היי ! שאלה..

A R TA M I S S

New member
היי ! שאלה..

זה מוזר שאני שואלת פה כי אני כבר מזמן לא נהג חדש אבל זה הגיע אחרי ויכוח שלי ושל חברים שלי לגבי חוקי תנועה. תתכוננו זה אולי מסובך מעט לכתוב את זה: הם טוענים שבכניסה לכיכר אם יש לי כוונה לפנאת לכיוון שמאל אני מאותתים שמאלה וביציאה מהכיכר לא מאותתים בכלל אההה ושאם אני ממשיכה עם הכיכר "ישר" אז לא מאותתים.. ואני טוענת שבכניסה לכיכר לא מאותתים בכלל ורק ביציאה מאותתים ימינה לכיוון שבו רוצים לצאת ( לא משנה אם זה ישר שמאל או ימינה מנקודת המוצא שלי..) אז מי מאיתנו צודק? והאם יש איזה אתר או מקום שיכול להוכיח את אחת הטענות?! תודה מראש!

adidas88

New member
אז ככה

מורי נהיגה שונים מלמדים בצורה שונה יש כאלו ויש כאלו לכן אני לא חושבת שיש על זה תשובה חד משמעית.

sweet eyes

New member
לפי מה שאני יודעת, מה שאת אמרת

זה נכון. אבל יש פה הרבה מחלוקות לגבי האיתות
לויודעת, לגבי אתר לביסוס.. :-\

Daemonlior

New member
יש ויש..

יש כאלה שמאותתים בכניסה לכיוון, ומאותתים ימינה לפני היציאה.. יש כאלה שרק מאותתים בכניסה לכיוון.. ויש כאלה שמאותתים ימינה רק לפני היציאה.. אני אישית מאותת רק לפני היציאה ימינה.. בכל אופן, אסור לסמוך על האיתותים..

InBaLuLu

New member
פשוט תחשבי בהיגיון

כשאת נכנסת לכיכר.. יש אנשים שמסתכלים לאן את נוסעת כדי לדעת אם צריך לחכות שתעברי או שהם יכולים לצאת אם נכנסת לכיכר ואת רוצה לפנות שמאלה את צריכה לאותת כדי שאלה באים ממול ידעו שאת עוברת ולא ממשיכה ישר בפנייה ימינה זה כמו פניה רגילה צריך לאותת כדי שאלה שממול ידעו שהם יכולים לעבור ולא צריכים לחכות לך צריך לאותת לפני הכניסה לכיכר.. זה כמו פניות רגילות.. את הרי לא מאותת באמצע הפנייה נכון?..

M o l

New member
ואם הכיכר מאוד גדולה ואנשים שמולך

פשוט לא רואים אותך
לדוגמא כיכר המדינה. (בכוונה לקחתי דוגמא קיצונית).

Gal isr

New member
אף אחד לא צודק פה

בכניסה את מאותת ימינה או שמאלה, וביציאה את מאותתת ימינה כדי שידעו שאת יוצאת.

MrJacKasS

New member
כיכר זו צומת לכל דבר

לכן לפני הכניסה אליה לאותת לכיוון שאליו פונים. אני אישית לא מאותת ימינה ביציאה מהכיכר, נראה לי מיותר, אבל יש כאלה שכן.

M o l

New member
דווקא נראה לי יותר קריטי לאותת ביצי

אה מאשר בכניסה (אלא אם מדובר בכיכר מאוד קטנה).

MrJacKasS

New member
נכון

בעיר שלי אין כיכרות גדולות ככה שאני לא חושב שיש צורך לאותת בכיכרות בינוניות/קטנות הייתי באילת השבוע ונהגתי שם, ויש שם כיכרות ממש גדולות, שם באמת אותתתי לפני היציאה, כי זו פנייה לשמה ולא רק יציאה מכיכר

nirushekes

New member
../images/Emo45.gif רק הבעיה היא

שרוב האנשים לא מאותתים נכון בכיכר, אם בכלל.. ככה שתמיד עדיף לחכות ולראות מה הרכב שבכיכר עושה ורק אחר כך להתקדם בעצמנו. במילים אחרות, לא להאמין לכל איתות.

8-AN

New member
ולא רק בכיכר.

הרבה פעמים בצומת T רכב מאותת ימינה וממשיך למעשה ישר כי שכח את האיתות או סתם מסיבה בלתי ברורה. בגלל זה צריך להתייחס קודם כל למהירות שלו אם היא מתאימה לפנייה ואם היא מהירה מידיי לפנייה והוא מאותת ימינה 10 מטר לפני פנייה כמובן שצריך לתת ז"ק ולהישאר במקום ובמקרים אחרים פשוט לחכות או שיתחיל את הפנייה או שיעבור על פנייך

FairyTale17

New member
המורה שלי...

מלמד אותי לאותת ימינה ביציאה מכיכר (רבע אחרון) לא משנה לאן פונים.... אז מבחינתי צדקת!
ההגיון בכך הוא שאם את מאותת ימינה אז הרכב שממולך יכול להיכנס לכיכר בלי לחשוש שאת תמשיכי את אותו...(הבנת?!?) כמובן שאם בכיכר כוונתך היא לפנות ימינה אז את יכולה לאותת לפני הכניסה לכיכר כמו פניה ימינה רגילה... באמת מוזר שיש על זה על זה מחלוקות. זה דווקא ממש נוח אם פונים ימינה ביציאה לכיכר.

למעלה