היי! שאלה

Little m e

New member
היי! שאלה

שלום, אני בת 16 וחצי, 158, משקל משתנה, נע בין 46 בתקופות יפות לבין 49 בפחות. בסוף יולי הפסקתי להתאמן במכון כושר <עשיתי בעיקר שיעורי עיצוב, מדרגה מתקדמים, קיקבוקסינג, ספינינג וכו'> בנוסף אני רוקדת, והחוג נגמר במאי. בערך מיוני, התחילו לי סחרחורות מטורפות יותר מבעבר. אני לא יכולה לעבור ממצב ישיבה/ שכיבה לעמידה אם אני לא נושמת המון המון המון אוויר, וגם אז יש לי סחרחורות, העיניים מערפלות ואני רואה הכל כחול ושחור, הלב שלי מתחיל לדפוק ממש ממש מהר ויש לי הרגשה בגוף כאילו הכל נופל למטה. - איך אני יכולה להעביר את זה? אני מציינת שאני צמחונית <כולל דגים וטונה, כל חיה מתה> ולא אוכלת ביצים. נוסף, אני לוקחת B12 כתוסף תזונה 3 פעמים בשבוע. -נראה לכם שיש קשר בין הסחרחורות להפסקת הפעילות הגופנית לגמרי? מה גם, שלא רק לא השמנתי, היקף הירכיים שלי ירד בצורה משמעותית מאז שהפסקתי, וככה גם המשקל. והתזונה שלי נשארה אותו דבר בערך. תודה רבה, מצטערת על המגילה=))

מה רופא אומר?

יכול להיות שזו אנמיה, יכול להיות שאלו בעיות אחרות. אי אפשר סתם ככה לזרוק השערות באינטרנט בלי שלפחות תעשי בדיקות דם בסיסיות ותבדקי מה המצב (בעיקר אם את צמחונית).

Little m e

New member
הממ

יש לי בעיה רצינית עם מחטים. לא מסוגלת לשמוע עליהן אפילו. רק רציתי לדעת אם זה קורה לעוד מישהו.. ושזה לא משהו קריטי חס וחלילה. תודה על התגובה@

moran f

New member
זה הזמן להתגבר

באמת שאי אפשר להגיד כלום על סמך מה שסיפרת. צריך היסטוריה מפורטת, בדיקה גופנית טובה ובדיקות עזר (כולל בדיקות דם). אלא אם את רוצה להמשיך עם המצב שתיארת, שלי אישית נשמע ממש לא משהו. אלפקה אמרה בשרשור אחר פה משהו נורא נכון, אז אני אגנוב לה את המשפט (בניסוח טיפה אחר) - מקבלים רק גוף אחד, כדאי לשמור עליו כמו שצריך.

ronenelfassy

New member
הייתי מנחש - מחסור בברזל (מסייג...)

אם הייתי צריך לנחש בלי לדעת עוד פרטים - אבל כמו שאמרו לך : לכי לרופא ותעשי בדיקת דם - לא משחקים עם זה!

moran f

New member
אז אל תנחש

אין שום סיבה לנחש דברים כאלה בלי לדעת עוד פרטים. מה היא אמורה לעשות עם הניחוש הזה שלך? להתחיל לקחת ברזל? רעיון רע. למה? כי זה לא טיפול נטול תופעות לוואי וכי ככה היא עלולה לפספס סיבה אחרת. אני ממש לא מבינה את הדחף הזה של אנשים לאבחן דרך האינטרנט בלי מידע ובדרך כלל גם בלי ידע. אני שמחה שקל לך לפטור תלונה של "אני רואה שחור בעיניים" ב"אני מנחש שזה מחסור בברזל". ממש רציני וראוי לציון.

למעלה