרים לאחר מכן למערך הלוחם). אם את רוצה יותר פרטים על התפקידים השונים (או על תפקיד המש"קית ת"ש בגדוד) אוכל להרחיב.
 

fufit16

New member
אז הנה ספר לי..

איך אני יכולה להוכיח להם שאני אכן יכולה להיות משקי"ת ת"ש גם אם הנתונים לא מספקים בוא נגיד כי לשם לא קיבלתי מינוי?
 

Cervical1

New member
לא בהכרח יש קשר בין השניים

תפקיד המשק"ית ת"ש הוא התפקיד המבוקש ביותר בקרב המתגייסות לצה"ל - זה אומר שאי אפשר לקבל את כולן גם אם כולן טובות. היום התקן (במרבית הצבא) הוא משק"ית ת"ש אחד לפלוגה - שזה התקדמות מפעם (אחת לגדוד), אבל עדיין זה לא הרבה. מה את יכולה לעשות? האמת, לא הרבה. להשלים עם רוע הגזירה? :) ברצינות - יש שני דברים שאת יכולה לעשות, על שניהם אני לא מתחייב שהם יצליחו אבל תנסי. אני לא יודע מתי את מתגייסת - אבל תנסחי מכתב - רצוי עם מישהו שבצבא - עם הסיבות לכך שאת מתאימה לטענתך להיות מש"קית ת"ש ולה זה כל כך חשוב לך. הדבר השני שאני ממליץ לעשות זה אותו דבר אחרי שתתגייסי, בנוסף לבקשת ראיונות מפקד וכדומה, אבל כל דבר בעיתו. חשוב שתביני שמהרגע שהתגייסת זה יהיה הרבה יותר קשה כיוון שזה כרוך בלעבור חיל (לחיל השלישות) - מה שסביר להניח שלא תצליחי לעשות. את עקרונית נגד הלוגיסטיקה או פשוט בא לך מש"קית ת"ש? כי יש עוד אין ספור תפקידים מעולים לבנות.. אגב, יש לך הודעה בפרטי.
 

CANDY MAN

New member
אוי אוי אוי... מה אתה עושה....

תקשיב לי חבוב, אחרי שלוש שנים בצבא (אני ספציפי הייתי לוחם) שבהם התעסקתי בין היתר גם בלוגיסטיקה אני חושב שיש לי קצת ידע בעניין.... אל תשלה אותה, להיות משקית לוגיסטיקה זה חרא תפקיד ובמיוחד לבנות! זה עסק שמנוהל בעיקר ע"י נגדים (הטיפשים שבהם) ואולי איזה קל"ג חנון אחד.... אל תגיד לה שזה מאתגר ובלה בלה בלה, אם היא אינה מאותרת לקצונה ייעודית אז הסיכויים שלה לצאת הם נמוכים והיא לא תגיע לכל הדברים היותר טובים שיש בלוגיסטיקה שהזכרת (קל"ג, סמפ"ם ומ"פם) אלא תשאר חיילת עבד באיזה גדוד או חטמ"ר. מה שאני מציע לך יקירתי זה לא ליפול במילים היפות של הצבא, אני מסכים שלא כולם יכולות להיות משקיות ת"ש וזה באמת מקצוע מבוקש אבל יש עוד הרבה הרבה תפקידים מאתגרים לבנות בצבא.... החל ממשקיות קליעה, משקיות הדרכת חי"ר, מדסניקיות ומשקיות חינוך ועד לתפקידים שהם לא כל כך מאתגרים אבל הכיף בהם הוא גדול ומספק כמו פ"פיות, משקיות חינוך וכדו'.
 

Cervical1

New member
ידידי הצעיר

אחרי 4.5 שנים בצבא (And going..) שבהם הייתי לוחם והספקתי לעשות 3 תפקידי קצונה בינהם קמב"ץ בלחימה, באימון ובמלחמה בלבנון אני באמת חושב שלא אתה תשנה את דעתי בנוגע לחיל הלוגיסטיקה. ניכר מדבריך שלא באמת התחכת בחיל ובפועלו - עבורך הכל מובן מאליו. יש מבצע - מתייצב רכב ממוגן, יש טיול - מתייצב אוטובוס. הכל מובן מאליו. לגברת אמרתי - ואני עדיין אומר - אם היא לא רוצה לצאת לקצונה שתלחם להיות מש"קית ת"ש. אם היא רוצה לצאת לקצונה היא לא תמצא יותר אתגר, עניין והערכה בשום מקום אחר. לגבי אוכלוסיית הנגדים - לא מסכים איתך. יש את החסרי יכולת ויש מעולים. בדיוק כמו קצינים ובדיוק כמו חיילים. תפקידים אחרים מאתגרים (לא לקצונה) יש המון וזאת ציינתי, אבל אם היא בכיוון של קצונה - אני במקומה לא הייתי ממצמץ והולך לחיל הלוגיסטיקה.
 
למעלה